Přeskočit na hlavní obsah

GARMIN CONNECT - SEGMENTY

Garmin v poslední době také aktualizoval svoje Segmenty, které jsou určeny pro běžce a cyklisty. 

Na každém ze segmentů můžete závodit sám se sebou, snažit se překonat svůj osobní rekord nebo také s přáteli či ostatními uživateli Garmin Connect.

O Live segmentech (ty které sledujete na přístroji přímo u aktivity) Garmin a Strava jsem psal zde... (u recenze Edge 520 Plus).
Články - Garmin
#návody #funkce #trénink #aplikace #Connect/Connect IQ #bezpečnost/zdraví #Garmin Edge #recenze

Pokud chcete vytvořit Garmin segment, musíte je mít zapnuté.
Postup: V počítači klikněte na vaší fotku v pravém rohu a vyberte "Nastavení účtu". Vyberte "Nastavení soukromí" a zde zapněte Segmenty.

Berte v potaz, že pokud nemáte svoje trasy nastavené jako veřejně, nebudou se vám vaše časy ze segmentu v přehledu zobrazovat !!!  (Na veřejnou lze trasu změnit i po aktivitě)

Segmenty najdete na webovém Garmin Connect

1) Trénink - 2) Segmenty
3) Podle polohy mapy se vám zobrazí - Vaše segmenty, Oblíbené segmenty (ty které jste označili hvězdičkou / viz níže) a Ostatní segmenty v blízkosti.

Segmenty můžete filtrovat podle:
A) Polohy
B) Typ aktivity - libovolný, běh, cyklistika (škoda, že každá aktivita nemá jinou barvu)
C) Typu segmentu - všechny segmenty, sprint, kopce, svah, stoupání do kopce, ostatní
D) Typ povrchu - všechny povrchy, štěrk, bláto, smíšený, zpevněný
E) Podle vzdálenosti
F) Podle průměrného sklonu
G) Můžete si vybrat mapu - Google, Bing, OpenStreetMap



U vybraného segmentu pak můžete vidět:

A) Na kartě Podrobnosti
- název segmentu, vzdálenost, typ a povrch segmentu

- vaše umístění, čas a průměrné tempo
- výškový profil, kde při najetí myší můžete vidět vzdálenost a nadmořskou výšku (zde je v Connect chyba, protože ukazuje výšku bez jedné nuly, zde např. místo 65 m. má být 650 m. Také u některých segmentů profil nadm.výšky chybí)
- parametry segmentu - průměrný sklon, získaná a ztracená nadmořská výška
- kolik lidi si označilo tento segment

- odeslání segmentu do vašeho zařízení


B) Na kartě Žebříček si musíte nejdříve vybrat které výsledky zde chcete nechat zobrazit. Zda od všech uživatelů nebo jen vašich kontaktů či jen vaše výsledky. Případně žebříček skupin, v kterých jste přihlášeni (např. Czech bikers, Garmin Czech rep.,...)

Pro příklad jsem si vybral žebříček Všichni.

A) V tabulce tak můžete vidět kompletní výsledky na tomto segmentu
B) Segmenty můžete filtrovat podle data, muži/ženy, hmotnostní skupiny, věkové skupiny a cyklistické třídy (to jste si mohli zadat v profilu GC)
C) Segment můžete samozřejmě také odeslat do vašeho zařízení. 

Během aktivity budete vaší navigací upozorněn, že se blížíte k segmentu a po jeho projetí dojde k zobrazení vašeho, aktuálně naměřeného času.
Využijete ho u sportovních navigací vyšší třídy, jakými jsou Edge 1000, Edge 810, Edge 510 či Forerunner 920 a novější


PROHLÍŽENÍ SEGMENTU U AKTIVIT A VYTVOŘENÍ NOVÉHO SEGMENTU

U aktivit Běh a Cyklistika, dole pod mapou a grafy najdete kartu "Statistiky" a kde můžete také přepnout na další karty: "Rozdělení", "Segmenty", "Čas v zónách".

Pokud uvidíte na kartě se segmenty "zámek" (foto), znamená to, že vaše trasa není veřejná a váš čas tak nemůže být v tabulce segmentu zobrazen.
Pokud to budete chtít změnit, klikněte vpravo nahoře u aktivity na "ikonku zámku" (foto)  a změňte viditelnost na "Všichni" (foto)

Po změnu viditelnosti na "Všichni" už bude váš výsledek viditelný v tabulce segmentu. 


Můžete si také segment označit hvězdičkou (foto) a přidat ho mezi vaše "Oblíbené segmenty" nebo ho také zviditelnit na mapě (foto)
Po zviditelnění bude na mapě segment zobrazen modrou barvou (viz foto)


Pokud ale u aktivity nenajdete žádný segment znamená to, že ho na vaší trase ještě nikdo nevytvořil (foto)
Pokud ho budete chtít vytvořit samy klikněte vpravo na +Vytvořit segment (na fotce vpravo)



Otevře se vám nová karta, kde můžete vytvořit váš segment. 
Můžete upravit název a přidat k němu specifikace - Typ aktivity (Běh, Cyklistika), Typ segmentu (Sprint, Stoupání do kopce, Kopce, Svah, ostatní), Typ povrchu (zpevněný, štěrk, bláto, smíšený). Po úpravě začátku a konce segmentu na mapě nebo výškovém profilu. Pak už jen stačí kliknout na "Uložit nový segment"


Komentáře

  1. U aktivit Běh a Cyklistika, dole pod mapou a grafy najdete kartu "Statistiky" a kde můžete také přepnout na další karty: "Rozdělení", "Segmenty", "Čas v zónách".

    Chtěl bych se zeptat jak mám vytvořit segment, když Garmin Connect tuhle kartu "Segmenty" nemam?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Menu - Trénink - Segmenty se vám zobrazuje co ? je tam karta : Vaše segmenty, Oblíbení, Segmenty v okolí ?

      Vymazat
    2. Ještě mě napadá, že to musí být aktivita pomocí gps, ne v uzavřených prostorách apod.

      Vymazat
  2. Dobrý den, mám GARMIN Edge 130 a v poslední době se mi stává, že dokončím segment a po uložení aktivity a jejím aut. odeslání do aplikace garmin connect se v aplikaci u dané aktivity dokončený segment nezobrazí. Přitom v zařízení u aktivity je segment vč. času uložen. Zkoušel jsem i aktivitu z garmin connect smazat a znovu nahrát ručně (soubor aktivity ve formátu *.fit), ale segment se ani tak k aktivitě nenatáhl. Nevím, jestli soubor *.fit obsahuje informace o absolovaném segmentu. Pokud ne, je nějak možné informace o segmentu do aplikace dostat? Je jiný způsob jak znovu nahrát aktivitu do garmin connect?
    Děkuji za odpověď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel ty segmenty Garmin občas zlobí i mě., proto raději požívám ty na Stravě. Soubor .fit si myslím by měl mít v sobě informace o segmentu, spíš si myslím, že ty segmenty Garmin nemá úplně vychytané

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .