Přeskočit na hlavní obsah

ITALSKO-ŠVÝCARSKÝ TÝDEN

Po poznávacích výletech přišla na řadu také sportovní dovolená, i když tato nebyla plánovaná a přišla na poslední chvíli. Můj kamarád Pepa sháněl na poslední chvíli parťáka a protože jsem měl ještě dostatek dovolené, souhlasil jsem a vyrazil s nim na začátku srpna do italské obce Cannobio, které leží na hranici se Švýcarskem a na severovýchodním břehu jezera Lago Maggiore. Obec je známá především jako turistické centrum.
ITINERÁŘ:
1) PŘÍJEZD: Z KRNOVA DO CANNOBIO
2) CYKLISTIKA: Cannobio - passo Marco Pantani - Malesco - Cannobio
3) TURISTIKA: Mergoscia - Madone 2051 m. a zpět
4) POZNÁVACÍ: Lavertezzo, Locarno

5) RELAX: Prší a prší...večer na chvíli do města
6) CYKLISTIKA: Vira (230 m) - Alpe di Neggia (1385 m) - Maccagno

1. DEN: PŘÍJEZD: Z KRNOVA DO CANNOBIO
Z Krnova vyrážíme v sobotu před pátou hodinou ranní a vyrážíme kolem Vídně do Sankt Pölten, u které máme první zastávku.
Před jezerem Mondsee pomalu mizí rovina a v dáli se objevují první hory. Také provoz je u Salzburgu větší a místy musíme hodně zpomalit, počítám, že jsme zde ztratili tak hodinu. Daleko horší to ale měli protijedoucí vozidla, kde byli kolony daleko větší.
Další zastávku máme v Německu na našem oblíbeném místě u jezera Chiemsee, kde nás ale překvapí déšť.

Další zajímavostí na trase je Arlberský silniční tunel, který je se svojí délkou 14 km nejdelší v Rakousku a třetí nejdelší v Evropě. Na další cestě nás čeká ještě cesta přes sedlo a jsme ve Švýcarsku.
Cesta po západní straně jezera Lago Maggiore je celkem úzká, ale tabule tu několikrát upozorňují na pohybující se cyklisty, kteří zde nemají moc místa, ale jsou zde podporováni.
Po překročení hranic jsme po cca 4,5 km již v italské obci Cannobio, kde bude našim domovem na pár dnů Camping del Sole.
Po vybalení máme ještě dostatek času a tak kolem osmé hodiny se vydáváme k jezeru.
Cannobio je malebné město s mnoha uličkami, schody a arkádami, které vedou k široké promenádě s patricijskými domy ze 16. a 17. století a kde se také nachází množství kaváren, barů a restaurací s italským jídlem a specialitami.
Cannobio působí spíše dojmem jihoevropského charakteru, kde najdete italskou radost ze života. Na promenádě hrají také různí umělci a zdržíme se zde tak až do desáté hodiny.

► FOTOGALERIE
- Fotogalerie

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .