Přeskočit na hlavní obsah

STRAVA - ROZŠÍŘENÍ PRO PROHLÍŽEČ CHROME

Funkce, které můžete použít, díky propojení s platformou Strava. Např. sledování vaší kondice, analýzy nebo také použít další mapové podklady (včetně mapy.cz) v programu Strava.
Úvodní stránka o novinkách a návodech programu STRAVA.COM -  www.petruvblog.cz/p/strava.html

► ROZŠÍŘENÍ, KTERÉ MÁTE NAINSTALOVANÉ
Pokud si chcete zkontrolovat, které rozšíření máte nainstalované, podívejte se zde chrome://extensions

► ROZŠÍŘENÍ, KTERÉ MŮŽETE ZÍSKAT PRO PROGRAM STRAVA
V internetovém obchodě Chrome, můžete pro program Strava získat různé rozšíření.
POZOR ! Můžete si nainstalovat více doplňků, ale protože některé funkce jsou podobné, případně se změní uspořádání nemusíte některé funkce toho druhého doplňku vidět.
Rozšíření, které jsem vyzkoušel:
Elevate for Strava - další informace, statistiky, grafiky o aktivitě
> strava-map-switcher - přidává více mapových podkladů (včetně mapy.cz)
Další funkce pro analýzu cyklistiky a běhu.
Analýza vašeho výkonu a sledování vašeho pokroku v průběhu času.
» Podrobná statistická analýza tréninku (srdeční frekvence, rychlost, kadence, výkon) s interaktivními sloupcovými grafy a přizpůsobitelnými zónami.
» Nejdůležitější analytická data zobrazená přímo na stránce aktivity Stravy.
» Dalších informace, statistiky, grafik o tréninku...
1) Základní nastavení, včetně zón srdeční frekvence. Dále také další rozšíření na webu Strava.com.

2) U aktivity můžete na boční straně vidět např. odkaz na HeatMap, VeloWiewer, GPS Visualizer nebo další mapy (ale na to je lepší strava-map-switcher), nebo také Počasí.
Ve GPS Visualizer si můžete např zobrazit barevně výškový profil.
Nebo můžete si zobrazit více tras a výškových profilů na jednom obrázku.
3) aRPEe
aRPEe score - Průměrná RPE (hodnocená vnímaná námaha) - Odhad
aRPEe = TRIMP/hod / n (n=25 pro muže a 20 pro ženy)
aRPEe je jednoduché číslo s krátkým popisem toho, jak těžké bylo vaše cvičení pro vaše srdce (může se vám také zdát trochu pryč, protože RPE je velmi závislé na vnímání uživatele)

Velmi záleží na správném maximálním a klidovém HR, takže si správně nastavte vaši tepovou frekvenci.

Tyto údaje můžete vidět i u ostatních uživatelů, ale vezměte na vědomí, že výpočty se provádějí pomocí nastavení tepové frekvence a nemusí je mít všichni správně.



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .