Přeskočit na hlavní obsah

OHLÉDNUTÍ SE ZA ROKEM 2023

V roce 2023 mi nevyšlo z různých důvodů několik výletů, také poslední tři měsíce jsem kvůli zdravotním problémům nemohl provozovat žádnou aktivitu. Přesto jsem sám nebo s kamarády podnikl několik výletů. Na fotoprůlet rokem 2023 se můžete podívat zde: https://photos.app.goo.gl/cRvPksfsXnAvpPhw7
Zima patřila návštěvě Jeseníků (např. Ztracené kameny, Jelení studánka, Vozka, Kamenné oko, Vřesová studánka).
Na jaro jsme pokračovali v turistických výletech po Jeseníkách, tentokrát už v trochu nižších nadmořských výškách (např. Lurdská jeskyně, Koberštejn, Sedm skal, lom Rampa, Píšťala, Freundeštejn, Vysoký vodopád).
Také jsem navštívil Krakov a začal více jezdit na kole (Jeseníky, Beskydy).
Začátkem léta jsem se poprvé podíval na Praděd nebo jsme si zajeli na čerstvou rybu do Polska.
Jako předcházející roky jsme navštívili také Vysoké Tatry (Téryho chata, Rysy, chata při Zelenén plesu). Poprvé jsem na kole zdolal 200 kilometrů.
Těžká byla trasa přes Lysou horu, pak následovala etapa přes Polsko a nakonec nejtěžší etapa přes pět Jesenických kopců (např. Dlouhé Stráně, Červenohorské sedlo, Videlské sedlo). Již v turistickém tempu jsme se projeli např. po Kyjovsku a Valticku nebo k přehradě Slezská Harta.
Na podzim jsem dokončil navštívit všechny vrcholy Vrchařské koruny Krnovska nebo jsme vyjeli k rozhledně Zlatý Chlum a na Čertovy kameny.
Poslední letošní výlet patřil cestě na kole po poutní stezce Via Francigena ze San Gimignano přes města Siena, Bolsena, Viterbo, Řím až k Tyrénskému moři.
Nakonec trocha sportovní statistiky a nejlepší mé fotky za rok 2023 na Instagramu.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .