Přeskočit na hlavní obsah

GARMIN EDGE 520 PLUS - 7) PŘEDINSTALOVANÉ APLIKACE, CONNECT IQ, GARMIN CONNECT

V přístroji najdete předinstalované aplikace třetích stran, díky kterým si snadno stáhnete např. naplánované trasy z webu Strava nebo tréninky z webu TrainigPeaks. Na Connect IQ si můžete stáhnout do přístroje další bezplatné aplikace, datové pole nebo doplňky od Garminu nebo ostatních vývojářů. Na Garmin Connect si můžete zobrazit historii všech Vašich jízd a tréninků včetně všech naměřených dat a přehledných grafů.

Články - Garmin
#návody #funkce #trénink #aplikace #Connect/Connect IQ #bezpečnost/zdraví #Garmin Edge #recenze

MENU:

1) Úvod
► 7) PŘEDINSTALOVANÉ APLIKACE, CONNECT IQ, GARMIN CONNECT

7) PŘEDINSTALOVANÉ APLIKACE, CONNECT IQ, GARMIN CONNECT

A) PŘEDINSTALOVANÉ APLIKACE

Přístroj 520 Plus je dodáván s nainstalovanými aplikacemi Training Peaks, Strava Routes, Best Bike Split (Menu - Connect IQ)

Tréninkový deník, kde si můžete vytvářet strukturované tréninky a díky této aplikaci je pak jednoduše posílat do přístroje. Po tréninku se pak aktivita automaticky synchronizuje zpět do TrainingPeaks, kde můžete podrobně analyzovat váš výkon (ukázka na stránce Trénink).
Základní verze této aplikace je zdarma, ale má omezené množství funkcí, ti náročnější si zvolí placenou verzi Premium. Recenze Rainmaker (en)


- Best Bike Split
Aplikace Bike Split je detailní nástroj, který využívá vaše údaje o výkonu, informace o trase a závodních dnech k předpovědi vaší výkonnosti v závodě a vytvoření dokonalého tréninkového plánu, abyste mohli dosáhnout svého nejlepšího výkonu.

Strava Route

Tato aplikace usnadňuje stahování tras ze serveru Strava do vašeho zařízení Garmin. Stačí vytvořit trasu na serveru Strava a aplikace si ji automaticky stáhne do zařízení Garmin.



Na zahraničních webech jsem si všiml, že v přístroji měli také už nainstalovány aplikace Yelp a Trailforks.

Trailforks
Díky aplikaci Trailforks můžete stahovat mapy těch nejlepších horských trailů z více než 80 zemí, viz např. Česká republika

- YelpV Edge 520 Plus není možnost navigace k bodům zájmu (POI) ve vašem okolí (města, adresy, restaurace, ubytování,...). Díky ale právě aplikaci Yelp od Garminu můžete podle názvu a kategorie např.vyhledat restauraci, zjistit jestli má otevřeno a pak se k ní nechat navigovat.



B) CONNECT IQ

Na Connect IQ si pak můžete vybírat z dalších bezplatných aplikací, datových polí nebo doplňků od Garminu nebo ostatních vývojářů a více si přizpůsobit váš Edge 520 Plus podle svých potřeb.


Datové pole (Data Fields) pro standardní aplikace (např. kolo, běh) a umožňují prohlížení více nebo různých dat v standardní aplikaci. Můžete vidět např. data nebo grafy ze snímačů.

Aplikace (Device Apps) přidají interaktivní funkce. Některé zaznamenávají činnost, zatímco ostatní zobrazují další údaje, které budete chtít sledovat po delší dobu.
Doplňky (Widgets) přinášejí okamžité informace, včetně údajů ze snímače a upozornění (např. kalendář, počasí). Na přístroji se objeví jen na omezený čas.

Další příklady:

U DATOVÝCH POLÍ si můžete nechat zobrazovat informace a grafy např. rychlosti, času, kadenci, výkonu, které mohou zabrat jednak celou obrazovku,...

..., ale i jen jedno či dvě pole.

A takto může také vypadat vaše datové pole.


Některé datové pole umí také zobrazit graf u aktivity v Garmin Connect, např. zde VO2 max.

S APLIKACEMI např. Outdoor Master s níž můžete zaznamenávat různé druhy aktivit: běh, jízda na kole, pěší turistika, veslování, lyžování, snowboarding atd.
Část funkcí ale může být přístupná za určitý poplatek




C) GARMIN CONNECT

Všechny vaše zaznamenané jízdy si můžete přenést do online tréninkového deníku Garmin Connect, který je celý zdarma a v češtině.
Můžete si zde přehledně zobrazit historii všech Vašich jízd a tréninků včetně všech naměřených dat a přehledných grafů.

Více o programu jsem napsal již dříve zde: petmikeska.blogspot.com/...


MENU:

1) Úvod
6) Trénink

7) PŘEDINSTALOVANÉ APLIKACE, CONNECT IQ, GARMIN CONNECT

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .