Přeskočit na hlavní obsah

NA BĚŽKÁCH KOLEM PRADĚDU

Minulý týden mi to nevyšlo, ale dneska jsem už konečně vyrazil za prvními běžkami letošní zimy. 
Na sedle Hvězda necháváme auto (parkovné 100 Kč) a na Ovčárnu pak pokračujeme autobusem. Po chvíli nasazujeme již běžky a stoupáme k rozcestí "pod vrcholem", kde odbočujeme směrem chata Švýcárna. Na začátku je sjezd trochu prudší a tak se mi podaří dvakrát spadnout. Dále pak už je sklon pro mě přívětivější a už bez pádu dojíždím na Švýcárnu. Moc se tu nezdržuji a pokračuji přes rozcestí "Slatě", za kterým následuje prudší sjezd (tentokrát bez pádu) se 70 m. převýšením k rozcestí "Petrovka"

Mám za sebou necelé 4 km od Švýcárny a 6,5 km na Červenohorské sedlo. Pro nedostatek času a hlavně že jsem na běžkách letos poprvé, vracím se již na chatu Švýcarna. Kamarád který jel až na sedlo se ještě nevrací a tak pendluji od chaty Švýcárna směrem k Pradědu a poté na druhou stranu za rozcestí Slatě. Hned co se kamarád objeví pokračuji zpátky nejdříve do kopce k rozcestí "pod vrcholem", a poté z kopce na Ovčárnu.
Počasí dnes nahoře přálo, slunce krásně svítilo a teplota byla určitě nad nulou. Inverzní počasí přálo i focení a tak jsem i něco nafotil. Zato po návratu domů nás čekala vlezlá zima.



Fotogalerie: https://goo.gl/photos/cFeXupdqkScCn54y6
Trasa: www.strava.com/activities/100121724

Mapa trasy:


Video:


Foto:
rozcestí Slatě

inverze

ve stopě

chata Švýcárna

vysílač na Pradědu

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .