Přeskočit na hlavní obsah

GARMIN EDGE 530 / 830

Kompaktní, lehké, mapové GPS cyklopočítače s barevným displejem a bezdrátovým připojením. Tak by se ve zkratce dali představit cyklopřístroje Garmin Edge 530/830. Více se dozvíte v následujícím článku.
 
----------------------------------
Další mé články, informace, recenze přístrojů značky GARMIN: https://petmikeska.blogspot.com/...
------------------------------------
OBSAH
1) Ovládání
2) Rozdíly mezi 530/830
3) Ve zkratce
4) Vylepšení
5) Ukázka některých starších funkcí
6) Verze Edge 530/830
7) Porovnání série Edge
8) Parametry

1) OVLÁDÁNÍ

▬ EDGE 530
Na Edge 530 najdete nahoře vlevo tlačítko, kterým ukládáte přístroj do spánku nebo ho aktivujete. Na dolní hraně najdete dvě tlačítka, levé tlačítko slouží pro zaznamenání okruhu, pravým se pak spouští/zastavuje aktivita. Uprostřed pak konektor USB. Oproti Edge 830 na levé hraně přístroje najdete tlačítka na procházení a nastavení. Na pravé straně pak tlačítko, kterým se vracíte zpátky nebo na domovskou obrazovku a tlačítko na vybrání možnosti a potvrzení zprávy.


▬ EDGE 830
Na Edge 830 najdete nahoře vlevo tlačítko, kterým ukládáte přístroj do spánku nebo ho aktivujete. Na dolní hraně najdete dvě tlačítka, levé tlačítko slouží pro zaznamenání okruhu, pravým se pak spouští/zastavuje aktivita. Uprostřed pak konektor USB


Edge 830 má oproti 530 dotykovou obrazovku, která je naštěstí jiná jak u předešlé verze Edge 820, protože s ní byli problémy. Na spodní straně jednotky je stejné čtvrt-otáčkové uchycení jako u starších přístrojů Garmin Edge, jen jsou zde stejně jako u Edge 1030 napájecí konektory.

2) ROZDÍLY MEZI VERZEMI 530 / 830

Rozdíly jsou minimální. Stejná je velikost displeje, hardware (až na tlačítka a dotykový displej). Oba modely jsou mapové, podporují zobrazení a dohrávání podrobných map.
Na rozdíl od modelu s dotykovým displejem Edge 830, ale není možné u Edge 530 mapy procházet, posouvat a jednoduše zmenšovat/zvětšovat v případě, že si chcete prohlédnout okolí nebo průběh trasy. 
 Edge 530                   Edge 830
 Nedotykový displej   Dotykový displej (jiný než u Edge 820)
 4 tlačítkové ovládání   Dotykové ovládání
  U navigace lze zadat adresu ulice
 Databáze Bodů zájmů (hotely, nádraží,...)

▬ Navigace
S dotykovým displejem vám model 830 umožňuje vytvářet trasy a kurzy přímo v zařízení, s modelem 530 budete stále potřebovat počítač nebo telefon.

Edge 830 obsahuje schopnost směrovat se na konkrétní adresu, zatímco Edge 530 tuto schopnost nemá. Edge 830 vám navíc umožňuje prohlížet zajímavá místa kolem vás (například restaurace, hotely, památky), zatímco Edge 530 zobrazuje pouze podmnožinu nejblíže k vám. A konečně, vzhledem k tomu, že Edge 830 obsahuje dotykovou obrazovku, můžete se pohybovat po mapě o něco rychleji.

▬ Displej
Zatímco Edge 530 zachovává tlačítkové ovládání a barevný nedotykový displej, Edge 830 nabízí stejnou velikost displeje, s vylepšeným dotykovým ovládáním.

Nedotykové displeje mají díky absenci dotykové vrstvy vždy o něco lepší čitelnost ve srovnání s podobným dotykovým modelem. Další mínus pro nedotykový displej je že až v normálních podmínkách funguje dobře, horší to může být v zimě, dešti nebo při ovládání zpocenými prsty.

Na druhou stranu ovládání dotykového displeje je o něco intuitivnější, na tlačítka si musíte obvykle chvíli zvykat. Hlavně ale pohyb v mapě je u dotykového displeje o mnoho lepší, u nedotykového displeje je to z mého pohledu značně neefektivní.

3) VE ZKRATCE

Kompaktní, lehký, mapový GPS cyklopočítač s barevným displejem a bezdrátovým připojením. 

