Přeskočit na hlavní obsah

GARMIN FENIX 3 - CYKLISTIKA

Fenix 3 zahrnuje prakticky všechny cyklistické funkce a vlastnosti, které najdete u cyklistické řady Edge.
Články - Garmin
#návody #funkce #trénink #aplikace #Connect/Connect IQ #bezpečnost/zdraví #Garmin Edge #recenze

MENU:
1) VZHLED A KONSTRUKCE
2) FUNKCE HODINEK
3) MENU HODINEK
4) BĚH
5) PLAVÁNÍ
6) ► CYKLISTIKA
7) CONNECT IQ A GARMIN CONNECT
8) GPS, GLONASS + VÝDRŽ
9) GARMIN SAPPHIRE HR OPTIC

PŘEČTĚTE SI TAKÉ:
Jaké vybrat hodinky Garmin
MŮJ DENnové verze úvodní stránky mobilní aplikace Connect s jednodušším zobrazením vašeho dne

Aplikace, Datové pole, vzhledy hodinek, Doplňky na Connect IQ
1) Vzhledy obrazovek
2) Aplikace
3) Datové pole
4) Doplňky 

Návody, tipy, triky:
- Tipy, rady, zkušenosti - FENIX 3/5
Garmin tipy a triky (NOVÉ)
Nastavení času a cíle spánku (NOVÉ)
Jak a kde zobrazit Aplikace, Datové pole, ciferníky,...v hodinkách
Aktivity a porovnání aktivit mezi sebou
Plánování a import tras v Garmin Connect
Jak zobrazit na hodinkách jméno volajícího
- Jak upravit a kde zobrazit Aplikace, Datové pole, Vzhledy hodinek a Doplňky
Garmin Face-It, aplikace na vytvoření vlastního ciferníku
Jak upravit Aplikace, Datové pole, Vzhledy hodinek a pomůcky

------------------------------------------

6) CYKLISTIKA





V hodinkách si můžete vybrat z položek "kolo uvnitř" (např. trenažér) nebo "kolo".
Po zvolení režimu a spárování s dostupnými senzory 
komunikující pomocí protokolu ANT+ např. pro měření kadence, rychlosti, srdeční frekvence nebo wattmetru pak můžete plně využívat tento přístroj.

Při samotné aktivitě si můžete na hodinkách zobrazit snad vše co by jste chtěli sledovat. V základu si můžete zobrazit max. 4 hodnoty na jedné obrazovce, ale máte možnost znázornit až 10 polí.
Přes platformu Connect IQ (více...) si můžete na dvou polích znázornit aplikaci od třetích stran. Na displeji pak můžete vidět i kolem 10 hodnot.
Např. na displeji se můžete podle barev orientovat jakou kadenci jedete či v jaké jste tepové zóně


Nechybí možnost nastavení alarmů na limity, ať už časové, rychlostní nebo srdečního tepu.

Při první spuštění aktivity bylo načítání GPS polohy o něco delší, ale po několika vyjížďkách se tento čas zkrátil. V menu najdete i položku "Uložit polohu", díky níž pak je načítání polohy opravdu krátké. Ostatní zařízení připojené k aktivitě se načítají také velmi rychle (hrudní pás, měřič kadence,...).




Samotná přesnost GPS je velmi dobrá, neměl jsem zatím žádné problémy a to ani při MTB vyjížďkách po jesenických lesích (více o GPS).


Pokud přerušíte aktivitu stisknutím tlačítka "Pause", nezapomeňte poté stisknout "Obnovit později", protože po 10 min. se Vaše aktivita sama uloží a hodinky se vrátí do stavu hodin. Už tak nemůžete ve Vaší aktivitě pokračovat, ale musíte začít novou.

Pokud se budete chtít vrátit během aktivity k hlavním obrazovkám (např. výškovému profilu, hudbě, barometru apod.), podržte tlačítko "dolů". Objeví se Vám základní obrazovka, pokud ale používáte obrazovku staženou z Connect IQ, nezobrazí se Vám tato obrazovka, ale ta poslední použitá od Garminu. Když jste připraveni vrátit se k vaší aktivitě, stiskněte tlačítko start.

Po vyjížďce se Vám automaticky zobrazí doba regenerace, statistika jízdy, případně oznámení o překonaných osobních rekordech.
Hodinky zaznamenají vaše rekordy na 40 km, nejdelší jízdu, největší výstup a počítadlo kilometrů.

V menu hodinek najdete také VO2 maximální. Ten lze zjistit testem nebo automaticky po jízdě v které splníte podmínky z testu. V menu jsou také položky laktátový práh nebo předpověď výsledků, které ale platí jen pro běh.
Všechny tyto údaje se zobrazí na základě Vaší tepové frekvence během sportovního výkonu a to nejen z hrudního pásu, ale také z hodinek s otickým měřením tepu.

V hodinkách nechybí ani možnost navigace, byť na slepé mapě. Máte možnost navigování např. podle připravené trasy, k uložené pozici, po již absolvované trase či zpáteční cestě. Více najdete zde...


Více informací o vašich aktivitách  pak najdete na webu Garmin Connect (více...), pokud máte účty na webech jako Strava, Endomondo, RunKeeper, MapMyFitness,... můžete si zde nastavit automatické nahrávání na tyto weby. Více o spárování najdete na této stránce (úplně dole)


MENU:
1) VZHLED A KONSTRUKCE
2) FUNKCE HODINEK
3) MENU HODINEK
4) BĚH
5) PLAVÁNÍ
6) ► CYKLISTIKA
7) CONNECT IQ A GARMIN CONNECT
8) GPS, GLONASS + VÝDRŽ
9) GARMIN SAPPHIRE HR OPTIC


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .