Přeskočit na hlavní obsah

POROVNÁNÍ VLOŽENÝCH MAP NA WEBU

AllTrails 
On-line program pro plánování a evidenci nejen cyklistických tras
Chybí zde české mapy jako např. na Cykloserveru, ale zase tvorba tras je jednodušší díky funkci "Kopírovat silnici" díky níž vykreslená čára mezi dvěma body kopíruje silnice či menší cesty. Více...

+ Interaktivní výškový profil
- Nemá české mapy
- Vložená mapa zobrazuje jen vzdálenost a ne další informace



Strava
Program hlavně pro evidenci vašich tras

+ Zobrazuje segmenty na trase
Vložená mapa zobrazuje kromě vzdálenosti i další informace (dobu trvání a nastoupané metry)
- Nemá české mapy
- Nezobrazuje výškový profil
- Mapa nejde na stránce přiblížit a oddálit


Bikemap
Můžete si zde nahrát svoji trasu nebo vytvářet vlastní trasy, které si můžete vložit do svých webových stránek, nebo si trasu s profilem vytisknout. Také můžete čerpat z již existujících tras, vytvořenými ostatními uživateli. Více...

+ Interaktivní výškový profil
+ Vložená mapa zobrazuje kromě vzdálenosti i další informace (nastoupané metry, povrch, typ kola)
+ Je v češtině (většina)
- Nemá české mapy
- Do mapy nelze



Ride with GPS
 On-line program pro evidenci a analýzu vašich tras. Program má jako předešlé programy i svoji mobilní verzi. Na webu poskytuje asi nejvíce informací o absolvované trase.  Více...

+ Interaktivní výškový profil
+ Vložená mapa zobrazuje kromě vzdálenosti i další informace (dobu trvání a nastoupené a sestoupené metry)
+ Přímo ve vložené mapě lze (na výškovém profilu) označit vybraný úsek a získat tak informace o tomto úseku (vzdálenost, nast. a sest. metry)
+ Nejlepší výškový profil z recenzovaných map
- Nemá české mapy



Endomondo

Program hlavně pro evidenci vašich tras

+ Interaktivní výškový profil
+ Na výškovém profilu lze zobrazit aktuální údaje z jízdy (rychlost, vzdálenost, čas, tepová frekvence, kadence, nadm. výška,...) a to i na vybraném úseku
+ Na mapě lze zobrazit i časy jednotlivých kol (po 1 km)
+ Vložená mapa zobrazuje kromě vzdálenosti i další informace - nejvíce informací z recenzovaných map
- Nemá české mapy

Komoot

Ať už jde o pěší turistiku nebo cyklistiku, navigace komootu vám pomůže snadno naplánovat další dobrodružství.
Uživatelé si vytvářejí své vlastní trasy nazvané „Tours“ v rámci Komootu (jejich mapování je postaveno na OpenStreetMaps) a mohou svým výletům také vytvářet tipy a doporučení - jako je skvělý výhled, kavárna nebo segment stezek. Nazývají se „Highlights“ a je to skvělé, protože vám dává možnost přidat tyto Highlights na vaše vlastní trasy, což vám pomůže najít elegantní věci v nové oblasti.


MyWindsock

Je to především aplikace pro cyklisty v reálném čase, která vám během několika sekund řekne, jaké povětrnostní podmínky můžete očekávat pro jízdu nebo závod (pokud si tento program předplatíte). Je plně kompatibilní se Stravou.

Není k dispozici jako mobilní aplikace, ale jen pro stolní počítače. Je ale v mobilních zařízeních plně funkční, takže ji můžete používat pomocí standardního webového prohlížeče. Po jízdě můžete vidět řadu informací o počasí na trase.

Po vložení na web
- Je to jen informativní mapa s počasím
- Nejde měnit velikost obrázku (přizpůsobí se šířce webu)

mywindsock cycling weather

x

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .