Přeskočit na hlavní obsah

VÍVOSPORT - PRVNÍ POHLED

Tento štíhlý, nenápadný a dobře padnoucí fitness náramek můžete používat jako každodenní hodinky do práce i na sport.
Garmin Vivosport je kombinací všeho dobrého z Garmin Vivosmart 3 a Garmin Vivosmart HR +. 

MENU
1) PRVNÍ POHLED
2) Každodení použití
3) Sportovní aktivity
4) Zkušenosti
5) Nastavení

Články - Garmin
#návody #funkce #trénink #aplikace #Connect/Connect IQ #bezpečnost/zdraví #Garmin Edge #recenze

 
 
 


Ve zkratce:
- GPS systém
- Barometrický výškoměr
- Akcelometr
- Optický snímač srdečního tepu se sekundovým záznamem
- Celodenní sledování aktivity, spánku, tepu a stresu

- Měří VO2 Max a fitness věk
- Počítání kroků, vystoupaných pater, spálených kalorií, minut intenzivní aktivity
- Profily sportovních aktivit (
chůze, běh, kolo, kardio, posilování, ostatní)
Měří venkovní i vnitřní aktivity
- Vodotěsné do 5 ATM (sprchování, plavání na hladině)
Funkce Move IQ 
- Barevný dotykový displej
- Smart notifikace z mobilního telefonu (např. zprávy, příchozí hovory, emaily)
- Předpověď počasí
- Přehrávač hudby
- Kompatibilní s Virb kamerami

Kompatibilní s chytrými telefony: iPhone, Android, Windows 
- Výdrž baterie 7 dní v režimu hodinek, 8 hod. s GPS 
- Paměť 14 dní sledování aktivit, 7 časovaných aktivit


V prodeji je pro dvě velikosti zápěstí S/M a L, přičemž obě jsou k dispozici v celočerné, S/M pak v černočervené a větší L v černožluté. Pásky náramku jsou nevyměnitelné. Hmotnost je 24,1 resp. 27g. 
Na webu Garminu si náramek můžete pořídit za 4990 Kč

Na náramku nenajdete žádné fyzické tlačítko, velikost těla je 21 × 10,9 mm s menším displejem o rozměrech 9,7 mm x 19,3 mm a rozlišením 72 x 144 pixelů.

Vysoce citlivý barevný displej Garmin Chroma Display je výborně čitelný i na na přímém slunečním světle a ovládá pouze dotykem (poklepáním nebo přesunutím). Obrazovka je vždy zapnutá v tlumeném režimu, poklepáním nebo gestem ruky se zapne podsvícení. 
Náramek dokáže upozornit nejen zvukově, ale také diskrétními vibracemi.

Do náramku si nemůžete nainstalovat žádné aplikace nebo vzhledy hodinek z Connect IQ, ale můžete si zvolit z těchto osmi přednastavených vzhledů obrazovek. Také si můžete zvolit zda chcete mít orientaci vzhledu na šířku nebo výšku, případně na pravou či levou ruku.

 

Na spodní straně hodinek je umístěn pokročilejší optický HR senzor Garmin Elevate, který umí jako např. u hodinek Fénix 5 a Forerunner 935 zaznamenávat tepovou frekvenci v sekundových intervalech, což dává více možnosti využití a daleko lepší přesnost měření.
Díky celodennímu záznamu tepové frekvence vyhodnotit stav kondice a nebo únavy, odhadnout váš VO2 max, fitness věk nebo úroveň stresu. Pokud je vaše úroveň stresu příliš velká, pomůže Vám ho náramek snížit pomocí řízených nádechů a výdechů.
 

Vivosport slibuje výdrž baterie až sedm dní v režimu hodinek s celodenním měřením tepu a osm hodin v režimu GPS. Pokud budete chtít šetřit baterii, je možné zaznamenávat srdeční tep jen při aktivitě.

Díky vestavěnému systému GPS náramek nepotřebuje telefon a vy ho tak při aktivitě můžete nechat doma. Také můžete přesněji zaznamenávat venkovní aktivity a na svém telefonu (nebo PC) pak můžete přehledně sledovat statistiku absolvované trasy včetně mapy. 

Vivosport v sobě obsahuje také barometrický výškoměr, akcelerometr. Bluetooth a umožňuje kromě sportovních aktivit sledovat základní metriky života, jako jsou kroky, spálené kalorie, vystoupané patra (včetně srovnání s automaticky nastaveným denním cílem), dobu a kvalitu spánku.  
Prozváněním pomáhá náramek nalézt ztracený telefon, najdete tu také budík, stopky a odpočítávání.

Pokud chcete náramek plně využívat je třeba vytvoření účtu Garmin Connect a povolení synchronizace Bluetooth mezi vaším telefonem (iOS, Android, Windows Phone) a Vívosport. 

Při propojení přes mobil se Vám na hodinkách také zobrazují zprávy, emaily a hovory, které lze i přes náramek odmítnout. Také můžete ovládat hudbu v telefonu nebo kameru Virb.

Sledování aktivit
Ze sportovních aktivit tu najdete – chůzi, běh, kolo, kardio, posilovna a ostatní (např. bruslení, běžky, kolečkové brusle, halové sporty...). Můžete si vybrat zda se jedná o vnitřní nebo venkovní aktivitu. U silového tréninku (nepodporuje GPS) umí poznat druh cviku, má automatické počítání sad, opakování. Každá aktivita má pět obrazovek, kde si můžete zobrazit 1-2 datové pole. 

Náramek je odolný proti vodě do 5ATM (50 m.), což znamená že si ho můžete vzít do sprchy nebo si zaplavat.

K náramku nelze připojit další externí čidla např. rychlosti, kadence, wattmetru nebo hrudního pásu.

Čas strávený čekáním na signál GPS se může lišit, někdy může být minutka, jindy to může být pár sekund.

Při záznamu sportovních aktivit je náramek zcela nezávislý na mobilním telefonu. Pokud je ale připojený, odešle tréninkový záznam přes telefon automaticky do tréninkového deníku. 

Pomocí funkce LiveTrack můžete prostřednictvím náramku a telefonu posílat svoji pozici, tempo, srdeční tep či zdolanou vzdálenost živě na web a sdílet například se svými přáteli.

Funkce Move IQ automaticky detekuje pomocí pohybového čidla vaší aktivitu, například chůzi, běh, jízdu na kole, která trvá alespoň 10 minut a následně vám aktivitu uloží do Garmin Connect do časové osy (šedá ikonka). Nezobrazuje se však v seznamu aktivit (ty mají zelenou ikonku), zprávách a příspěvcích (lze to ale nastavit). 


V mobilním nebo webovém programu Garmin Connect pak můžete vidět údaje o aktivitě např. údaje o vzdálenosti, času, kaloriích, rychlosti/tempa, grafy výškového profilu, srdečního tepu, tempa (min/km a kr/m) a také mapu absolvované trasy.
  

U posilovny pak kromě času, srdečního tepu, kaloriích, také počet opakování, váha činky, včetně celkového počtu opakování, sad a váhy.

Jednotlivé aktivity si můžete v Garmin Connect také upravovat nebo nastavit posílání na připojené účty např. Strava, Endomondo,...

Garmin Connect vám toho ale nabídne daleko více, např. službu Můj den (více...), což je dynamický souhrn, který se během dne aktualizuje. Vidíte zde aktuální srdeční tep, vystoupaná patra, kroky, minuty intenzívní aktivity, kalorie nebo statistiku za posledních sedm dní.
 

MENU
1) PRVNÍ POHLED
2) Každodení použití
3) Sportovní aktivity
4) Zkušenosti
5) Nastavení

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .