Přeskočit na hlavní obsah

1/5 RAKOUSKO (TYROLSKO A VORALBERSKO), ALE TAKÉ KOUSEK NĚMECKA A ŠVÝCARSKA

Na přelomu června a července jsme se s přítelkyní zúčastnili zájezdu CK Tihelka - Za krásami Tyrolka a Vorarlberska, kdy jsme navštívili několik krásných míst západní části Rakouska, ale také jsme zajeli do Bavorska a Švýcarska (Chiemse - Ischgl - Silvretta - Montafon - Samnaum - Lünersee - Bodamské jezero - Innsbruck - Mondsee).
ITINERÁŘ
> 1) MONDSEE - BAVORSKÉ JEZERO CHIEMSEE - ISCHGL
2) Jezero Silvrettasee (2030 m.) - Bartholomäberg - Sankt Anton am Arlberg - Ischgl
3) Ischgl - Samnaun (Švýcarsko) a zpět
4) Arlberský tunel - Lünersee - Bludenz (Milka) - Bregenz (Bodamské jezero) - Silvrettastraße - Ischgl (+ visutý most Kitzloch)
5) Innsbruck - Mondsee

► 1/5) MONDSEE - BAVORSKÉ JEZERO CHIEMSEE - ISCHGL
 
Na přelomu čtvrtka a pátku odjíždíme z Krnova přes Linec, Mondsee, Salzburg...
V pátek ráno pak přijíždíme do Prien am Chiemsee, městečka u druhého největšího německého jezera Chiemsee, kde nastupujeme na loď, která nás doveze na ostrov Herreninsel.

Chiemské jezero (Chiemsee) zvané také „Bavorské moře“ má rozlohu 79,9 km² a dosahuje maximální hloubky 73,4 m. Leží v nadmořské výšce 518,2 m. Jezero ale pomalu zaniká. V době jeho vzniku na konci doby ledové mělo plochu zhruba 240 km², tj. třikrát větší než dnes.
Na ostrově Herreninsel nechal postavit bavorský král Ludvík II. zámek podle vzoru francouzského zámku Versailles v letech 1878–1886.




Po návštěvě zámku se vracíme do přístavu a následně lodí k našemu autobusu.

Navečer přijíždíme do obce Ischgl, které bude načas naším domovem.
Ischgl je obec v Rakousku ve spolkové zemi Tyrolsko v Paznaunském údolí.

Spojením Ischglu se švýcarským střediskem Samnaun vznikl areál Silvretta Arena s 238 kilometry sjezdovek, který je jeden z nejlepších lyžařských středisek celých Alp a možná i světa. Proto je také vyhledávaný hvězdami showbyznysu.
► FOTOGRAFIE
- Fotogalerie

► DALŠÍ DNY: 
2) Jezero Silvrettasee (2030 m.) - Bartholomäberg - Sankt Anton am Arlberg - Ischgl
3) Ischgl - Samnaun (Švýcarsko) a zpět
4) Arlberský tunel - Lünersee - Bludenz (Milka) - Bregenz (Bodamské jezero) - Silvrettastraße - Ischgl (+ visutý most Kitzloch)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .