Přeskočit na hlavní obsah

GARMIN CONNECT - BAREVNĚ ROZLIŠENÍ MAPY PODLE TEMPA, TEPU A NADMOŘSKÉ VÝŠKY

Garmin přišel v tichosti před pár dny k barevnému rozlišení vaší trasy na mapě podle vašeho tempa/rychlosti, srdečního tepu a nadmořské výšky. 

Myslím, že proč se Garmin o této nové funkci ještě nezmínil je že tuto funkci prozatím testuje a vyvíjí. Je možné, že se tato funkce také nezobrazuje všem uživatelům.

Tento pěkný doplněk, kteří znají někteří z jiných programů, potěší hlavně ty, co rádi analyzují svůj výkon. 

Barevné rozlišení najdete jak v aplikaci (iOS, Android) tak na webové Connect a to i u starších aktivit - běhu, cyklistice, turistice, chůzi. (U plavání a lyžařských aktivit se mi to nezobrazuje).

Na Connect si můžete vybrat mezi poskytovanými mapami (na webu jich najdete více), zda chcete mít na mapě označené kola/okruhy a podle jakých dat chcete barevné rozlišení.

Na mapě můžete vidět barevné rozlišení úseků. Od modré barvy, která znamená menší hodnoty, než je celková průměrná rychlost/tempo, srdeční tep nebo nadmořská výška, přes průměrnou zelenou až po červenou, která znamená největší hodnoty.
(Průměr se neodvozuje od jedné aktivity, ale asi za nějaký čas. Proto můžete mít skoro celou aktivitu např. v modro-zelené barvě, protože jste trasu běžel volněji než běháte a naopak můžete mít celou aktivitu v červené barvě, když jste běžel rychleji než běháte, např. závod)

TEMPO
Zde můžete vidět, kdy jsem běžel rychleji a kdy pomaleji (Červená znamená kdy se pohybujete rychleji, modrá pak kdy pomaleji, než je vaše průměrná rychlost za za delší období).

SRDEČNÍ TEP
Protože to byl závod tak zde převažuje právě červená barva, která znamená vyšší tep a nižší hodnoty tu tak nejdou vidět (bílá barva).

NADMOŘSKÁ VÝŠKA
Zde je dobře vidět rozlišení podle výšky, protože to byla kopcovitá trať. Modrá znamená nižší výšku, červená pak vyšší nadmořskou výšku.

Zde ukázka barevného rozlišení mapy na webu Garmin Connect.

Nevím jestli to už bylo dříve, ale barevné rozlišení je také u plynulosti a vytrvalosti. Objevilo se mi to u trasy, kde jsem zkoušel funkci (už nevím kterou) u jedné z disciplin horských kol.
Obtížnost měří náročnost jízdy na horském kole. Zohledňuje různé faktory, například rychlost stoupání a klesání nebo úhel zatáček během jízdy.
Skóre obtížnosti by mělo být u všech jezdců na stejné trase přibližně stejné. Je to užitečná hodnota pro srovnání obtížnosti různých tras, kterými jezdíte.

Plynulost sleduje, jak se vám během jízdy na horském kole daří udržovat stejnou rychlost. Zohledňuje různé faktory, například stoupání a klesání nebo úhel zatáček během jízdy.
Nižší skóre plynulosti znamená plynulejší jízdu. Vyšší skóre označuje jízdu s proměnlivější rychlostí nebo zastávkami.

Bohužel jsem to zkoušel na špatně trati, tak tu screen nebudu ani dávat.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .