Přeskočit na hlavní obsah

GARMIN CONNECT BETA 2024

🅶 Garmin čím dále více uživatelům, nabízí možnost vyzkoušet beta verzi platformy Connect. Tu si nemůžete nikde stáhnout, ani si o ni zažádat. Garmin ji, podle svého vyjádření, nabízí náhodně. Podle prvotních informací se finální spuštění plánuje v druhé polovině roku 2024, ale možná se ji dočkáme i dříve.
Změna se týká domovské obrazovky, kterou si můžete přizpůsobit vašim cílům a prioritám. Tím získáte přehlednější a rychlejší přístup k informacím. S tím ale nemusí souhlasit všichni.
Jak si nastavíte domovskou stránku v mobilní aplikaci, tak se vám zobrazí prakticky stejně ve webové verzi
Zatímco mobilní verze se mi po nastavení prioritních ukazatelů líbí (ale mohlo by zde být více metrik), tak webová verze vůbec.
Ve webové verzi jsem si prohlížel trochu odlišné metriky a také jsem si jich zde mohl zobrazit více. A to je další nedostatek, nabízených metrik je zde o hodně méně jak v předešlé verzi.

Aktualizace beta verze 3.3.24: 
- Na domovskou obrazovku je možné přidat statistiku za včerejší den a posledních sedm dní.
- Byli opraveny některé chyby a vylepšena schopnost přizpůsobení vašich dat.

Přizpůsobení a vzhled beta verze Connect:
Pokud budete mít možnost vyzkoušet beta verzi Connect, jako první budete požádáni, aby jste ve dvou krocích určili vaše cíle a preference:
1) Vaše cíle: z nabízených možností si můžete vybrat až čtyři cíle pro zdraví a kondici.
2) Vaše preference: zde ohodnoťte jak moc vás zajímají nabízené informace.

Díky vašim informacím, které jste uvedli v předchozích dvou krocích, vám Connect nastaví domovskou stránku, aby co nejlépe odpovídala vašim cílům a preferencím. Domovskou obrazovku si pak můžete doladit nebo celou předělat. 

Takto může vypadat vaše domovská stránka. Od začátku března je možné také zobrazit statistiku za včerejší den a posledních sedm dní.

Pokud klepnete na kteroukoli z karet, budete odkázáni, stejně jak doposud, na stránku s detailnějšími informacemi. Tyto stránky zůstali stejné jak předtím. Nepředpokládám, že u nich dojde k nějaké větší změně, ale jen doladění jako např. u spánku. Spíše vidím prostor pro další karty jako je týdenní žebříček, výzvy nebo právě denní/týdenní statistika.
Domovská stránka je rozdělena do několika sekcí.
1) Dnešní aktivita a další aktivní prvky
2) Sledované
3) Stručný přehled
4) Události
5) Tréninkové plány
6) Výzvy
7) Statistika za včerejšek a posledních sedm dní

1) DNEŠNÍ AKTIVITA A DALŠÍ AKTIVNÍ PRVKY
V horní části obrazovky se zobrazují denní aktivity, spánkový poradce, nadcházející tréninky a všechny události, které se konají během následujících dvou dnů. 
2) SLEDOVANÉ
Podle vašich preferencích, které jste si určily na začátku nastavení, se vám zde jako první zobrazí jedna ze šablon.
- Být zdravý (Spánek, Body Battery, Kroky)
- Zůstat aktivní (Spánek, Body Battery, Trendy cvičení)
- Sledovat můj trénink (Připravenost k tréninku, Stav tréninku).
Karty si můžete poté upravit podle svých preferencí

Na až pěti kartách získáte podrobný přehled o hlavních zdravotních a kondičních ukazatelích.
+ Je dobré, že na této kartě máte vše potřebné, nemusíte tak nic dalšího otevírat.
- Bohužel tu jde vybírat jen z ukazatelů: Body Battery, Skóre spánku, Kroky, Stav tréninku a také týdenního přehledu trendů všech nebo jednotlivých aktivit. Větší nabídka je až v další sekci "Rychlý přehled" (malé karty). 
- Škoda že jde listovat jen doprava a ne i na druhou stranu.
Listováním můžete přecházet mezi jednotlivými kartami.
Např. zde vedle první obrazovky Body Battery mám Skóre spánku, Stav tréninku, Kroky a Trendy všech aktivity. Lze dát i Trendy pro jednotlivé sporty - Běh, Cyklistika, Tělocvična a fitness, Plavání, Chůze, Multisport a Parasporty.
V nastavení lze změnit pořadí, nebo údaje, které chcete sledovat (Upravit domovskou obrazovku - Upravit Sledované)
3) STRUČNÝ PŘEHLED
Pod sekcí "Sledované", si na menších kartách, můžete na hlavní stránce zobrazit až 8 různých denních statistik. Ty poskytují ucelený přehled o zdraví a tréninku.
Oproti sekci "Plánované" si můžete vybrat z daleko širší nabídkyNapř. srdeční tep, stav VST, stav tréninku, kroky, vystoupané patra, úrovně stresu, spálené kalorie, tréninková zátěž a dalších údajů.
Po rozkliknutí "Zobrazit vše" najdete na další stránce všechny vámi vybrané statistiky.
V nastavení můžete zvolit, které statistiky chcete zobrazit, v jakém pořadí a které naopak skrýt. A to na hlavní a vedlejší stránce.
Na konci článku najdete porovnání karet mezi sekcemi "Sledované" (velké karty) a "Stručný přehled" (malé karty).

Pokud máte v nastavení povolené události nebo tréninkové plány, zobrazí se vám pod "Stručným přehledem".
4) UDÁLOSTI
Pro ty, kteří se připravují na závody nebo soutěže, nabízí tato funkce základní informace, např. datum, čas začátku, odpočítávání, polohu,  webovou stránku, zdroj události nebo podrobnosti o vašem tréninku na událost.
5) TRÉNINKOVÉ PLÁNY
Zde se vám zobrazí vaše běžecké nebo cyklistické tréninkové plány. Můžete zde také sledovat pokrok v tréninkovém plánu a prohlížet si naplánované a dokončené tréninky za uplynulý týden.
6) VÝZVY
Jako poslední se vám zobrazí výzvy, do kterých se zapojíte nebo je vytvoříte. Můžete zde sledovat váš aktuální pokrok v expedičních, odznakových, skupinových výzvách.
7) STATISTIKA ZA VČEREJŠEK A POSLEDNÍCH SEDM DNÍ
Beta verze nezobrazuje u statistika "Včera" a "Posledních 7 dní" tolik statistik jak aktuální verze.
NASTAVENÍ DOMOVSKÉ OBRAZOVKY
Zde si můžete vybrat, které sekce chcete zobrazit na domovské obrazovce. 
Pro tuto ukázku jsem se rozhodl povolit všechny kategorie. Které si vy osobně povolíte, je již na vás.
Resetovat domovskou obrazovku
Poslední možnost jak domovskou stránku přizpůsobit je změnit celou šablonu. K dispozici jsou možnosti Být zdravý, Zůstat aktivní nebo Sledovat můj trénink.
WEBOVÝ CONNECT
Ve webové verzi se vám zobrazí stejné sekce, se zdravotními a tréninkovými statistikami, jaké jste si nastavili v mobilní aplikaci
Ve "Stručném přehledu" oproti osmi statistikám v mobilní aplikaci, webová nabízí jen čtyři na domovské obrazovce. Všechny statistiky, které jste si aktivovaly, najdete na podstránce, stejně jak v mobilní aplikaci.

V této beta verzi si na domovskou obrazovkou nelze již přidat např. kalendář, týdenní žebříček, vaše cíle nebo karty ze zprávami.

FOTO-SROVNÁNÍ
Pro porovnání rozdíl mezi sekcemi "Sledované" (velké karty) a "Stručný přehled" (malé karty). 
Starší / Nová verze úvodní stránky Connect

Statistika "včera" a "Posledních 7 dní" - Aktuální verze / Beta verze
Jak je vidět na fotkách, Beta verze nezobrazuje tolik statistik jak aktuální verze.

Do komentářů mi můžete napsat, např. co vám v tomto přehledu chybí, které zdravotní a tréninkové ukazatele by jste chtěli ještě na domovské obrazovce vidět,...

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .