Přeskočit na hlavní obsah

ŠVÝCARSKO 6 DEN: CAMPO, SILVAPLANA, LIVIGNO

   ↣ RAKOUSKO - ŠVÝCARSKO - ITÁLIE 📆11.-18. srpna 2013

Po krátké ranní projížďce patřil šestý den přesunu přes Livigno do Itálie.

6 den: CAMPA, SILVAPLANA, LIVIGNO 
Ráno při balení stanu nás trochu vystraší vrtulník, který se k nám přiblížil na zhruba 400 metrů. Naštěstí jen asi přistával nedaleko nás a tak jsme nakonec odjeli v klidu z našeho utajeného tábořiště, ale jen několik metrů na místní parkoviště. Zde sundáváme kola a jedeme se projet do okolí. Na ukazateli je směrovka Chiavenna a tak míříme po cyklostezce právě tímto směrem. Nakonec nedojíždíme až do tohoto města, protože cyklostezka končí a cesta pokračuje dál po silnici.
Po návratu do obce Campo zajíždíme k jezeru, jdeme se totiž ještě vykoupat. U břehu nacházíme i dost mušlí. Poté již nasedáme do auta a pokračujeme opět do Švýcarska. 
Serpentinami zdoláme Majola pass a dostáváme se do výšky nad 2000 m.
Dále máme v plánu zastavit ve St.Moritz (Sv.Mořic), ale jak se následně ukázalo, zastavili jsme se o obec dříve, v Silvaplana, která leží jak St.Moritz u jezera.
Obec Silvaplana leží u krásně zeleného ledovcového jezero, které právě hostí mezinárodní závody ve windsurfingu.
Kousek za Silvaplana přijíždíme do Sv.Mořice, ale parkoviště jsou všechna obsazená a tak pokračujeme dále.
Ze Švýcarska přejíždíme přes průsmyk Forcola di Livigno do Italského Livigna.
Livigno
Livigno má statut bezcelní zóny, nachází se zde přes 200 duty free obchodů. 
Bereme levný benzín, nakupujeme v obchodech a po pizze rychle spěcháme na Bormio a přes Stelvio pass do Montechiara. Zde sjíždíme auty za stromy, už ani nevytahujeme stany a zaléháváme do spacáku. Je teplo a hvězdy jsou tak jasné.... 
Ve dvě ráno ale někdo všechny budí pokřikem "pršíííí". Leháme si do řady za sebe, přehazujeme přes sebe plachtu a snažíme se nějak dospat do rána.
FOTOGALERIE
VIDEO (Silvaplana)
TRASA (Campo - Pizzo)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .