Přeskočit na hlavní obsah

VYTVOŘENÍ A STÁHNUTÍ VZHLEDU OBRAZOVKY PRO HODINKY GARMIN PŘES TŘETÍ STRANU

Pokud vám nevyhovují vzhledy obrazovek na Connect IQ, můžete si vytvořit vlastní pomocí on-line programu Garmin Device App Builderaniž by jste znali kódovací jazyk Monkey C (programovací jazyk pro zařízení Garmin).

Můžete zde uplatnit vaší kreativitu pomocí mnoha různých přizpůsobitelných designových nástrojů. Svůj vlastní ciferník si můžete navrhnout online a nahrát jej poté přes počítač do hodinek. Dají se zde vytvořit zajímavé vzhledy, ale přece má nějaké omezení oproti tvorby pomocí kódovacího jazyka. 

Program nabízí, ale pár již vytvořených vzhledů obrazovek, které si můžete také stáhnout do vašich hodinek.
A) VZHLEDY HODINEK KE STAŽENÍ
B) PŘENOS VYBRANÉHO VZHLEDU DO HODINEK
C) VYTVOŘENÍ VZHLEDU OBRAZOVKY

A) VZHLEDY HODINEK KE STAŽENÍ
Pokud si chcete jen stáhnou vzhled hodinek, můžete si vybrat z již vytvořených vzhledů, od ostatních uživatelů programu Watchface Builder fot Garmin

Pod vzhledem najdete mimo jiné i pro které hodinky je vzhled určen a autora vzhledu.  Také lze filtrovat podle stejných kritérií.
B) PŘENOS VYBRANÉHO VZHLEDU DO HODINEK
► Ciferník lze přenést do vašich hodinek jen přes počítač, pomocí kabelu USB zařízení.

Vybraný vzhled si můžete stáhnout kliknutím na nápis "download" v oranžovém poli (vlevo dole). V počítači ho najdete jako soubor .zip. 

Kliknutím na nápis "open" (je jen u pár vzhledů), si můžete tento vzhled ještě upravit, např. vyměnit kroky za kalorie.
1) Stažený soubor najdete ve formátu .zip
2) V počítači tento soubor .zip extrahujte (rozbalte) do složky, kterou si vyberete/vytvoříte. Měli by jste získat soubor .prg.
3) Připojte hodinky k počítači pomocí kabelu USB zařízení.
4) Počkejte, až se zobrazí ikona vašeho zařízení (např. Fenix 6X Pro). 
5) Dvojklikem ji otevřete a měli byste vidět složku Primary, pokračujte přes Garmin / Apps.
6) Přetáhněte rozbalený soubor s koncovkou .prg (ne .zip) do složky Apps.
7) Stažený vzhled můžete vidět ve složce Apps.
8) Odpojte hodinky a během několika sekund by se měl na vašich hodinkách zobrazit vámi vybraný / vytvořený vzhled hodinek.
POZNÁMKA
Na diskusním fóru jsem se dočetl, že se některým lidem vzhled na hodinkách neukázal. Pomohlo až stáhnutí programu .Net Core. Nainstalovat si ho můžete zde: https://dotnet.microsoft.com/en-us/download/dotnet/6.0/runtime)

C) VYTVOŘENÍ VZHLEDU OBRAZOVKY
Pokud chcete využít vašeho kreativního ducha, nezabere vytvoření vzhledu dlouhou dobu. Postupně přidáváte údaje, které chcete mít na displeji. U většiny můžete měnit velikost přímo na displeji, ale např. u hodin, musíte zadat v nastavení velikost a druh fontu. 


A) ZAČÍNÁME
Po registraci zvolte na levém panelu "Builder" a vyberte pro jaké hodinky budete chtít vytvořit vzhled obrazovky. Nutná je registrace, protože bez ní se vám vzhled neuloží a nebudete ho mít možnost přenést do vašich hodinek.

Pod hodinkami si můžete ještě vybrat šablonu vzhledu hodinek.
Empty - bez jakéhokoliv vzhledu (prázdné).
Starter - základní digitální vzhled (hodiny, datum)
12-Hour Analog Clock - základní analogový vzhled.
B) TVORBA VZHLEDU HODINEK

► V levém panelu si zvolte např. barvu pozadí (případně i váš obrázek na pozadí), font (čísel a písma), lokalizaci (Czech - text budete mít v češtině).
► Na horní liště najdete nabídku dat/objektů/tvarů,.., které můžete použít pro váš vzhled hodinek.
> Time: Hodiny a Datum.
> Datafield: Datové pole.

> Goal: tvar datového pole.
> Object: jednoduché statické tvary, dynamické jednoduché tvary, obrázek / video, ostatní tvary (výběr různých tvarů).
► Po vložení můžete s datovým polem posunovat (např. myší) jak chcete, také u většiny lze přímo měnit jejich velikost. Např. zde u hodin a tepové frekvence, ale musíte zvolit font a velikost písma v nastavení (v levém panelu).
► Před uložením vámi vytvořeného vzhledu, můžete ještě upravit jednotlivá pole 
(na fotce vlevo), která jste použili pro vytvoření vzhledu obrazovky.
Krátká ukázka, jak jde jde během pár sekund měnit data na displeji.
https://picasion.com/
- Pokud budete s výsledkem spokojeni, v pravém rohu klikněte na Build (uložení vzhledu). 
- Během pár vteřin se vám zobrazí stránka s vámi vytvořeným vzhledem obrazovky. 
- Kliknutím na Save (vpravo dole) se uloží váš vzhled na webu.
- Na webu je možné také přidat popis.

C) VÝSLEDNÝ VZHLED HODINEK
Po uložení můžete vidět např. datová pole, která jsou zobrazena na obrazovce, výběr z jazyky vzhledu nebo k čemu je vyžadován přístup.

Přenos vámi vytvořeného vzhledu najdete výše pod bodem B

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN CONNECT BETA 2024

🅶 Garmin čím dále více uživatelům, nabízí možnost vyzkoušet beta verzi platformy Connect . Tu si nemůžete nikde stáhnout, ani si o ni zažádat. Garmin ji, podle svého vyjádření, nabízí náhodně. Podle prvotních informací se finální spuštění plánuje v druhé polovině roku 2024, ale možná se ji dočkáme i dříve. Změna se týká domovské obrazovky , kterou si můžete přizpůsobit vašim cílům a prioritám. Tím získáte přehlednější a rychlejší přístup k informacím, které vás zajímají. Jak si nastavíte domovskou stránku v mobilní aplikaci, tak se vám zobrazí prakticky stejně ve webové verzi. Nemusíte si je tak nastavovat zvlášť jak doposud.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.