Přeskočit na hlavní obsah

1. DEN: Z RAMZOVÉ PŘES PAPRSEK, KLADSKÉ SEDLO, STEZKU V OBLACÍCH DO DOLNÍ MORAVY

Víkendový pobyt v západní části Jeseníků jsem s Petrem Mazúrem věnovali cestou za vrcholy Vrchařské koruny Jesenicka.

1. den: RAMZOVÁ - PAPRSEK -  KLADSKÉ SEDLO - STEZKA V OBLACÍCH - DOLNÍ MORAVA ⤵
2. den: Dolní Morava - rozhledna Val - "Svatá Trojice" - Hanušovice - Kopřivná (vysílač na Smrku) - Šumperk

1. den: RAMZOVÁ - PAPRSEK -  KLADSKÉ SEDLO - STEZKA V OBLACÍCH - DOLNÍ MORAVA

Ráno mířím vlakem z Krnova do Ramzové, odkud začínám stoupat podél říčky Branná přes menší zimní středisko v Petříkově. 
Po 6 km na rozcestí "Císařská lovecká bouda" to největší stoupání končí a po 8,5 km jsem u horského hotelu Paprsek.

Horský hotel Paprsek se nachází uprostřed lesů na pomezí Rychlebských hor, Hrubého Jeseníku a Králického Sněžníku v nadmořské výšce 1022 m.. Hotel Paprsek má celoroční provoz včetně restaurace.

Z Paprsku sjíždím podél Kunčického potoku po nové asfaltové cestě přes rozcestí Medvědí bouda pod Kunčickou horu. 

Z asfaltové cesty musím ve sjezdu prudce zabočit na lesní cestu, která stoupá na rozcestí "Kunčická hora". Od rozcestí sjíždím přes rozcestí "Černá rokle" do poslední šikany asfaltové cesty na Kladské sedlo, odkud je to již jen kousek k chatě s ubytováním a občerstvením (bývalá celnice) na hranicích s Polskem

Chata Kladské sedlo je ústředním bodem na pomezí mezi krásami Jeseníků a oblasti polského Klodska Mezi nejoblíbenější cíle patří 9 km vzdálený Paprsek, 8,5 km vzdálený Kralický Sněžník, 6 km vzdálené Návrší nebo 5 km vzdálený Śnieżnicki Park Krajobrazowy.

Ze sedla sjíždíme směr Staré Město, před kterým ve Stříbrnicích odbočujeme a podél Stříbrnického potoka stoupáme k horské chatě Návrší.  
Po česnakačce (na mě moc mastná) pokračujeme ještě lehce do kopce občas s pěknými výhledy. Na chvíli se dostávám i na asfaltovou cestu. Z prudkého stoupání, ale v první odbočce odbočuji na nezpevněnou cestu po které stoupám opět s pěknými výhledy přes rozcestí "Jasaní hřbet", "U sedmi cest" ...

...před rozcestí "Pod Babuší" jsem na konce stoupání a přede mnou je již vidět stezka v oblacích i v dáli rozhledna Klepáč na hranicích s Polskem.

Pod vrcholem Slamníku projíždím přes sjezdovku...

 ...a o chvíli jsem už u chaty Slaměnka za kterou se nachází Stezka v oblacích - Sky walk (1116 m).
Stezka se nachází ve výšce 1116 m. a je vysoká 55 m. Délka dřevěné lávky po které se dostanete na vrchol je 710 m.



Ze samého vrcholu stezky se naskýtají dech beroucí výhledy na celý masiv Králického Sněžníku s malebným údolím řeky Moravy, v dálce pak lze vidět i hlavní hřeben Jeseníků, Suchý vrch a Krkonoše.

 Pro milovníky dobrodružství a zábavy je na stezce několik adrenalinových atrakcí jako tobogán, rukáv nebo odpočinková síť, tzv. „kapka“, která se nachází na samotném vrcholu stezky ve výšce 50 m.

Do Dolní Moravy pak sjíždíme po nádherné hřebenové cestě s se stálými výhledy do okolí.

Na večeří pak jdeme do chaty u Slona, jídlo se tu podává formou bufetu a tomu odpovídá i kvalita. Já si navíc přidávám palačinku, kterou připravují na terase, kde se i griluje.
INFO:
Vzdálenost: 63,5 km
Nastoupáno 1483 m.

FOTOGALERIE
- Google foto
- Zonerama foto

VIDEO:

MAPA:
- Cykloserever


360° ZÁBĚR







FOTO:








































Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

ITALSKÉ DOLOMITY - 3 DEN: Lanovkou na Punta Rocca (3265 m), Punta Serauta (muzeum bojů o její ledovce v 1. světové válce)

↝ Třetí den jsme si trochu odpočinuli. Využili jsme pěkného počasí a vyjeli lanovkou na hřeben Marmolady  Punta Rocca (3265 m). Panoramatická terasa nám nabídla nádherný 360° vyhled. Na mezistanici  Serauta (2950 m), jsme navštívili muzeum bojů za 1. světové války.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.