▬ Oba modely jsou si velice podobné, mají stejnou velikost a takřka i hmotnost.
ANT+ umožňuje spárovat přístroj s externími čidly rychlosti, kadence šlapání, měřičem srdečního tepu, výkonu (např. wattmetry Vector), cyklistickým radarem Varia, aplikací (displej) Varia a také s akčními kamerami VIRB.
Bluetooth umožňuje bezdrátové propojení s programem Garmin Connect, na který se nahraje vaše aktivita, respektive telefonem, díky čemuž můžete např. na displeji vidět příchozí hovory, SMS a zprávy z messengeru (při aktivním internetu) na které lze reagovat přednastavenými odpověďmi.
Ještě v tabulce možnosti spárování s těmito snímači:

Podpora GPS, Glonass a Galileo - 
Můžete si vybrat mezi režimy GPS, GPS + GLONASS a GPS + GALILEO.
Elektronický kompas, barometrický výškoměr, teploměr. 
Cyklo mapa Evropy a v balení voucher pro stažení mapy TOPO Czech PRO.
Navigační funkce: navigace po nahrané trase, body zájmu, zpět na start, zpět na uložené místo.
Pokročilé tréninkové a výkonnostní funkce včetně cyklistické dynamiky.
Bezpečnostní funkce (např. detekce nehod) a sledovací funkce (Live track, Group track).
Garmin/Strava segmenty.
▬ Podporovány jsou Garmin/Strava Live segmenty, díky nimž můžete virtuálně soutěžit s absolutně nejlepším časem, časem který je vám nejblíž v žebříčku nebo se svým nejlepším časem.
Předinstalované aplikace Strava Routes, Best Bike Split, Komoot.
Výdrž až 20 hodin v GPS režimu.
Odolnost proti vodě (IPX7), vydrží ponoření do vody o hloubce 1 metr po dobu 30 minut.
▬ Na webovém nebo mobilním programu Garmin Connect se můžete podívat na vaše aktivity, plánovat tréninky, vytvářet trasy, podívat se na statistiky, statistiky zdraví,....

4) VYLEPŠENÍ

Zvětšená velikost displeje o 13% z 2,3 ” (58,42 mm) na 2,6” (63,5 mm).
Vylepšené uživatelské rozhraní.
▬ Možnost přidat baterii Garmin Charge a tím prodloužit životnost baterie o dalších 20 hodin.
Nový procesor přispěl k celkově svižnějším reakcím cyklopočítače Edge 530/830, jak při pohybu v menu, tak i při vykreslování mapy, výrazně kratší je i výpočet trasy. 
Najdete zde nově také:
WiFi pro synchronizaci aktivit / metrik / tras (nikoli během jízdy)
Pokud máte přístroj spárovaný např. s domácí Wi-Fi sítí, přístroj se automaticky připojí a dojde k synchronizaci všech nových aktivit na Garmin Connect. Případně na další weby, kde máte účet, např. Strava, Endomondo, TrainingPeaks,...
Aklimatizace na nadm.výšku: automaticky bude brát v úvahu vyšší nadmořskou výšku pro výpočet výkonu/zotavení.
▬ Teplotní aklimatizace: automaticky zohlední teplo /vlhkost pro výpočet výkonu/zotavení.
Funkce inteligentního upozornění na hydrataci / výživu: při používání kurzu/trasy vám automaticky zjistí, kolik vody / kalorií byste si měli ještě vzít.

▬ Podpora senzorů Bluetooth Smart pro srdeční frekvenci, výkon a kadenci.

Prodloužená životnost baterie
Garmin vyměnil čipové sady Sony GPS místo předchozích MediaTek, čímž i přes větší displej a rychlejší procesor se mu podařilo zvýšit výdrž baterie z 15 na 20 hodin respektive 40 hodin v úsporném režimu, při kterém je ale vypnutý displej, ale stále se zaznamenávají data z GPS a senzorů.

Garmin konkrétně uvedl 20 hodinovou výdrž pro režim se zapnutou obrazovku, zapnutým senzorem okolního světla a dvou senzorů ANT + a Bluetooth, které jsou neustále připojené k telefonu (včetně dokonce LiveTrack).

Na spodní straně jednotky, v místě uchycení držáku najdete napájecí konektory, což vám umožňuje přidat baterii Garmin Charge a tím prodloužíte životnost baterie o dalších 20 hodin (neomezeně s použitím dalších záložních baterií). 
Ve skutečnosti bude výdrž asi o něco menší, protože vždy záleží jak zařízení používáte, jestli používáte navigaci, jasnost displeje, ...

▬ Funkce ClimbPro

ClimbPro je ideální hlavně pro jízdu v nové oblasti, kde neznáte jaké stoupání vás čeká. Poskytne vám informace o stoupání, abyste mohli lépe rozložit své síly.

Pokud chcete tuto funkci využít musíte si do přístroje nahrát vaši plánovanou trasu/kurz. Tato funkce poté automaticky rozdělí trasu na jednotlivá stoupání. 
Jakmile máte trasu/kurz v přístroji, můžete vidět před jízdou seznam stoupání, včetně profilů které vás čekají. 


Při aktivitě pak můžete vedle výškového profilu vidět zbývající vzdálenost, zbývající stoupání, zbývající sklon kopce a v dolních polích sklon a nadmořskou výšku (spodní pole si ale můžete nastavit podle sebe).

Výškový profil je barevně rozlišený podle procenta stoupání:
0-3%: zelená
3-6%: žlutá
6-9%: oranžová
9-12%: červená
12% +: tmavě červená



▬ MTB funkce

→ Mapy Trailforkszaměřené hlavně na horské cyklisty (není třeba je stahovat do přístroje)
→ Funkce ForkSighttento režim při používání aplikace Trailforks automaticky zobrazuje, pokud zastavíte, nadcházející rozcestí na trase a další souvislosti podle vaší polohy v síti stezek.

MTB Dynamika
Funkce poskytuje pokročilou statistiku jízdy na horském kole

→ Vytrvalost (Grit) měří celkovou obtížnost jízdy na horských kolech na základě faktorů, jako je rychlost stoupání a klesání a úhel zatáčky během jízdy. To může být užitečné při porovnávání obtížnosti různých cest, po kterých jezdíte. Po synchronizaci s Garmin Connect, obdržíte graf skóre Grit během jízdy a vaše celkové skóre za jízdu v Garmin Connect. Na mapě vaší aktivity si také můžete prohlédnout obtížnost trasy. Čím je jízda náročnější, tím vyšší má být skóre
 Easy 0-20
 Moderate 20-40
 Hard 40+

→ Plynulost (Flow) měří, jak dobře udržujete rychlost během jízdy na horských kolech, na základě faktorů, jako je stoupání, klesání a úhel otočení během jízdy. To může být užitečné při analýze jízdního výkonu na stopě. Když synchronizujete s Garmin Connect, obdržíte graf skóre toku během jízdy a celkové průměrné skóre za jízdu v Garmin Connect. Na mapě vaší aktivity si také můžete prohlédnout obtížnost trasy. Nižší skóre toku znamená plynulejší jízdu, zatímco vyšší skóre představuje jízdu s větším kolísáním rychlosti nebo zastávkami
☻ Easy 0-20
 Moderate 20-40
☻ Rough 40+

→ Skoky (Jump)
- Pohybové senzory zabudované v zařízení se používají k identifikaci skoků  
- Zahrnuje počet skoků, vzdálenost skoků, dobu čekání a rychlost skoků 
- Během jízdy se objeví varování, když je detekován skok. 
- Umístění skoků a Skokové skóre (kombinace vzdálenosti, doby hangoutu) a rychlost skoku jsou k dispozici v Garmin Connect po synchronizaci zařízení.

▬ Bezpečnostní a sledovací funkce

Aby jste mohli tyto funkce využívat musíte mít u sebe telefon s datovým tarifem a programem Garmin Connect, kde musíte mít zadané nouzové kontakty. Na kontakty pak přijde SMS zpráva a email (pokud ho váš kontakt obsahuje).

Nově zde najdete tyto dvě funkce:

→ Alarm kola 
Pokud se musíte od kola vzdálit nebo ho nemáte pořád na očích můžete si aktivovat Alarm kola, 
který zazní na vašem zařízení a zároveň odešle upozornění do telefonu, když zařízení detekuje pohyb. Alarm můžete ovládat ze svého zařízení nebo prostřednictvím nastavení zařízení v aplikaci Garmin Connect.

→ Funkce Vyhledat zařízení Edge (Connect): Umožňuje vyhledání zařízení Edge spárovaného se smartphonem, je-li v dosahu.

Dále zde ještě najdete:

→ Detekce dopravních nehod
Pokud zařízení Edge detekuje nehodu, na vašem zařízení a v telefonu se zobrazí zpráva, že po uplynutí 30 vteřin bude odeslána informace vašim kontaktům. 
Pokud nepotřebujete pomoci, můžete tuto automatickou zprávu zrušit.
Jinak se automaticky odešle vašim nouzovým kontaktům textová zpráva a e-mail s vaším jménem a souřadnicemi GPS. 

→ Získat pomoc
Pokud potřebujete pomoct můžete využít tuto funkci, která umožňuje odeslat vašim nouzovým kontaktům automatickou textovou zprávu s vaším jménem a polohou GPS.
Na vašem zařízení se zobrazí zpráva, že jakmile skončí odpočítávání, budou vašim kontaktům odeslány informace. Pokud nepotřebujete pomoc, můžete zprávu zrušit.


→ Group track - Umožňuje sledování ostatních jezdců ve skupině prostřednictvím služby LiveTrack přímo na obrazovce v reálném čase. Ostatním jezdcům ve stejné relaci GroupTrack, kteří mají kompatibilní zařízení Edge, můžete zaslat přednastavenou zprávu. 

Funkci GroupTrack ocení hlavně ti, kteří jezdí často ve skupině a chtěli by mít přehled o přátelích ze skupiny (např. v dlouhých stoupáních nebo při srazu skupiny). Na mapě můžete sledovat jak svoji pozici, tak svých přátel (foto 1 a 2) a to až do vzdálenosti 40 km. Díky tomu tak můžete zůstat v kontaktu i tehdy, když se ztratíte z dohledu (např. při technickém problému). 
Na obrazovce můžete vidět také rychlost a vzdálenost připojeného člena skupiny (foto 3) (Více...). 

Také lze odeslat přímo z přístroje jednu z přednastavených frází do dalšího kompatibilního přístroje.

LiveTrack: umožňuje, pokud je LiveTrack ještě aktivní, vaší rodině a přátelům prostřednictvím e-mailu, Facebooku nebo Twitteru sledovat vaše tréninky, závody nebo cesty v reálném čase a to včetně několika tréninkových dat. (Více...)

▬ Menu

V upraveném Menu si můžete vedle obrazovky s nastavením, signálem GPS, připojených snímačů, telefonu,... zobrazit další obrazovky. 
Pokud máte zařízení spárované s telefonem, můžete si nastavit, která oznámení chcete na svém zařízení dostávat, např. e-maily, SMS, ze sociálních sítí.
Dále zde máte Ovládací prvky, Předpověď počasí, Segmenty. Můžete si také stáhnout další Doplňky (Widget) z Connect IQ.






5) UKÁZKA NĚKTERÝCH STARŠÍCH FUNKCÍ

 
▬ Datové pole

Na displeji si můžete zobrazit 1 - 10 polí. Edge 530/830 nabízí nově i grafická pole, ale také si zde můžete stáhnout datové pole z obchodu Connect IQ

▬ Live segmenty Strava/Garmin

Ty, které už pohltila honba za segmenty (Garmin nebo Strava) mohou využít Live segmenty (ty jsem podrobně sepsal u Edge 520, viz zde...). 

- Karta s oblíbenými segmenty se zobrazí vždy automaticky, jakmile budete v dosahu segmentu. Neuvidíte tak všechny segmenty, které vidíte u trasy na webu či mobilu, ale jen ty co jste si označili hvězdičkou a nahráli do přístroje.
- Na právě probíhajícím segmentu máte okamžité srovnání se svým nejlepším časem, nejlepším časem vašeho nejbližšího konkurenta z řad přátel nebo absolutně nejlepším časem. A to bez nutnosti mít přístup na internet. 

Vestavěné aplikace (IQ)

Tato aplikace usnadňuje stahování tras z webu Strava do vašeho zařízení Garmin. Stačí vytvořit trasu na webu Strava a aplikace ji automaticky pošle do vašeho zařízení Garmin.

→ Trailforks
Díky aplikaci Trailforks můžete stahovat mapy těch nejlepších horských trailů z více než 80 zemí, viz např. Česká republika

→ Best Bike Split
Aplikace Best Bike Split je detailní nástroj, který využívá vaše údaje o výkonu, informaci o trase a závodních dnech, k předpovědi vaší výkonnosti v závodě a vytvoření dokonalého tréninkového plánu tak, abyste mohli dosáhnout svého nejlepšího výkonu.

→ Komoot
S aplikací Komoot pro Garmin si naplánujte svou trasu v plánovači Komoot a 
aplikace jak u Stravy ji automaticky pošle do vašeho zařízení Garmin. Komoot analyzuje povrchy a typy cest a naplánuje vám trasu podle vašich preferencí, např. podle typu kola (silniční, MTB,...).

▬  Navigace

S dotykovým displejem vám model 830 umožňuje vytvářet trasy a kurzy přímo v zařízení, s modelem 530 budete stále potřebovat počítač nebo telefon.

Edge 830 obsahuje schopnost směrovat se na konkrétní adresu, zatímco Edge 530 tuto schopnost nemá. Edge 830 vám navíc umožňuje prohlížet zajímavá místa kolem vás (například restaurace, hotely, památky), zatímco Edge 530 zobrazuje pouze podmnožinu nejblíže k vám. A konečně, vzhledem k tomu, že Edge 830 obsahuje dotykovou obrazovku, můžete se pohybovat po mapě o něco rychleji.

Do přístroje lze nahrát trasy z Connect, automaticky zde se vám také stáhnou trasy z webů Stravy, Komoot, manuálně můžete požít např. trasy z mapy.cz. 

Výpočet trasy je nyní dvakrát rychlejší, pomocí pokynů na obrazovce se neztratíte. 

Při navigaci dostanete zvuková i vizuální varování na odbočku nebo také na nebezpečnou zatáčku.


- Pokud jste si do navigace stáhli trasu s trasovými body (wayiponty) uvidíte mezi dalšími obrazovky i tu s vašimi trasovými body (foto 1).
- V případě že jste si trasu stáhli do přístroji přes Strava Routes objeví se vám karta s vašimi oblíbenými segmenty (s hvězdičkou) a s jejich začátkem a koncem (foto 2). (Strava Routes trasové body nepodporuje).
- Symboly začátku i konce segmentu lze vidět i na mapě (foto 3)


▬ Tréninkové nástroje

V případě propojení s wattmetrem (u některých funkcí stačí hrudní pás na měření tepové frekvence) je cyklopočítač schopen změřit výkonnostní parametry cyklisty, jako je např. VO2Max, FTP (funkční prahový výkon) a v případě využití wattmetru Garmin Vector Double i vyvážení levé/pravé nohy nebo samostatné vyhodnocení jízdy v sedě a ve stoje.
Dále dobu zotavení, aklimatizace na teplo a nadmořskou výšku, výživu, hydrataci...



▬ Statistické údaje
 

6) EDGE 530/830 JE K DISPOZICI VE TŘECH VERZÍCH


▬ Edge 530/830 PRO 
Mapový GPS cyklopočítač s dotykovým displejem a voucherem pro stažení mapy TOPO Czech PRO. Dále předsazený držák na řídítka, základní držák na řídítka/představec, nabíjecí kabel USB/microUSB, pojistné poutko a český návod.




▬ Edge 530/830 PRO Sensor Bundle 
Mapový GPS cyklopočítač s dotykovým displejem a voucherem pro stažení mapy TOPO Czech PRO. Dále předsazený držák na řídítka, základní držák na řídítka/představec, nabíjecí kabel USB/microUSB, pojistné poutko a český návod. 
V balení Sensor Bundle oproti základní verzi najdete navíc snímač rychlosti, kadence, tepu.

▬ Edge 530/830 PRO MTB Bundle
Mapový GPS cyklopočítač s dotykovým displejem a voucherem pro stažení mapy TOPO Czech PRO. Dále základní držák na řídítka/představec, nabíjecí kabel USB/microUSB, pojistné poutko a český návod.
V balení MTB Bundle oproti základní verzi najdete navíc senzor rychlosti, dálkové ovládání na Edge na řídítka kola a silikonové ochranné pouzdro, v balení je místo standardního předsazeného držáku obsažený držák na MTB kolo.

7) POROVNÁNÍ SÉRIE EDGE

▬ Porovnání Edge 5..
  500 520 520+ 530
 Rozměry š/v/h cm 4,8x6,9x2,2  4,9x7,3x2,1 4,9x7,3x2,1 5x8,2x2
 Displej úhlopříčka  5,84 cm 5,84 cm 6,6 cm
 Displej rozlišení 128x160 pix. 200x265 pix. 200x265 pix. 246x322 pix
 Displej typ Černobílý Barevný Barevný Barevný
 Hmotnost 56,7 g 60 g. 62,5 g. 75,8 g.
 Živ.baterie až 18 hodin až 15 hodin až 15 hodin až 20 hodin
 Připojení Ne ANT+/ Bluetooth ANT+/ Bluetooth Wi-Fi /ANT+/ Bluetooth
 Mapy Ne Ne Ano Ano
 Navigace Ne Malá Neúplná Ano
 Paměť Až 180 hod. Až 180 hod. Až 200 hod. Až 200 hod.
 Akcelometr Ne Ne Ano Ano
 Fyziologická měření Ne Ne Ne Ano

▬ Porovnání Edge
  130 530/830 1030
 Rozměry š/v/h 4,1x6,3x1,6 cm 5x8,2x2 cm 5,8x11,2x2 cm
 Displej  š/v 1,8" (4,5 cm) 2,6" (6,6 cm) 3,5 " (8,89 cm) 
 Displej rozlišení 303x230 pix. 246×322 pix 282 x 470 pix.
 Displej typ Barevný Barevný  Černobílý 
 Dotyk. displej Ne Ne/Ano Ano
 Hmotnost  33 g. 75,8 /79,1 g. 123 g.
 Živ.baterie až 15 hodin až 20 hodin až 20 hodin
 Připojení ANT+/Bluetooth Wi-Fi /ANT+/Bluetooth Wi-Fi /ANT+/Bluetooth
 Mapy Ne Ano   Ano
 Navigace Základní Ano Ano
 Slot na SD kartu Ne Ne MicroSD
 Externí paměť Jen interní Jen interní Interní+microSD
 Paměť Až 100 hodin Až 200 hodin Až 200 hodin
 Trénink Ne Ano Ano
 Fyziologická měření Ne Ano Ano

