Přeskočit na hlavní obsah

NA KOLE NA UNTERROTHORN (3104 m.)

První den dovolené ve Švýcarsku vyrážíme z Täsch (11370 m.) na kolech přes Zermatt do zimního střediska Unterrothorn (3104 m.), ze kterého začínáme nejdříve stoupat lesní šotolinovou cestou. Před stanicí lanovky v Sunnegga les mizí a my pokračujeme po krásné úzké vrstevnicové cestě kolem jezírka Leisee. Vrstevnicová cesta ale netrvá dlouho a opět na nás čeká prudké stoupání. Projíždíme kolem další stanice lanovky Blauherd, odkud je jako z dalších míst na trase pěkný výhled na Matternhorn. Průměrné 10 % stoupání, nám dalo zabrat, ale to nejhorší na nás ještě čekalo.

Černá sjezdovka, která se před námi za zatáčkou zjevila nám pak sebrala mnoho sil. Nemusím dodávat, že jsem ji šel pěšky, protože cesta po šotolině s místy až 30 % sklonem byla opravdu nad naše síly. Nevím jestli to byla pravda, ale zdála se mi nekonečná :). Nahoře se nacházeli ještě zbytky sněhu na kterých se chladili horské ovce. Po vydechnutí se nám poté nahoře na Unterrothernu otevítali nádherné výhledy do okolí. Na zpáteční cestě jsme od lanovky Blauherd zvolili přímou cestu do Sunneggy, ale poté jsme již jeli stejnou trasou po které jsme přijeli od Zermattu. Co nás první den hned zaujalo bylo množství vrtulníků, které zde lítalo. Ať už se stavebním materiálem či zásobami do místních horských hotelů či restaurací.
Z cestopisu: www.petruvblog.cz/2024/03/svycarsko-3-den-tasch-zermatt-sunnegga.html
TRASA:


SEGMENTY:
Zermatt - Sunnegga

Na vrchol Unterrothorn

VIDEA:
Z Zermattu na Unterrothorn


Pohled z Unterrothorn (3104 m.)


FOTOGALERIE
https://plus.google.com/....



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

ITALSKÉ DOLOMITY - 3 DEN: Lanovkou na Punta Rocca (3265 m), Punta Serauta (muzeum bojů o její ledovce v 1. světové válce)

↝ Třetí den jsme si trochu odpočinuli. Využili jsme pěkného počasí a vyjeli lanovkou na hřeben Marmolady  Punta Rocca (3265 m). Panoramatická terasa nám nabídla nádherný 360° vyhled. Na mezistanici  Serauta (2950 m), jsme navštívili muzeum bojů za 1. světové války.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.