Přeskočit na hlavní obsah

OHLÉDNUTÍ ZA MOJI VRCHAŘSKOU KORUNOU JESENICKA 2015

Když mi Petr Mazúr v loňském roce 2014 nabídl jestli bych ho nechtěl doprovodit na některých cestách po vrcholech Vrchařské koruny Valašska, netušil jsem že Petr do toho tzv. práskne a již v roce 2015 uvede do života Vrchařskou korunu Jesenicka (VKJ).


Svou pouť po vrcholech VKJ jsem začal 
4.4. domovským výjezdem na vrch Cvilín TRASA, a následovaly:
11.4. - Poutní místo P. Marie Pomocné (Zlaté Hory) / Kraví hora TRASA, CESTOPIS.
25.4. - Uhlířský vrch (Bruntál) / Velký Roudný (v.n.Slezská Harta) TRASACESTOPIS
27.4. - Hraniční vrch (Město Albrechtice) TRASA



16.5. - Zlatý Chlum / Orlí vrch (Rejvíz) / Milíř (Karlovice) / Studniční vrch (Jeseník) TRASACESTOPIS
30.5. - Alfrédka / Rabštejn TRASA, CESTOPIS

6.6. - Obří skály / Skalka (Horní Holčovice) / Orlí vrch (Rejvíz) TRASACESTOPIS
7.6. - Praděd TRASA
14.6 - Videlský kříž TRASA

6.7. - Borůvková hora TRASA, CESTOPIS
18.7. - Medvědí hora / Dlouhé stráně / Praděd TRASACESTOPIS
19.7. - Annaberg / Praděd / Videlský kříž TRASACESTOPIS

Jak je vidět, k dosažení všech vrcholů jsem absolvoval 12 vyjížděk, některé zbytečně :), protože jsem pak tyto místa navštívil při dalších cestách po vrcholech VKJ.
Nejvíce vrcholů jsem během jednoho dne zvládl 16.5., kdy jsem si zapsal Zlatý Chlum, Orlí vrch, Milíř a Studniční vrch. 
Nejnáročnější pak byl také poslední víkend mé VKJ, kdy jsem zdolal Medvědí horu, Dlouhé stráně, dvakrát Praděd, Lyru, Videlské sedlo a Annaberg.

Většinu cest jsem absolvoval na MTB kole, Videlské sedlo poprvé na silničním kole a podruhé na MTB kole, Praděd dvakrát na MTB kole a třikrát na silničním kole :) 

Moje odpovědi na otázky od Petra k této VKJ 2015 najdete zde...



















Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .