Přeskočit na hlavní obsah

GARMIN FENIX 3 - CONNECT IQ A GARMIN CONNECT

V roce 2015 otevřel Garmin novou otevřenou platformu Connect IQ, kde kromě Garminu najdete hlavně také aplikace od vývojářů třetích stran.
Články - Garmin
#návody #funkce #trénink #aplikace #Connect/Connect IQ #bezpečnost/zdraví #Garmin Edge #recenze

MENU:
1) VZHLED A KONSTRUKCE
2) FUNKCE HODINEK
3) MENU HODINEK
4) BĚH
5) PLAVÁNÍ
6) CYKLISTIKA
7) ► CONNECT IQ A GARMIN CONNECT
8) GPS, GLONASS + VÝDRŽ
9) GARMIN SAPPHIRE HR OPTIC

PŘEČTĚTE SI TAKÉ:
Jaké vybrat hodinky Garmin
MŮJ DENnové verze úvodní stránky mobilní aplikace Connect s jednodušším zobrazením vašeho dne

Aplikace, Datové pole, vzhledy hodinek, Doplňky na Connect IQ
1) Vzhledy obrazovek
2) Aplikace
3) Datové pole
4) Doplňky 

Návody, tipy, triky:
- Tipy, rady, zkušenosti - FENIX 3/5
Garmin tipy a triky 
Nastavení času a cíle spánku 
Jak a kde zobrazit Aplikace, Datové pole, ciferníky,...v hodinkách
Aktivity a porovnání aktivit mezi sebou
Plánování a import tras v Garmin Connect
Jak zobrazit na hodinkách jméno volajícího
- Jak upravit a kde zobrazit Aplikace, Datové pole, Vzhledy hodinek a Doplňky
Garmin Face-It, aplikace na vytvoření vlastního ciferníku
Jak upravit Aplikace, Datové pole, Vzhledy hodinek a pomůcky

---------------------------------------------------

7) CONNECT IQ A GARMIN CONNECT



Nyní tak máte možnost objevovat a stahovat nové aplikace, widgety, datové pole nebo obrazovky a rozšířit vlastnosti a funkce vašeho přístroje.

Platforma Connect IQ je určena pro novější verze přístrojů Garmin

Přes desktopovou aplikaci Garmin Express nebo v mobilní verzi Connect se Vám znázorní aplikace jen k vašemu přístroji a tím se vyhnete nainstalování špatné aplikace. 
Ne všechny aplikace, datové pole, obrazovky... jsou určeny také pro všechny přístroje (odlišnost hardware). Stačí ale kliknout na Váš přístroj a zobrazí se právě pro váš přístroj. Fénix 3 skončily na podpoře verze Connect IQ SDK 1.4.x, takže ty nejnovější věci už také neumí (je to jak u telefonů, ty starší taky nedostávají ty nejnovější aktualizace)
Všechny aplikace jsou přitom zdarma. U některých je žádost o příspěvek, u některých se dokonce zobrazí občas na displeji. Některé po zaplacení příspěvku nabízí rozšířené funkce. 

Na webu Connect IQ najdete kategorie:


1) Všechny typy
2) Aplikace
3) Data Fields (datové pole)
4) Watch Faces (obrazovky)
5) Widgets (widgety)

Vzhledy hodinek, datové pole, aplikace a pomůcky, které používám nebo jsem vyzkoušel na hodinkách Garmin Fénix 3 HR najdete ZDE...

Jednotlivé kategorie lze seřadit - nejoblíbenější, nejnovější, nejlépe hodnocené

Vytvoření takové aplikace není snadné, existuje také několik typů zařízení a proto se může stát, že některé aplikace nebudou fungovat. Než si aplikaci stáhnete, doporučuji podívat se do diskuze u patřičné aplikace. Můžete se tam dozvědět od uživatelů, že např. pro určitý typ přístroje, či verze firmware je aplikace nefunkční. Většinou to vývojáři v další verzi aplikace opraví.


1) APLIKACE

Aplikace (nabídka zde) mohou mít více stránek a nabídek. Mají také přístup od telefonu přes akcelerometru, GPS k Internetu. Najdete zde hry, komunikační aplikace, aplikace, která vám umožní sledovat skóre a času u sportu, záznamník a grafický vizualizér pro Vaše aktivity,...


Koncem srpna vypustil Garmin pro telefony aplikaci Garmin Face-it pro telefony s Androidem a iOSNyní můžete jednoduše svoji fotografii vložit na pozadí ciferníku hodinek. Více + návod

2) DATOVÉ POLE (Data Fields)


Ve Fénix 3 můžete při aktivitě zobrazit 10 datových polí, z toho maximálně dvě datové pole stažené z Connect IQ (viz zde) můžete přidat k jakémukoliv sportovnímu režimu. Garmin nabízí max. čtyři pole na jednu obrazovku, u datových polí od třetích stran můžete vidět i 10 polí na jedné obrazovce. 
Tato pole mohou být různé velikosti a nabízí různé množství informací či např. barevně odlišené zóny kadence či tepové frekvence. 
Můžete si tak zobrazit více potřebných informací na jedné obrazovce. 
Najdete zde i počítadlo piv, hry a jiné.

3) VZHLEDY HODINEK (Watch Faces)
Další na řadě jsou obrazovky (viz zde), které umožňují nahradit výchozí obrazovku na vašem zařízení Garmin (analogovou nebo digitální). 
Na obrazovkách si můžete zobrazit doplňkové informace, jako je denní počet kroků, vzdálenost, stav nabití baterie, nadmořská výška, kalorie, tepová frekvence, graf posledních aktivit, východ a západ slunce, stav zapnutí Bluetooth a další.
Na jednotlivých obrazovkách můžete najít různé údaje a u většiny je můžete i konfigurovat, např. změnit barvu.


4) WIDGETY

Widgety (viz zde) jsou dostupné z hlavních obrazovek hodinek. Můžete si zde znázornit různé sumáře, stav baterie, kalendář, počasí, biorytmy, jmeniny, stav kyslíku a jiné.

Na Connect IQ najdete i řadu českých autorů, ke špičce patří např. Petr Koula, Stanislav Bureš, ...

Aplikace, widgety a jiné můžete stahovat do vašeho zařízení buď :

A) přes desktopový program Garmin Express (GE) 

Hodinky musíte mít přes kabel připojený k PC
Obr. 1: V menu GE vyberete Connect IQ / Aplikace. Poté se Vám ukáže... Obr.2: ...seznam nainstalovaných aplikací, které si můžete roztřídit podle kategorií (zn.A). Pokud nebudete chtít některou z aplikací, vymažete ji kliknutím na křížek.
Máte zde také přehled o kapacitě vašeho zařízení (zn.B) a kliknutím na "Získat více aplikací" se dostanete na platformu Connect IQ (zn.C), kde můžete získat další aplikace.




Obr.3: V menu tak najdete jak instalované aplikace (značka A), tak vymazané aplikace (zn.B), které zůstávají v menu i po vymazání a vy je můžete jedním kliknutím znovu nainstalovat.
Obrazovky (zn.A) bývají většinou konfigurovatelné (viz obr.4), bohužel ne přímo na hodinkách, ale právě v GE.


Obr.5: Dole v menu najdete možnost "znovu uspořádat aplikace". Máte tak možnost přesunout preferované sporty nahoru v nabídce.
Obr.6: V dolním menu najdete také "znovu uspořádat doplňky". Zde máte možnost uspořádat si hlavní menu a vybrat, co zde chcete mít či ne.


 

B) Druhou jednodušší možností je stahování aplikací přes mobilní aplikaci Connect, kde v menu se nachází položka "Obchod Connect IQ", přes kterou se dostanete přímo na platformu Connect IQ, odkud můžete přímo stahovat aplikace, widgety, obrazovky,...
Přes mobilní aplikaci máte i jednodušší možnost upravování aplikací, vzhledu obrazovek (upravovatelných).... Na mobilu (oproti PC) máte hned možnost zkontrolovat výsledek, vaší úpravy.



A) WEBOVÝ GARMIN CONNECT

Nový webový Garmin Connect - v červnu byla spuštěna nová verze

Ve webovém program Garmin Connect si můžete zobrazit několik informací.
Na úvodní obrazovce můžete mít např. poslední aktivitu, grafy spánku, kalorií, srdečního tepu, aktivit, kroků. Také můžete soupeřit např. s přáteli, v běhu, cyklistice, plavání či krocích.




Pokud používáte jinou službu např. Endomondo, RunKeeper, MapMyFitness nebo Ride with GPS můžete si nastavit automatické nahrávání na tyto weby. Web Strava má dokonce přímo vestavěnou synchronizaci s Garmin Connect.

Pokud se chcete podívat blíže k jednotlivým položkám, vyberte z levého menu


Např. zde jsou kroky

Garmin Connect přináší také informační zprávy tzv. Insights, kde získáte užitečné postřehy týkající se vašeho životního stylu, tipy na zlepšení zdraví a fitness rady
 

V programu Garmin Connect najdete také položku "Nastavení", kde můžete upravit svůj, profil, tréninkové zóny a jiné. Mnohá nastavení lze udělat přímo ve vašem zařízení.





B) MOBILNÍ CONNECT

Kromě webového programu Garmin Connect můžete používat samozřejmě mobilní aplikaci Connect.

V menu najdete poslední souhrnné údaje o aktivitách...

...dále žebříček, který Vám ukáže jak jste na tom v porovnání s vašimi přáteli v krocích, běhu, kole či plavání. Dále kalendář, poslední aktivity vašich přátel či zprávy Insights, kde se dozvíte např. v čem by jste si mohli zlepšit, informace o spánku apod. 


 



V další části pak najdete  informace o aktivitách - kroky, chůze, běh, kolo, plavání, multisport a to za den, týden, měsíc a rok


  























Další v menu jsou statistiky o zdraví - spánek, hmotnost, kalorie, přijaté/vydané kalorie a celodenní srdeční tep






U statistik výkonu najdete informace o VO2 max, ... 
 

připravené tréninky a trasy,...


 

vaše vybavení (např. boty, kola,...) a segmenty. Pokud používáte segmenty od prog. Strava.com, pak vás odkaz, odkáže právě na tuto stránku.
 

V menu pak ještě najdete Vaše kontakty, skupiny a LiveTrack (on-line sledování Vaší aktivity, odkaz na obchod Connect IQ, nastavení či nápovědu.

MENU:
1) VZHLED A KONSTRUKCE
2) FUNKCE HODINEK
3) MENU HODINEK
4) BĚH
5) PLAVÁNÍ
6) CYKLISTIKA
7) ► CONNECT IQ A GARMIN CONNECT
8) GPS, GLONASS + VÝDRŽ
9) GARMIN SAPPHIRE HR OPTIC

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .