Přeskočit na hlavní obsah

ŠUMAVA - PŘESUN DO NOVÉ HUTĚ-PLÁNĚ A DO CHURÁŇOVA

Po třech nocích v Železné Rudě jsme se třetí den našeho pobytu na Šumavě přesunuli východněji, 8 Km za obec Kvilda do obce Nové Hutě, část Pláně. Po ubytování jsme se ještě vydali do nedalekého Churáňova.

► ŠUMAVA 2020
(Ostatní dny jsou zvlášť pod odkazem na nové stránce)

4 den) PŘESUN DO NOVÉ HUTĚ-PLÁNĚ A DO CHURÁŃOVA

Před desátou opouštíme naše ubytování v Železné Rudě a vydáváme se na cyklobus, který má dost volných míst, oproti tomu, který jede na Kvildu od Plzně. Původní záměr byl vystoupit v Srní a podívat se na vlčí výběh, ale dnes byli dost velké poryvy vzduchu a tak jsme raději dojeli cyklobusem až na konečnou do Kvildy (1065 m.), která je druhou nejvýše položenou obcí v České republice a kde žije cca 140 obyvatel.

Kvilda patří mezi nevýznamnější turistická střediska na Šumavě a má i pěkné interaktivní informační středisko.

Přesunem do Kvildy jsme se už dostali do výšky nad 1000 m.n.m. a v této výšce se už budeme většinou pohybovat v druhé části našeho pobytu na Šumavě.

Z Kvildy do našeho ubytování to pak máme už jenom 8 km a vítr nám naštěstí spíše fouká do zad.

Po jedné hodině přijíždíme do našeho ubytování Penzion Pláně, který se nachází v obci Nové Hutě, část Pláně.

Na první pohled nás zaujme velice klidné místo a krásný pohled do okolí. Bohužel další věci už nás tolik neuspokojí. Na pokoji není televize, wi-fi prakticky nefunkční, nevybavená koupelna a i když je zde restaurace (otevřena do 5 hodin), tak mi zde chybí kuchyňka. Co můžeme ale pochválit je bohatá a výborná snídaně.

Po ubytování máme před sebou skoro celé odpoledne a proto vyrážíme do nedalekého Churáňova. Nejdříve přicházíme k bývalému skokanskému můstku v Zadově, který dnes slouží jako rozhledna.

Vstupné na rozhlednu je 60 Kč, ale za tuto cenu návštěva rozhledny nestojí, protože výhled je jen na jednu stranu a tak tolik toho zde nejde vidět.

Od můstku míříme do Churáňova a i když toho tolik nejde vidět, máme čas na menší procházku.

V Churáňově se zastavujeme na oběd do Bufetu pod Stadionem.

I když je to vlastně bufet, je zde velký výběr a jídlo tu mají výborné (i dle recenzí). Náš výběr je kuřecí steak s pečenými brambory a zeleninovým salátem za 135 Kč a také výborné lívanečky s borůvkami a zakysanou smetanou za 75 Kč.
FOTOGALERIE
TRASA
- www.strava.com/activities/3967645411 Z Kvildy do Pláně
- www.strava.com/activities/3969283731 Po Zadově, Churáňově
MAPA
DALŠÍ DEN
VLČÍ VÝBĚH V SRNÍ, MODRAVA, BŘEZNÍK, PRAMEN VLTAVY, KNÍŽECÍ PLÁNĚ

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Když se snažíme dosáhnout svých sportovních cílů, chceme se cítit odměněni za své úsilí. Odznaky Garmin Connect přinášejí rychlý a snadný způsob, jak sledovat svůj pokrok, získávat body a uznání za své aktivity. Díky bodům můžete soutěžit se svými známými, stoupat v žebříčku a dosahovat vyšších úrovní. Čím více aktivit dokončíte, tím více bodů získáte.  Úrovně odznaků se pohybují od 1 do 10.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE, ODPOJUJE SE BLUETOOTH, HODINKY NEJDOU SPÁROVAT

Jedním z největších problému Garmin je, že doplácí na to, že každý výrobce telefonu, někdy i model má jiné nastavení. Např. některé nastavení automaticky uspávají Connect (a jiné aplikace) a tím pak vaše zařízení, např. hodinky nedostávají potřebné informace z telefonu.

ROZDÍLY MEZI: GARMIN FENIX 8 & EPIX 2 PRO & FENIX E. JAKÉ AMOLED HODINKY VYBRAT ?

⌚ Hlavní vlajkovou lodí Garmin je nyní Fenix 8 Amoled, který postupně více a více poráží verze s MIP ( transflektivním)  displejem. Fenix 8 Amoled, není nejlevnější, přesto si najde mnoho příznivců. Pro ty, kteří hledají jinou variantu s Amoled displejem, se pokusím přijít s menším srovnáním.