Přeskočit na hlavní obsah

KONEC ROKU V JIZERSKÝCH HORÁCH

Konec roku 2018 jsem se rozhodl strávit u bratra na chatě v Jizerských horách. Plány byli velké (podívat se na Ještěd nebo si zajet do Krkonoš. Bohužel počasí bylo až na jeden den proti.

Cesta do Jizerek vedla přes Prahu, kde jsem přespal a následně přes nákupní centrum Černý Most.


První den v Jizerkách jsem si byl ráno zaběhat a odpoledne pak podívat na neteře jak jim to jde na svahu. Večer patřil, jak se taky stalo tradicí po další večery, stolním hrám.

Další den jsem si již trochu přispal a šel se tak proběhnout až kolem poledne.

Večer jsme si pak zašli do místní restaurace zahrát kulečník.

Třetí den na chatě jsem si dal od běhání volno. Byl jsem se akorát projít s neteří. Odpoledne jsme vyrazili do Jizerek, kde jsme si vyšli kousek k rozhledně Královka.

Čtvrtý, Silvestrovský den se konečně počasí umoudřilo a my se vydali do Jizerských hor na běžky.

V Hraběticích si půjčujeme lyže v půjčovně Farma Severák. Půjčení běžek je bez problémů, obsluha je velmi příjemná a dobře poradí.

V Hraběticích je také výchoziště lyžařských stop na Jizerskou magistrálu, po které míříme nejdříve k hrázi v.n. Josefův důl


Naše další cesta vede podél vodní nádrže.

Na konci nádrže si chceme cestu zkrátit, ale cesta není moc dobrá na běžky. U Prezidentské chaty zírám na velblouda (nebo lamu ?) a poté míříme ještě se občerstvit na rozhlednu Královka.

Poslední naše cesta pak vede zpátky do Hrabětic.

První den v roce 2019 jsem si chtěl jít jen na chvíli proběhnout, ale běželo se dobře, takže z toho bylo nakonec pěkných 10 km. Odpoledne už ale patřilo jen odpočinku :)

TRASY

Běh:
https://www.strava.com/activities/2039561923
https://www.strava.com/activities/2041628112
https://www.strava.com/activities/2048143944

Běžky
https://www.strava.com/activities/2046570959

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN CONNECT BETA 2024

🅶 Garmin čím dále více uživatelům, nabízí možnost vyzkoušet beta verzi platformy Connect . Tu si nemůžete nikde stáhnout, ani si o ni zažádat. Garmin ji, podle svého vyjádření, nabízí náhodně. Podle prvotních informací se finální spuštění plánuje v druhé polovině roku 2024, ale možná se ji dočkáme i dříve. Změna se týká domovské obrazovky , kterou si můžete přizpůsobit vašim cílům a prioritám. Tím získáte přehlednější a rychlejší přístup k informacím, které vás zajímají. Jak si nastavíte domovskou stránku v mobilní aplikaci, tak se vám zobrazí prakticky stejně ve webové verzi. Nemusíte si je tak nastavovat zvlášť jak doposud.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.