Přeskočit na hlavní obsah

GARMIN VÍVOACTICE 3 - PRVNÍ PŘEDSTAVENÍ

Na veletrhu spotřební elektroniky IFA 2017 v Berlíně byl představen další z řady Vívoactive.
Po první řadě s čtvercovým a druhé s obdélníkovým displejem vsadil Garmin u nejnovější třetí řady na elegantní kruhový displej známý z řady Fénix.
Svým vzhledem nejvíce připomínají Garmin Fénix 5S, ale oproti nim jsou menší, štíhlejší, lehčí a ovládané pomocí dotykové obrazovky.



Tři generace hodinek řady Vívoactive, jak šly za sebou: Vívoactive, Vívoactive Optic a Vívoactive3

Články - Garmin
#návody #funkce #trénink #aplikace #Connect/Connect IQ #bezpečnost/zdraví #Garmin Edge #recenze

Hodinky Vívoactive 3 využívají Garmin Chroma displej s vysokým rozlišením a skvělou čitelností za všech světelných podmínek a budou k dispozici ve třech variantách – černé se stříbrnou lunetou, bílé se stříbrnou lunetou a prémiové černé s černou lunetou a PVD povrchovou úpravou s vyšší odolností proti poškrábání
Dostupné varianty hodinek Vívoactive3 (zleva): Garmin VívoActive3 Optic Silver Black, Garmin VívoActive3 Optic Silver White a Garmin VívoActive3 Optic Grey PVD

S novým designem přicházejí také nové funkce a ovládací prvky.

Tou nejzajímavější je dotykové ovládání nejen na displeji, ale také možnost rychle scrollovat v menu a datových obrazovkách pomocí lehkým přejížděním prstu po boku hodinek. Na levé straně hodinek je totiž oblast, která nabízí hmatovou odezvu ve stylu zpětné vazby, když posunete prsty nahoru a dolů. To se může hodit, když nemáte zrovna suché ruce.



Na druhém, pravém boku hodinek se pak nachází jediné fyzické tlačítko, pomocí kterého se vracíte v menu zpět nebo například přerušujete probíhající měřenou aktivitu. Pokud by uživateli hodinek ale pozice tlačítka vadila (tlačítko by například nechtěně mačkal ohybem ruky při sportu) je možné u hodinek otočit displej o 180° a tlačítko mít tím pádem na levé straně.

Další novinkou je nový platební systém Garmin Pay, který funguje podobně jako Android Pay nebo Apple Pay. Do hodinek nahrajete svou VISA nebo MasterCard platební kartu a v obchodě pak stačí jen přiložit hodinky k platebnímu terminálu a bezkontaktně zaplatit (technologie NFC).
Zadat PIN by mělo stačit jednou denně. V první fázi se s podporou pro Českou republiku nepočítá, ale snad nebudeme čekat dlouho. (VIDEO)


Na spodní straně hodinek je umístěn nový, vylepšený optický snímač (používá ho již Fénix 5), který poskytuje průběžné, celodenní měření srdečního tepu, včetně automatické detekce klidového srdečního tepu a zobrazením jeho průběhu v rámci posledních 7 dnů. 

Díky měření variability srdečního tepu jsou hodinky schopné monitorovat a zaznamenávat celodenní míru stresu a uživateli dokáží pomoci s eliminací opakujících se stresových situací a související změnou životního stylu. 
Při sportu dokáží hodinky zhodnotit a monitorovat úroveň fyzické kondice svého uživatele pomocí parametrů, jako je VO2max nebo stanovení věku podle kondice.
V hodinkách si můžete si zvolit, zda chcete použít tepovou frekvenci z optického snímače HR nebo přes ANT+.

Vylepšeny byly také notifikace z mobilního telefonu, které nyní umožňují odeslání textové zprávy s odpovědí, kterou jste si dopředu připravili (například „Zavolám později“).

Vívoactive 3 zvládne více než 15 sportovních profilů, od chůze, běhu (venku i uvnitř), jízdy na kole (venku i uvnitř), jízdy na in-line bruslích, plavání v bazénu, lyžování (sjezdového i běžeckého), přes golf, veslování..., až po jógu nebo cvičení ve fitness centru.
Nově se na stránce dají zobrazit až čtyři datová pole.


Byla také přidaná podpora strukturovaného tréninku: To vám umožní stahovat a používat vlastní tréninky a plány / kalendáře.
A také přednastavené tréninky pro běh, kardio, sílu a cyklistický trénink. 

Vívoactive 3 nabízí také např. celodenní sledování kroků, spálených kalorií, nastoupaných pater a pomocí tepové frekvence sleduje zda nemáte nedostatek regenerace.

V případě propojení hodinek s kompatibilním chytrým telefonem je možné využívat funkcí hodinek, ke kterým patří možnost zobrazení příchozích volání, SMS a dalších notifikací z mobilního telefonu. Hodinky jsou schopné v telefonu ovládat hudební přehrávač, zobrazovat předpověď počasí nebo fungovat jako dálkový ovladač akčních kamer řady Virb.

Během sportovních aktivit je možné pomocí připojeného mobilního telefonu aktivovat funkci LiveTrack, která umožňuje s přáteli nebo fanoušky živě sdílet pozici, rychlost či srdeční tep sportovce na závodní nebo tréninkové trati.

Hodinky jsou vybaveny dobíjecím akumulátorem s výdrží až 8 dní v režimu chytrých hodinek nebo až 13 hodin GPS záznamu na jedno nabití. 

Lze také k nim připojit další senzory jak přes ANT+, tak pomocí Bluetooth Smart (stejně jak u Fénix 5, Forerunner 935 nebo Edge 1030). Např. tak můžete připojit k inteligentním HR pásům, snímačům rychlosti / kadence (individuálním i combo) a Footpodům.

Nechybí ani podpora Connect IQ, tedy možnost instalovat aplikace, datové pole, ciferníky a widgety.

Nabíjení je jak u Fénix 5 pomocí USB kabelu.



Pokud nepotřebujete outdoor funkce jako kompas nebo delší výdrž baterky v GPS režimu (pomocí úsporného ultratrack režimu), stávají se Vívoactive 3 cenově zajímavou alternativou k dražší řadě Fenix.

Také jako ostatní výrobky Garmin si hodinky neukládají hudbu přímo v hodinkách, ale lze ji přehrávat jen přes chytrý telefon.

Důležité vlastnosti hodinek:
Displej: 1,1” (30,4 mm), dotykový Garmin Chroma
Hmotnost: 43 gramů
Odolnost proti vodě: 5 ATM (50 m.) (souvislé plavání)
Bezdrátové technologie: Bluetooth Smart, ANT+, NFC
Šířka řemínků: 20mm
Podpora externích snímačů: ANT+, BLE

Předpokládaná cena: 8 990 korun

Další recenze značky GARMIN

Celá specifikace: https://buy.garmin.com/...

Srovnání:



VIDEO

Inteligentní hodinky, které vám umožňují platit a také si hrát


Využijte co nejvíce z hodinek


Navigace v nabídce pomocí ovládacího prvku Side Swipe


Jak používat Garmin Pay (platba přes hodinky)


Ovládání hodinek

Recenze

ZDROJE
http://rungo.idnes.cz...
https://www.garmin.cz/...
https://www.dcrainmaker.com/...


FOTO: Garmin


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .