Přeskočit na hlavní obsah

RAKOUSKO 4/6: KUHTAI 2020 M., INNSBRUCK

Čtvrtý den jsme již opět sedli na kolo a vydali se zdolat další dvoutisícovku a také se podívat ještě do Innsbrucku na mistrovství světa v cyklistice, bohužel jsme zde stihli jenom posledních pár závodníků dojíždějících do cíle.
ITINERÁŘ
0/6 Úvod
4/6 KUHTAI 2020 M., INNSBRUCK
5/6 Lanovkou na Elfer 1790 m. a na kole do druhého údolí
6/6 Mistrovství světa v cyklistice Innsbruck 2018

► 4/6 KUHTAI 2020 M., INNSBRUCK
Po dobré snídani, kterou nám opět připravila jediná žena našeho výletu Jarka vyrážíme zdolat lyžařské středisko Kühtai 2020 m.

Nejdříve naše cesta vedla do Innsbrucku, odkud jsme nejdříve podél řeky Inn a poté v její blízkosti pokračovali směr západ.
Po 77 kilometrech převážně rovinaté cesty jsme se zastavili v obci Ötztal na pizzu (8,80 E).
Po dalších pěti kilometrech jsme odbočili v obci Oetz na Kühtai a začali jsme stoupat z cca 820 m. do výšky 2020 m.
Na začátku poslední čtvrtiny začalo nejhorší stoupání na trase, které mělo cca 14%. Stoupání mělo skoro jeden kilometr a tak dalo pěkně zabrat, takže jsem v této fázi ani nic nevyfotil :). Naštěstí se pak stoupání vrátilo k 8-10 % a mohl jsem ve focení pokračovat.
Kühtai ležící ve výšce 2020 m. je menší, čistě hotelové zimní středisko, které je jedno z nejvýše položených lyžařských středisek v Tyrolsku.

My jsme na 17,5 km nastoupali 1210 metrů, průměrné stoupání činilo 8% (kategorie HC) a zvládli jsme to za 1:35 hodin.

Na zpáteční cestě jsme se před Innsbruckem napojili na cestu podél řeky Inn dříve a museli tak chvíli jet po nezpevněné cestě, naštěstí se po ní jelo dobře. 

A protože kategorie U23 startovala dříve než jsme mysleli, tak jsme stihli v Innsbrucku jen poslední závodníky. Podívali jsme se ale aspoň kousek po trati. Za cílem nás dále nepustili, protože tam byla placená zóna a co jsme se dívali na ceníky tak vstupy do takových prostorů byli opravdu drahé.
Nakonec jsme se projeli kousek i po Innsbrucku.

Naší cestu jsme pak po cca 150 km ukončili kousek za Innsbruckem.
FOTOGALERIE
- https://photos.app.goo.gl/kR9XQkLKiPRqecgU9
INFO
Vzdálenost: 140 km
Čas: 6:59 hod. / 5:25 hod. (čistý čas)
Nastoupané metry: 1816 m.
Není zde započítaná ještě cesta z Innsbrucku, cca 10 km
TRASA

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .