Přeskočit na hlavní obsah

Z PRAHY DO KRNOVA: 4/4 ÚSOV - KRNOV

Poslední čtvrtá etapa už nebyla tak zajímavá jak předešlé dvě etapy. Vedla po vedlejších cestách přes hřeben Nízkého Jeseníku a prakticky mimo větší města.
Protože jsem na rozdíl od Petra a Vláďi nejel do Opavy ale do Krnova, musel jsem se rozhodnout kde přejedu hřeben Nízkých Jeseníků, pak už jen zbývalo dojet po známých cestách domů. Na výběr jsem měl již projetou cestu v blízkosti Rešovských vodopádů, kolem hradu Sovinec, na Huzovou nebo ještě pro mě neznámé stoupání na Tvrdkov.
ITINERÁŘ
4. DEN ÚSOV - KRNOV ⤵

4. DEN ÚSOV - KRNOV 
Z Úsova opět vyjíždíme celkem brzo a ještě společně se vydáváme do nedalekého Medlova kde se už naše cesty rozdělují. 
Petr Mazúr pokračuje na Uničov, Vladimír Kněžík na Sovinec a já na severovýchod přes Šunvald na BřevenecBěhem cesty v dáli už několikrát vidím hřeben Jeseníků, které mi stojí v cestě :).
Za obcí Břevenec jsem si přehodil a začal stoupat v serpentinách na Tvrdkov. Bohužel oproti předcházejícím dvou dnům se vítr obrátil a foukal proti mně :).
Během stoupání jsem se otočil zpátky abych se naposledy ještě podíval na hanáckou rovinu.
I dále vedla má cesta zvlněnou krajinou s několika kopečky přes Tvrdkov, Horní Město, Skály do Rýmařova.
Z Rýmařova jsem pak po hlavní silnici (jinou možnost jsem neměl) pokračoval přes Bruntál do Zátoru, kde jsem sjel na vedlejší komunikaci, po které jsem přijel kolem zámku a kostela v Branticích až do Krnova.
INFO:
Vzdálenost: 73,6 km
Nastoupané metry: 1101 m.
FOTOGALERIE:
- Google foto
- Zonerama foto

MAPA:
- Strava.com
- Cykloserver.cz

VIDEO:

FOTO:













Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .