Přeskočit na hlavní obsah

4/5 ISCHGL - LUNERSEE - BLUDENZ (MILKA) - BREGENZ (BODAMSKÉJEZERO) - ISCHGL

Poslední den našeho pobytu v obci Ischgl jsme projeli Arlberským tunelem, který je nejdelší v Rakousku, poté jsme obešli vysokohorskou přehradu Lünersee a zastavili se v obci Bludenz ve fabrice Milka na čokoládu. Odpoledne jsme se pak navštívili hlavní město Vorarlberska Bregenz, ležící na břehu Bodamského jezera. Po návratu a večeři v Ischglu jsem navečer si ještě zašli k visutému mostu Kitzloch.

ITINERÁŘ
1) Mondsee - bavorské jezero Chiemsee - Ischgl
2) Jezero Silvrettasee (2030 m.) - Bartholomäberg - Sankt Anton am Arlberg - Ischgl
3) Ischgl - Samnaun (Švýcarsko) a zpět 
> 4) ARLBERSKÝ TUNEL - LUNERSEE - BLUDENZ (TOVÁRNA MILKA) - BREGENZ (BODAMSKÉ JEZERO) - VYSOKOHORSKÁ SILNICE SILVRETTA - ISCHGL (VISUTÝ MOST KITZLOCH)
5) Innsbruck - Mondsee


► 4/5 ARLBERSKÝ TUNEL - LUNERSEE - BLUDENZ (TOVÁRNA MILKA) - BREGENZ (BODAMSKÉ JEZERO) - VYSOKOHORSKÁ SILNICE SILVRETTA - ISCHGL (VISUTÝ MOST KITZLOCH) 

Po ranní snídani, dnes o něco dříve vyrážíme na dnešní cestu. Ráno sice počasí vypadá všelijak, ale nakonec nám dnes taky přálo.
Na začátku cesty projíždíme Arlberský silniční tunel (německy Arlberg Straßentunnel), který je svojí délkou necelých 14 km nejdelším rakouským tunelem a 3. nejdelším tunelem v Evropě. Tunel se nachází na Rakouské rychlostní silnici S16 pod Arlberským průsmykem ve spolkových zemích Tyrolsko a Vorarlbersko.
První zastávkou dnes máme přírodní jezero Lünersee ve východních Alpách. Ze silnice musíme lanovkou, ale i pěší tůra k přehradě by nebyla špatná.
Jezero leží ve výšce 1970 m. a uchvátilo nás hlavně svojí nádhernou barvou.
Naše cesta vede kolem celého jezera (trasa). Na cestě kromě turistů spatřujeme také rybáře, kteří tu mají velmi dobré podmínky 
Lünersee je také výchozím bodem pro mnoho výletů, především na nejvyšší horu Schesaplana v Rätikonu. Jedinečná příroda Rätikon, čerstvý horský vzduch a úchvatné alpské panorama dělají z návštěvy jedinečný zážitek.
Lünersee je jednou z největších přehradních nádrží ve spolkové zemi Vorarlberg
Na konci dnešní procházky přichází menší převýšení, i občas spadne trocha dešťových kapek. Dokonce se převalí zdola i velký mrak.
Lanovkou se poté vracíme k autobusu a projíždíme krásnou zdejší krajinou.
Další naše cesta vede směrem k Bodamskému jezeru, ale cestou nám to nedá a zastavujeme v Bludenz, který je je výrobním centrem čokolády Milka, kde se zde každoročně vyrobí 50 000 tun čokolády Milka. Nakupujeme delikatesy v obchodě, které zde přicházejí přímo z továrny. Vedle čokolády Milka si zde lze zakoupit i suvenýry.
Kolem třetí hodiny pak jsme konečně v obci Bregenz, které je hlavní město rakouské spolkové země Vorarlbersko.
Bregenz leží na východním břehu Bodamského jezera, které jak jsme lehce vyzkoušeli, bylo velmi teplé.
Aby jsme se co nejvíce pokochali, tak náš řidič p.Tihelka na zpáteční cestě vzal opět přes vysokohorskou silnici Silvretta-Hochalpenstraße, ale tentokrát z druhé strany jak v druhém dni.
Opět nás čekala k přehradě silnice s 32 zatáčkami o 180 stupních.
Cestu krásným Montafonským údolím jsme zakončili návratem do Ischglu.
Po návratu jsme povečeřeli...
... a jelikož nás pořád hnala touha projít se po visutém mostě, vydali jsme se po večeři s přítelkyní, původně jen obhlédnout začátek trasy k mostu, který se nacházel kousek od obce.
Nakonec, když jsme viděli, že most není daleko, tak jsme se vydali na cestu k němu, místo plánované brzké ranní návštěvy tohoto místa na druhý den.
Na turistické trase jsou sice dva mosty, ale nám stačil, ten první Hängebrücke Kitzloch, který je i o kousek delší.

Visutý most Kitzloch je 117 metrů dlouhý a je ve výšce 70 m. nad údolím Fimbabach. Postaven byl v roce 2011 a maximálně se na něm může pohybovat osm osob.
Video

Po návštěvě druhé strany mostu jsme pak pokračovali zpátky do našeho hotelu.




► FOTOGALERIE
- Fotogalerie


► NÁSLEDUJÍCÍ DEN
5) Innsbruck - Mondsee

PŘEDCHOZÍ DNY

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .