Přeskočit na hlavní obsah

CB 2016 3/3: OŠČADNICA - MOSTY U JABLUNKOVA - TĚRLICKO - HAVÍŘOV

Poslední den nás čekala již jen cesta domů. Původně jsem chtěl skončit až v Ostravě, ale počasí bylo proti tomu a tak jsem skončil tam, kde jsem začal, v Havířově.
1 den: Havířov-Suchá - Český Těšín - Třinec - Jablunkov - Čadca - Oščadnica
3. den: OŠČADNICA - MOSTY U JABLUNKOVA - TĚRLICKO - HAVÍŘOV ⤵

2. den: Oščadnica - Nová Bystrica - kolem v.n. Nová Bystrica - Stará Bystrica - Oščadnica

3. den: OŠČADNICA - MOSTY U JABLUNKOVA - TĚRLICKO - HAVÍŘOV
Po ranním rozloučení s ostatními účastníky Cyklobandy vyrážím v nedělní ráno se Zdeňkem a Milanem na zpáteční cestu domů, která povede jinudy než naše páteční cesta na sraz.

Opět se proplétáme přes Čadu a pokračujeme na Svrčinovec, kde podjíždíme nové mosty připravované pro tunel Poľana.


Od obce Svrčinovec stoupáme přes hranice k Mostům u Jablunkova.


Naše cesta rychle ubíhá po vedlejších, místy prázdných silnicích na Bocanovice, za kterými se napojujeme na cyklotrasu č.56 a také stezku "Po stopách hutnictví"

V obci Milíkov sjíždíme ze silnice a pokračujeme lesní nezpevněnou cestou.
Po cca 1,5 km se povrch mění a my pokračujeme po asfaltové stezce...


 až k Oldřichovicím, kde také opouštíme cyklotrasu č.56, která zde vede v podhůří Beskyd.

Z obce Závist, kde je v plném proudu stavba dálnice, jedeme po cyklostezce vedle hlavní cesty s krátkou vyjímkou v obci Nebory, kde odbočujeme směr F-M. do obce Hnojník


Cyklostezka je celkem úzká a místy i nerovná, ale lepší jak jet mezi auty.

V Hnojníku projíždíme kolem šlechtické sídla z 18. století. Tento zámek několik let pustnul, nakonec ho začal opravovat španělský vlastník, kterého ale od dalších úprav odradil přístup úřadů (více...)


Z Hnojníku po méně frekventovanějších vedlejší cestách projíždíme kolem v.n. Těrlicko.

Za vodní nádrží pokračujeme kolem jablečných sadů směrem na Havířov.


V Havířově ještě zastavujeme na krátké osvěžení a poté už najíždím na cyklostezku v parku, která mě dovádí takřka k vlakovému nádraží v Havířově kde končí tento podařený prodloužený víkend.
INFO:
Vzdálenost: 67,6 km
Nastoupané metry: 570 m. (podle Cykloserver.cz 810 m.)
FOTOGALERIE
VIDEO:
MAPA:
FOTO:




















Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .