Přeskočit na hlavní obsah

PYRENEJE 2015 3/10 - SASSIS - HAUTACAM - LOURDES - SASSIS

Po noci strávené v autobuse procitáme v městečku Sassis, kde strávíme 3 dny.
ITINERÁŘ
A) Jak to začalo
B) Etapy
1) Odjezd z Brna a podvečerní vyjížďka ve Flassan   
3) SASSIS - HAUTACAM - LOURDES - SASSIS
Noční přejezd z Flassan měl být původně do městečka Arudy, ale protože zde mělo podle předpovědi pršet, pokračovali jsme až do dalšího města Sassis, kde bylo sice pod mrakem, ale alespoň nepršelo.
Z kempu jsme nejdříve lehce sjeli podél řeky Gave de Gavarnie a po soutoku podél Gave de Pau až do údolí Argeles-Gazost, odkud jsme od rozcestí stoupali  14,8 km po silnici s 8,2 % sklonem. 
Prvních 7 km kdy bylo stoupání kolem 7 proc. ještě šlo, ale zbylých 7,8 km mi dalo už hodně zabrat. Sklon cesty se pohyboval mezi 8 - 13 procenty a díky  mému převodu (25 vzadu) jsem tak musel často ze sedla. Závěrečných 3 km pak cesta kličkovala nejdříve na parkoviště u lyžařského střediska a poté ještě 1,3 km až na vrchol asfaltové silnice. Kousek pod vrcholem mi došly síly, hlaďák jak vyšitý :). Počasí dnes opět nepřálo, na Hautacamu bylo jen 8 °C.
Z vrcholu jsme se spustili zpátky do Argeles-Gazost a po příjezdu k řece Gace de Pau jsme vjeli na cyklostezku, po které jsme dojeli do Lourdes (česky Lurdy). 
Nejdříve jsme trochu bloudili za město při hledání obchodu, pak jsme se ale vrátili do města a na chvíli zastavily na prostranství Peyramale. 
Na levém břehu řeky Gave de Pau se ve městě nachází rozsáhlý komplex Notre Dame, který slouží jen náboženským aktivitám, k němu jsme ale nezajeli.
Po cyklostezce z města jsme pak pokračovali 13 km až na kraj obce Soulom. 

Lehce do kopce pak podél řeky Gave de Gavarnie jsme přijeli zpátky do kempu.
Dnes to nebyl můj den, nejdříve krize na Hautacamu a poté i dojezd zpátky do kempu byl pro mě dnes těžký.
ZÁKLADNÍ INFO:
Vzdálenost: 95,95 km
Nastoupáno: 1691 m.
PROFIL STOUPÁNÍ:
FOTOGALERIE:
- Google foto
- Zonerama
Fotopříběh z celé cesty

VIDEO:

TRASA:
www.strava.com/activities/375966423

INFO:
Vzdálenost: 95,95 km
Rozmezí:  389 m. - 1695 m.
Kalorie: 1486 Cal.
Prům.tep: 101 tep/min.
Kadence: 58 ot.
Prům. rychlost 18,1 km/hod.
Prům. výkon: 93 w
Prům. teplota: 15 °C

Čas (čistý/celkový): 5:18:00 / 7:52:59
Nastoupáno / sestoupáno: 1961 m. / 1961 m.

INFO: AYROS-ARBOUIX - HAUTACAM
Vzdálenost: 14,9 km
Nastoupané metry: 1163 m.
Prům.tep: 118 tep/min.
Max. tep_ 138 tep/min.
Kadence: 51 ot.
Prům./Max. stoupání: 8,1 / 12,8 %
Prům. rychlost 8,7 km/hod.
Prům. výkon: 129 w
VAM: 695 Vm/h
Čas (čistý/celkový): 1:42:58 / 1:52:20

Nastoupané metry: 1691 m.

360° FOTO - PHOTOSPHERE
Hautacam

FOTO:























Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .