Přeskočit na hlavní obsah

T-MOBILE - OLYMPIJSKÝ BĚH 2019 - KRNOV

19. června 2019 se konal v Krnově za slunečného počasí (možná až příliš) již 4. ročník T-Mobile Olympijského běhu.

Trať měřila 5,6 km a vedla tradičně kolem poutního vrchu Cvilín, po zpevněných a polních cestách pod Ďáblovou kazatelnou, Petrovým dolem do sedla mezi předním a zadním Cvilínským vrchem, za starou pískovnou se trať stáčela doprava a Starým pastvištěm zpět k SVČ, kde byl jak start i cíl závodu.
Já jsem letos účast plánoval, ale protože jsem oproti mým plánům skoro vůbec netrénoval, tak jsem změnil plány a nechtěl se zúčastnit. Nakonec mě kamarádka Hanka přesvědčila, že o nic nejde a že mám přijít. Své hrálo také, že se závodu zúčastnili také mé tři kolegyně z práce Monika, Hanka a Vendy.

Po startu vedla trasa hned do kopce, takže jsem si zvolil svoje tempo podle svého pocitu. Vůbec jsme nevěděl jak na tom budu a jak se mi poběží, ale nakonec to šlo dobře, i když s delší vzdáleností bych už měl problém.

V první části, jak jsem se už zmínil, vedla trasa do kopce a taky jsem si zde vyhlédl svoje soupeře. Na konci stoupání u restaurace Šelenburk po dvou kilometrech jsem cítil, že ještě něco síly zbylo a zrychlil jsem na čelo naší skupiny. Úplně do čela se mi jít nechtělo, ale soupeři se také dopředu moc nehnali, takže jsem zde trochu síly pošetřil.

Za starou pískovnou, dva kilometry před cílem, se trasa stáčela doprava a já věděl, že přijde již seběh a budu muset zrychlit. Na začátku seběhu jsem šel tedy dopředu, ale nevěděl jsem jaké rychlé tempo mám zvolit, naštěstí mě po chvíli předběhli dva účastníci a tak jsem se jich snažil držet na dohled. 


V cílové rovince už jsem cítil, že sil moc nezbylo a byl jsem rád že je konec závodu. Pak jsem už jen počkal na moje kolegyně a mohli slavit, že máme závod za sebou :)

Nakonec jsem skončil na 14. místě mezi muži s časem 26:22 minut (přitom jsem byl druhým nejstarším účastníkem), z žen mě předběhli tři účastnice, takže celkově jsem byl na 17. místě z 67 zúčastněnými (mimo soutěž mě předběhli ještě 4 účastníci).

► Výsledky závodu na 5,6 km

Na stupních vítězů jsem spatřil mnoho známých tváří. V mužích vyhrál talentovaný David Špok před Jiřím Ikonomidisem a Lubomírem Vachutkou. V ženách pak Lucie Vikartovská před Hankou Bednarčíkovou, která jen velmi těsně porazila třetí Moniku Horákovou

FOTO
- www.olympijskybeh.cz/fotogalerie/krnov-2/

Poznámka: Zdejší fotky jsou od kamarádů nebo organizátorů

ODKAZY
- Vše o závodě
- Reportáž na televizi POLAR

MAPA

- www.strava.com/activities/2463834426
- https://connect.garmin.com/modern/activity/3764156241
https://mapy.cz/s/3unM3

Graf: Nadmořská výška - Tempo běhu / Srdeční tempo




Mapa

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .