Přeskočit na hlavní obsah

CESTOU, NECESTOU PO JEŽNÍKU A OKOLÍ

Na nedělní dopoledne jsem si naplánoval Nordic walking, tedy chůzi s hůlky, které jsem chtěl konečně vyzkoušet. 
Už od bydliště jsem se napojil na zelenou turistickou trasu, po které jsem stoupal přes Starou Ježnickou, Ozon, na rozcestí Hubertka. Zde jsem opustil hlavní lesní cestu a již z kopce pokračoval dále lesem k odpočívadlu nad obcí Radim. 

Po chvíli jsem odbočil z hlavní lesní cesty doleva a kousek klesal až na okraj lesa, podél kterého jsem pokračoval kousek dále, abych poté odbočil doleva  a pomalu klesal opět lesem a trochu rozbahněným terénem k rozcestí "Portál". Zde jsem se napojil na žlutou turistickou trasu, vedoucí z Radimi a odbočil doprava. Po chvíli jsem se dostal na asfaltovou cestu mezi Hošťálkovy a krajem obce Krasov. Po pár metrech jsem po ní dorazil k rozcestí s odpočívadlem "Pod Lysou"

Zde jsem opustil zelenou a pokračoval dále po žluté tur.trase. Původně jsem se chtěl vydrápat na kopec Lysá, ale zahnul jsem příliš brzy a přes klacky, borůvčí a trávu jsem došel na jiný, bezejmenný kopec :). 
Z kopce jsem sešel na druhou stranu a po chvíli jsem našel i lesní cestu, po které jsem trochu příkřeji sešel k cestě mezi Hošťálkovy a okrajem obce Krasov. Z ní jsem odbočil na louku vedoucí na kraj Ježnického lesa a o něco dál již v lese po vrstevnici pokračoval po hlavní lesní cestě přes odpočívadlo u Tří kaštanů (Hůrka) a po staré tankové cestě. Z ní jsem na severní straně Ježníku odbočil na louku abych si vyfotil město Krnov. A protože se mi nechtělo vracet pokračoval jsem dále přes pole a louku. 

Na hlavní asfaltovou cestu na začátku Ježníku jsem se pak vrátil zpoza skladu Linde a malých rybníčků. Po Staré Ježnické jsem pak nasměřoval moje kroky zpátky domů.

Fotogalerie: https://photos.app.goo.gl/TPSX32dVHNsc4M1MA

Trasa:
www.strava.com/activities/98025057
Foto:
Ježník
rozcestí Hubertka

okraj Ježnického lesa

rozcestí "pod Lysou"

Bezejmenný vrchol

na cestě

výhled na Krnov

360° záběr


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .