Přeskočit na hlavní obsah

2/5 JEZERO SILVRETTASEE (2030M.) - BARTHOLOMABERG - ST.ANTON AM ARLBERG - ISCHGL

Druhý den zájezdu CK Tihelka - Za krásami Tyrolska a Voralberska jsme navštívili vysokohorskou přehradu Silvretta, která leží na rozvodí mezi Innem a Rýnem, projeli jsme nádherným Montafonským údolím se slavnou Arlberskou silnicí, kterou postavili za vlády Josefa II. Po krátké zastávce na vysokohorském arlberském pasu jsme se navečer vrátili zpátky do Ischglu.

ITINERÁŘ
1) Mondsee - bavorské jezero Chiemsee - Ischgl
> 2) JEZERO SILVRETTASEE (2030 M.) - BARTHOLOMABERG - ST.ANTON AM ARLBERG - ISCHGL
3) Ischgl - Samnaun (Švýcarsko) a zpět
4) Arlberský tunel - Lünersee - Bludenz (Milka) - Bregenz (Bodamské jezero) - Silvrettastraße - Ischgl (+ visutý most Kitzloch)
5) Innsbruck - Mondsee

► 2/5 JEZERO SILVRETTASEE (2030 M.) - BARTHOLOMABERG - ST.ANTON AM ARLBERG - ISCHGL

Dnešní den jsme se vydali na okružní cestu, na které jsme se jako první zastavili  u vysokohorské přehrady Silvretta See.
Velká vodní nádrž o rozloze 1,31 km² která spojuje Montafon s tyrolským údolím Paznauntal  se nachází těsně pod průsmykem Bielerhöhe (2037 m.), v nadmořské výšce 2030 m.
Na osmi kilometrové procházce kolem nádherného jezera bylo pořád co fotit, sněhové bariéry, vodopády,.... Nad hladinou se zase vzpínali impozantní štíty na rakousko-švýcarské hranici s nejvyšším vrcholem vrchol Piz Buin (3 312 m).







Od vysokohorské přehrady nás čekalo klesání krásným Montafonským údolím, které bylo nejprudší před obcí Partenen s místy až 13% sklonem a hlavně s 32 zatáčkami o 180 stupních.

Montafonským údolím jsme pak pokračovali do Bartholomäbergu, nejstarším osídleném místě údolí, kterému vévodí krásný kostel s historickými varhanami a cenným vyřezávaným oltářem.
Také výhled zde byl parádní.
Na slavné Arlberské silnici, která byla postavena za vlády Josefa II., jsme pak měli poslední dnešní zastávku a to přímo na vrcholu Arlberského průsmyku (1793 m.) v Sankt Christoph am Arlberg, což je malé středisko zimních sportů v údolí Stanzeru v Tyrolsku, které se nachází na hranicích s Vorarlberskem.



Po výborné večeří na hotelu Ischgler Hof, jsme se pak ještě byli projít po večerních ulicích obce Ischgl.



FOTOGRAFIE
- Fotogalerie

► NADCHÁZEJÍCÍ DNY
► PŘEDCHÁZEJÍCÍ DEN

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN CONNECT BETA 2024

🅶 Garmin čím dále více uživatelům, nabízí možnost vyzkoušet beta verzi platformy Connect . Tu si nemůžete nikde stáhnout, ani si o ni zažádat. Garmin ji, podle svého vyjádření, nabízí náhodně. Podle prvotních informací se finální spuštění plánuje v druhé polovině roku 2024, ale možná se ji dočkáme i dříve. Změna se týká domovské obrazovky , kterou si můžete přizpůsobit vašim cílům a prioritám. Tím získáte přehlednější a rychlejší přístup k informacím, které vás zajímají. Jak si nastavíte domovskou stránku v mobilní aplikaci, tak se vám zobrazí prakticky stejně ve webové verzi. Nemusíte si je tak nastavovat zvlášť jak doposud.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.