Přeskočit na hlavní obsah

TOULKY PO PAŘÍŽI 2018

3 dny v Paříži
ITINERÁŘ: 

ÚVOD: UBYTOVÁNÍ, STRAVOVÁNÍ,...
1. Den: Eiffelova věž - ulice Champ Elysées - Vítězný oblouk - plavba po řece Seina
2. Den: Versailles a historická čtvrť Montmartre (Hora mučedníků)
3. Den: Pantheón - Luxemburský palác - Latinská čtvrť - Notra Dame - Louvre

ÚVOD: UBYTOVÁNÍ A STRAVOVÁNÍ, CENY PAMĚTIHODNOSTÍ

V páteční poledne 4.5 vyrážíme z Krnova se zastávkami v Opavě, Ostravě, a Olomouci na cestu do Paříže, kde jsme sobotní ráno 5.5.2018.
V Paříži tak strávíme sobotu, neděli a pondělí.
V úterý po osmé hodině večerní pak odjíždíme z Place de la Concorde, kousek za Louvrem, domů pak přijíždíme v úterý po třetí hodině odpolední.

Interaktivní mapa Paříže: www.tudosobreparis.com/mapa


Ceny pamětihodností 2018:
Eiffelova věž: 25 eur výtahem do 3. patra, 19 Eur pěšky do 2. patra + výtahem do 3. patra,  Více...
Plavba po řece Seina: 14 Eur. Více... 
Zámek Versailles 18 EUR, zahrada s fontány 9,50 EUR. Více...
Věž baziliky Sacré-Coeur v Montmarte 6 Eur. Více...
Muzeum Louvre 15 Eur. Více...


Ubytování:
- Hotel F1 Villemomble 
2 hvězdičkový hotel se nachází v severovýchodní části Paříže. Snídaně stála 3,5 Eur a na výběr byl toustový chléb (nasládlý), rohlík, cornflakes, máslo, med, nutela, marmeláda a na pití káva, pomerančový džus,...

Stravování:
Kromě zmíněné snídaně byla večer možnost zajít si do vedlejšího Buffalo grilu či nedaleké pizzerie.
Veměstě jsem vyzkoušel zmrzlinu (2 kopečky 3,70 Eur), Crépes (tradiční francouzské palačinky) s nutelou 3 Eur (ceny se liší podle náplně a také podle místa), Croissant (1,2 Eur).
Poslední den jsme zašli v latinské čtvrti (asi nejlevnější místo v Paříži) na oběd, kde byl výběr mezi menu za 9,70 Eur nebo 15 Eur. V menu byla polévka, hlavní chod a zákusek. Malé pivo pak stálo 5 Eur (většinou lze dostat i bezplatnou kohoutkovou vodu). 

Další možností byli různé prodejničky s kebaby, sendviči,...
V parcích pak lze z různých studánek načepovat vodu.


Více: www.radynacestu.cz/magazin/kde-a-za-kolik-se-v-parizi-najist


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .