Přeskočit na hlavní obsah

CHORVATSKO 2017 - PŘÍJEZD DO POREČE

Druhou zářijovou neděli se po třech letech opět vydáváme do Chorvatska. Tentokrát místo MTB  bereme sebou silniční kola a jako základnu si vybíráme pěkné město Poreč na západním pobřeží Istrijského poloostrova. 

Původně římská kolonie se postupem času proměnila v rušné turistické letovisko, kde nejvíce jsou vidět němečtí turisté. V 8000 tis. město se pyšní nejvíce Eufraziovou bazalikou, která pochází ze 6. století a patří na seznam světového kulturního dědictví UNESCO.
ITINERÁŘ    
1. - 2. DEN: PO POREČI ⤵
3. DEN: Výjezd na Vojak (1396 m.), přes Bozet a Vižinadu zpět do Poreče
4. DEN: Přes Motovun, Makovci, Vižinadu zpět do Poreči
5. DEN: Po Poreči


1. - 2. DEN: PO POREČI ⤵
1. DEN
K rodinnému domku, kde máme zajištěné ubytování přes Booking.com přijíždíme v pondělní poledne. Po deštivé cestě nás přivítá paní domácí, od které se dozvídáme, že i zde v Poreči teď tři dny pršelo.

Po vybalení se jdeme podívat k cca 300 metrů vzdálenému moři, kde samozřejmě nikdo není, ale voda je teplá. Ještě se chvíli procházíme, ale po chvíli se už vracíme zpátky k našemu ubytování.

FOTO - https://photos.app.goo.gl/7yheGtEM5vdpolXG2

2. DEN
Druhý den se necítím optimálně a tak kluci vyrážejí na projížďku beze mě. Jdu se teda podívat k moři a podívat se do samotné Poreče. 
Moře je dneska nějak rozbouřené, ale počasí je oproti pondělku lepší a tak si dávám v Poreči i první zmrzlinu.

Po zmrzlině jdu do centra a k Bazilice sv. Eufrazie, která je ústřední budova Biskupského komplexu v Poreči.

Na večer je pěkný západ slunce, což naznačuje, že zítřejší den vypadá nadějně :)

FOTO - https://photos.app.goo.gl/Prb3PMiov5nANMtc2
TRASA www.strava.com/activities/1180851579

3. DEN
Ve středu jsem už fit, počasí je také luxusní a nás čeká výjezd na Vojak (1396 m.)..... 
O dalším dnu více ZDE... (ještě nenapsáno)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Když se snažíme dosáhnout svých sportovních cílů, chceme se cítit odměněni za své úsilí. Odznaky Garmin Connect přinášejí rychlý a snadný způsob, jak sledovat svůj pokrok, získávat body a uznání za své aktivity. Díky bodům můžete soutěžit se svými známými, stoupat v žebříčku a dosahovat vyšších úrovní. Čím více aktivit dokončíte, tím více bodů získáte.  Úrovně odznaků se pohybují od 1 do 10.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE, ODPOJUJE SE BLUETOOTH, HODINKY NEJDOU SPÁROVAT

Jedním z největších problému Garmin je, že doplácí na to, že každý výrobce telefonu, někdy i model má jiné nastavení. Např. některé nastavení automaticky uspávají Connect (a jiné aplikace) a tím pak vaše zařízení, např. hodinky nedostávají potřebné informace z telefonu.

ROZDÍLY MEZI: GARMIN FENIX 8 & EPIX 2 PRO & FENIX E. JAKÉ AMOLED HODINKY VYBRAT ?

⌚ Hlavní vlajkovou lodí Garmin je nyní Fenix 8 Amoled, který postupně více a více poráží verze s MIP ( transflektivním)  displejem. Fenix 8 Amoled, není nejlevnější, přesto si najde mnoho příznivců. Pro ty, kteří hledají jinou variantu s Amoled displejem, se pokusím přijít s menším srovnáním.