Přeskočit na hlavní obsah

GARMIN EDGE 520 PLUS - 8) STATISTIKY, HISTORIE

V menu Edge 520 Plus najdete podrobnosti vašich aktivit, osobní rekordy a další různé statistické údaje, včetně doby regenerace, hodnoty VO2 Max, FTP. Také se můžete podívat na vaše minulé jízdy.



Články - Garmin
#návody #funkce #trénink #aplikace #Connect/Connect IQ #bezpečnost/zdraví #Garmin Edge #recenze

MENU:

1) Úvod
2) Nastavení
3) Během aktivity
4) Navigace
5) Live segmenty Strava, Garmin
6) Trénink
7) Předinstalované aplikace, Connect IQ, Garmin Connect

► 8) STATISTIKY, HISTORIE

8) STATISTIKY, HISTORIE

1) Statistika po aktivitě
2) Statistiky
3) Historie

► 1) STATISTIKA PO AKTIVITĚ

Po uložení aktivity se vám zobrazí na displeji doporučená doba regenerace,...

...případně oznámení nového rekordu - nejlepší výkon, nejrychlejších 40 km, nejdelší vzdálenosti a největší výstup. Ve spodní části se pak dočtete datum a hodnotu předchozího rekordu.


Také se můžete podívat na podrobnosti vaší aktivity - shrnutí, mapu....


Pokud byla detekována dopravní událost, objeví se to ve shrnutí na kartě, mapě (pod symboly segmentů a modrou šipkou to ale není zde moc vidět) a výškovém profilu 

Dále se můžete podívat na výškový profil, okruhy, segmenty,...

 ..., zóny tepové frekvence a výkonnostní zóny z vašeho tréninku, závodu,...

► 2) STATISTIKY
Menu - Moje statistiky 

Na další statistické údaje se můžete podívat v menu přístroje. Přístroj automaticky sleduje při použití měřiče tepové frekvence nebo výkonu různé údaje, doporučenou dobu regenerace, VO2 Max., FTP, skóre stresu.

- Pod "Options" najdete funkci Physio TrueUp, která se nachází u novějších sporttesterů Garmin. Umožňuje pro trénink používat více sporttesterů a výsledky navzájem synchronizovat (Edge 520 ji nemá).

- Díky snímači srdečního tepu vám přístroj po každém tréninku ukáže počet hodin potřebnou pro regeneraci.
Hodnota VO2 max. je ukazatelem sportovní zdatnosti a se zlepšující se kondicí by se měla zvyšovat. Značí maximální objem kyslíku, který můžete spotřebovat za minutu na kilogram tělesné hmotnosti. Je to odhad, který může, ale také nemusí být úplně přesný. K výpočtu potřebujete mít hodnoty srdečního tepu. Červené pole znamená špatnou kondici, fialové naopak vynikající.
FTP je funkční limitní hodnota výkonu a zjednodušeně znamená nejvyšší průměrný výkon, který můžete udržovat po dobu jedné hodiny ve wattech. Tato hodnota se určuje ve Wattech. Na to, ale aby byla objektivnější je přepočtená ještě na hodnotu Wattů na kilogram jezdce (W/kg). K výpočtu musíte se zařízením spárovat hrudní snímač srdečního tepu a snímač výkonu a také nejprve získat odhad hodnoty VO2 max.

Dále si zde můžete změřit Skóre stresu nebo zobrazit vaše rekordy.

Také si zde můžete zobrazit a případně upravit zóny srdečního tepu a výkonnostní zóny

3) HISTORIE

Menu - Historie

Na další statistické údaje se můžete podívat v Historii

- Najdete zde vaše poslední jízdy (foto 2) z kterých můžete např. vytvořit trasu, kterou poté najdete v Navigaci (Menu - Navigace - Trasa)
- A také souhrny za jednotlivé aktivity (foto 3) 

MENU:

1) Úvod
2) Nastavení
3) Během aktivity
4) Navigace
5) Live segmenty Strava, Garmin
6) Trénink
7) Předinstalované aplikace, Connect IQ, Garmin Connect

8) STATISTIKY, HISTORIE

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .