Přeskočit na hlavní obsah

ŠUMAVA 2020

Již před rokem jsme se s přítelkyní Yvett rozhodli, že letos dáme přednost dovolené v České republice. Šumava je jednou z nejnavštěvovanějších destinací a koronavirus ještě zvýšil zájem o tuto oblast. Proto, i když jsme si mysleli, že si ubytování hledáme ještě včas, jsme byli nakonec rádi, že jsme si sehnali aspoň nějaké ubytování.

Návštěvu Šumavy jsme si rozdělili na dvě části. První tři noci jsme bydleli v Železné Rudě a další tři noci pak v obci Nové Hutě, část Pláně.

ITINERÁŘ 
- Každý den je zvlášť na nové stránce pod odkazem
▬ PŘÍJEZD (více níže)

STATISTIKA
- Turistika: vzdálenost 36,18 km, nastoupáno 861 m.
- Kolo: vzdálenost 224 km, nastoupáno 3323 m.
PŘÍJEZD
Z Krnova jsme vyjeli vlakem v 7:06 a po přestupech v Ostravě a Praze jsme měli být v 15:39 v Železné Rudě. cesta probíhala v pohodě až do Prahy, kde měl vlak kvůli výluce zpoždění 15 minut, proti čemuž nemám žádnou námitku, ale poté vlak nabral další zpoždění, i když už žádná výluka nebyla hlášena, takže jsme do Železné Rudy přijeli s cca 45 minutovým zpožděním. 
Foto
- https://photos.app.goo.gl/yoniAjU7yW6GBHZV8

UBYTOVÁNÍ (přes Booking)
- ATC Železná Ruda (3991 Kč)
- Penzion Pláně (6116 Kč se snídaní). Třípokojový pokoj jsme museli zaplatit celý 

INFO

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .