Přeskočit na hlavní obsah

SOLNÁ KOMORA 2/5: K JEZERU GOSAUSEE A DO HALLSTATT

Naše cesty dnes povedou místy s bohatou historií, překrásnou přírodou s křišťálově čistými jezery a řekami, strmými vápencovými horskými štíty Alp a kouzelnými městečky Bad Goisern, Gosau a Hallstatt.

ITINERÁŘ
1. den Bad Ischl - Saint Wolfgang a zpět
2. den BAD ISCHL - JEZERO GOSAUSEE (933 m.n.m.) - HALLSTATT
3. den Kolem jezer Wolfgangsee. Mondsee, Attersee a zpět do Bad Ischl
4. den Ze St.Wolfgang na Schafberg (1782 m.) a zpět kolem jezera Mönichsee
5. den 
Bad Ischl - Hallstatt - Hallstatter See + Závěr

2. den BAD ISCHL - JEZERO GOSAUSEE (933 m.n.m.) - HALLSTATT
Ráno nás vítá slunce a my tak můžeme vyrazit v blízkosti řeky Traun (pravostranný přítok Dunaje) na jih do samého srdce Solné komory.
Nejdříve projíždíme v těsné blízkosti řeky v protáhlém údolí přes obec Bad Goisern...
...a poté po západní straně řeky Traun až k jezeru Hallstätter See.
Necelé tři kilometry pak projíždíme po silnici podél jezera Hallstätter See.
Kousek za odpočívadlem odbočujeme a podél říčky Gosaubach nás čeká prudší stoupání do obce Gosaz

Nejhorší je prvních sedm kilometrů k vesničce Klaushof, Další čtyři kilomtery za obec Gosau už nejsou tak náročné, ale je to jen krátký odpočinek před poslední nejprudší částí trasy.
Na posledních třech kilometrech od jezírka Gosaub má trasa průměrný 7 % skon, přičemž poslední část má již přes 10%.
Nahoře přijíždíme k jezeru Vorderer Gosausee, kolem stanice lanovky a restaurace. O něco dále se nachází ještě dvě malá jezírka. Je to jedno z nejkrásnějších horských prostředí v Alpách. 
Křišťálově čisté a studené jezero Gosausee se nachází pod mohutnými vrcholy Dachsteinu.
Je to pěkné místo i na tůry, ale my jsme na kolech...
...a tak po odpočinku u jezera si to už svištíme zpátky dolů k jezeru Hallstätter See.
A protože máme ještě čas, zajíždíme po silnici na okraj Hallsstattu. Jednotlivé domy obce se tísní vedle sebe na úzkém pruhu pobřeží mezi vysokými horami, některé jsou částečně postaveny na kůlech zapuštěných v jezeře. Toto místo patří ke světovému dědictví UNESCO a obec se také proslavila těžbou soli, leží tu nejstarší solný důl.
Zpátky se vracíme po stejné straně jezera, ale za jezerem oproti ránu pokračujeme po druhé východní straně řeky Traun až do Bad Goisern, odkud je již naše trasa stejná až do Bad Ischl.
INFO:
Vzdálenost: 81,8 km
Nastoupáno: 880 m.
FOTOGALERIE:
MAPA
VIDEO
360° FOTO

FOTO






























Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN CONNECT BETA 2024

🅶 Garmin čím dále více uživatelům, nabízí možnost vyzkoušet beta verzi platformy Connect . Tu si nemůžete nikde stáhnout, ani si o ni zažádat. Garmin ji, podle svého vyjádření, nabízí náhodně. Podle prvotních informací se finální spuštění plánuje v druhé polovině roku 2024, ale možná se ji dočkáme i dříve. Změna se týká domovské obrazovky , kterou si můžete přizpůsobit vašim cílům a prioritám. Tím získáte přehlednější a rychlejší přístup k informacím, které vás zajímají. Jak si nastavíte domovskou stránku v mobilní aplikaci, tak se vám zobrazí prakticky stejně ve webové verzi. Nemusíte si je tak nastavovat zvlášť jak doposud.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.