8) PARAMETRY

 Edge 530 / 830
 CYKLISTICKÉ FUNKCE
 Dynamika jízdy - Cycling Dynamics / MTB Dynamics Ano
 Odhad VO2 max (z jízdy na kole) Ano, volitelně
 Upozornění (na vaše cíle např. času, vzdálenosti, srdeční frekvence, kalorií) Ano
 Segmenty Ano
 DODATEČNÉ FUNKCE
 Alarm na zónu srdečního tepu Ano
 Alarm čas/vzdálenost/tempo Ano
 Automatické odeslání zprávy při nehodě Ano
 MAPY A PAMĚTI
 Basemapa Ano
 Mapy předinstalované Cyklo mapa Evropy
 Další mapy v dodávce TOPO Czech PRO
 Možnost dohrání map Ano
 Trasy Max. 100 kurzů
 Kapacita Až 200 hodin
 Slot pro paměťovou kartu Ne
 Vestavěná paměť Ano
 NAVIGAČNÍ FUNKCE
 Track log - Záznam trasy/Aktivity Ano
 Trasové body Ano
 Zpět na start Ano
 PARAMETRY
 Rozměry zařízení, ŠxVxH 5 x 8 x 2 cm
 Baterie - typ dobíjecí Li-Ion
 Baterie - výdrž až 20 hod. 
 Režim úspory baterie Ano
 Displej - rozlišení, ŠxV 246 x 322 pix.
 Displej - typ barevný LCD
 Displej - úhlopříčka, vel. š. x v. 2,6" (6,6 cm)
 Dotykový displej Ne / Ano
 Hmotnost 75,8 g / 79,1 g
 Držák na kolo Ano
 Voděodolnost IPX7 (odolá ponoření do hloubky 1 m. po dobu 30 minut)
 SNÍMAČE
 Příjem GPS / GLONASS / GALILEO Ano / Ano / Ano
 Barometrický výškoměr (s automatickou kalibrací podle GPS) Ano
 Akcelerometr Ano
 Kompas (elektronický ze signálu GPS/Glonass) Ano
 Snímač okolního světla Ano
 Teploměr Ano
 SNÍMAČE
 Kompatibilita s ANT+ snímači Ano
 Kompatibilita Varia, Vector, VIRB, Shimano Di2 Ano
 Snímač teploty integrovaný Ano
 Snímač teploty externí - tempe Ne
 Tep / Otáčky / Rychlost Ne (Ano ve verzi Bundle)
 SPOJENÍ / PŘIPOJENÍ / PROPOJENÍ    
 Bezdrátové propojení mezi navigacemi Ano
 Automatická synchronizace Ano
 Bezdrátové připojení ANT+ Ano
 Bezdrátové připojení Bluetooth Ano
 Bezdrátové připojení Wi-Fi Ano
 Chytrá oznámení Ano
 Odpověď ta textovou zprávu / odmítnutí hovoru se zasláním textové zprávy (jen u systému Android) Ano
 Počasí Ano
 Connect IQ Ano
 Možnost dálkově ovládat (z) jiné zařízení/přístroje Ano
 Pevné rozhraní (např. propojení s PC) Ano
 Strava Live Suffer Score (segmenty, tep. zóny atd.) Ano
 Kompatibilní se Strava segmenty Ano
 AutoSync - automatické nahrání do služeb třetích stran, jako je Strava, TrainingPeaks Ano
 Dohrání dalších aplikací Ano (přes Connect IQ např. Koomot, Yelp, Wikiloc,...)
 VLASTNOSTI
 Auto Lap / Auto Pause / Auto Scroll Ano
 Custom POIs (možnost přidat body zájmu) Ne
 Odhad spálených kalorií Ano
 Profily aktivit Ano
 Smart notifikace (Zobrazí/upozorní na SMS a příchozí hovory) Ano
 Upravitelná datová pole Ano
 Vibrační upozornění Ano
 TRÉNINK
 Virtual Racer (závod proti nahrané aktivitě) Ano
 Virtual partner (závod proti rychlosti/tempu) Ano
 Trénink intervalový Ano
 Trénink jednoduchý (čas/vzdálenost/kalorie) Ano
 Trénink pokročilý (tvorba vlastních tréninků; cílený trénink) Ano
 Tréninkový efekt (aerobní) Ano
 Virtuální partner Ano
 Závod s předchozími výsledky na stejné trase Ano
 Segmenty Ano
 Vo2 Max Ano
 Physio TrueUp Ano
 Fyziologické údaje Ano
 Čas strávený v zónách srdečního tepu Ano
 Osobní rekordy Ano
 Odhad doby regenerace Ano
 ClimbPro Ano
 Multi-sport (běh, chůze, kolo...) Ne
 BEZPEČNOSTNÍ A SLEDOVACÍ FUNKCE
 Group tracking (online sledování své pozice a pozic spolujezdců ve skupině) v mapě i v přístroji Ano
 Live tracking (online sledování pozice a tréninkových dat v reálném čase) Ano
 Zasílání zpráv z jezdce na jezdce Ano
 Find My Edge (funkce umožňující najít cyklopočítač v případě kolize nebo jeho ztracení Ano
 Bike Alarm (funkce upozorní na nechtěný pohyb kola například pokud si odskočíte od kola na občerstvení) Ano
 Automatická detekce nehody, kdy upozorní určené kontakty že jste havarovali Ano
 Možnost připojení cyklistického radaru s monitoringem vozidel přijíždějících zezadu Ano
 Upozornění na počasí Ano

MENU Edge 830

Komentáře

  1. Díky za vyčerpávající recenzi. Velmi pomohlo při rozhodování, jestli koupit nebo ne.

    OdpovědětVymazat
  2. Prosím o doporučení z pohledu aktuální nabídky mapových cyklopočítačů, jaký je dnes nejvhodnější pro ježdění mimo silnice.
    Díky Libor

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záleží co od něj očekáváte. Buď si můžete zvolit bezdotykovou 530 nebo dotykovou 830, pokud budete chtít s mapou více pracovat (přiblížení/oddálení/posouvání). V přístrojích můžete použít i mapy Trailforks, které nabízejí hlavně MTB tratě či traily https://www.trailforks.com/garmin/

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN CONNECT BETA 2024

🅶 Garmin čím dále více uživatelům, nabízí možnost vyzkoušet beta verzi platformy Connect . Tu si nemůžete nikde stáhnout, ani si o ni zažádat. Garmin ji, podle svého vyjádření, nabízí náhodně. Podle prvotních informací se finální spuštění plánuje v druhé polovině roku 2024, ale možná se ji dočkáme i dříve. Změna se týká domovské obrazovky , kterou si můžete přizpůsobit vašim cílům a prioritám. Tím získáte přehlednější a rychlejší přístup k informacím, které vás zajímají. Jak si nastavíte domovskou stránku v mobilní aplikaci, tak se vám zobrazí prakticky stejně ve webové verzi. Nemusíte si je tak nastavovat zvlášť jak doposud.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.