Přeskočit na hlavní obsah

FORERUNNER 645 - PRVNÍ POHLED

Garmin představil elegantní běžecké hodinky, které budou ve dvou verzích Forerunner 645 a Forerunner 645 Music, které jsou jsou vůbec první Garmin GPS hodinky, které nabízí integrovanou hudbu a poslech přes Bluetooth sluchátka.
Články - Garmin
#návody #funkce #trénink #aplikace #Connect/Connect IQ #bezpečnost/zdraví #Garmin Edge #recenze

Díky několika sportovních profilů, se ale jedná spíše o multisportovní hodinky, kde umí nepřetržitě monitorovat vaší srdeční činnost, nabízejí pokročilé sledování běhu a dalších sportovních aktivit, najdete zde barometr (zatím ho měli pouze triatlonové varianty), navigaci, UltraTrac režim a zmíněné přehrávání hudby.

Také zde najdeme všechny nejnovější funkce které Garmin přidával v poslední době, ​​například nejnovější podporu IQ Aplikací (Connect IQ 2.0) nebo bezkontaktní platbu Garmin Pay (NFC). Hodinky ale nemají LTE, takže budete k platbě potřebovat také telefon.


DESIGN

Forerunner 645 je menší než zbytek řady Forerunner a designem nejvíce podobá VivoActive3 nebo Fenix 5s. Patří mezi lehčí a menší modely v současné nabídce Garminu, čímž jsou velmi vhodné i pro tenké ženské zápěstí. Rozměry hodinek jsou 42.5 x 42.5 x 13.5 mm, přičemž průměr samotného displeje (aktivního) je 30.4 mm., hmotnost je 41.8 g.

Nedotykový kruhový displej je lemován ocelovou lunetou a ovládá se pěti tlačítky což je vhodnější v náročnějších sportovních podmínkách. Garmin Chroma Display má rozlišení displeje 240 x 240 bodů a je snadno čitelný i na přímém slunečním světle a je umístěn pod chemicky zesíleným sklem.

Hodinky Forerunner 645 budou k dispozici ve dvou barevných verzích: černé a šedé, model Forerunner 645 Music bude k dispozici v černém a vínovém barevném provedení.

Hodinky lze používat se sportovním ale i s civilním oblečením, také díky jednoduché možnosti výměny řemínků (20 mm) které jsou k dispozici jak v různých barvách tak i ve stylovém provedení, např. kůže.


FUNKCE

Pro měření sportovních aktivit využijete akcelerometr, senzor srdečního tepu, či barometr. Pro párování zde je Wi-Fi a Bluetooth a ANT+ pro připojení externích snímačů srdečního tepu, kadence nebo rychlosti. V paměti hodinek lze uložit až 200 hodin dat aktivit.

Na hodinkách můžete např. sledovat počty kroků, vystoupaných schodů, spálených kalorií, minut intenzivní aktivity.

Z několika sportovních profilů zde najdete běh (vnitřní / venkovní), cyklistiku (vnitřní / venkovní), plavání (bazén), lyžování, silový trénink a řadu dalších sportů.

V hodinkách najdete GPS i GLONASS podporu pro přesnější měření vzdálenosti, můžete využít UltraTrac režim, navigaci, sledovat stažené kurzy, závodit s předchozí aktivitou, funkci najděte svůj telefon nebo možnost sledovat vás pomocí funkce LiveTrack.

Oba modely společně nabízí optické měření srdečního tepu přímo na zápěstí díky pokročilejšímu optickému HR senzoru Garmin Elevate, který umí jako např. u hodinek Fénix 5 a Forerunner 935 zaznamenávat tepovou frekvenci v sekundových intervalech, což dává více možnosti využití a daleko lepší přesnost měření.

Ve spojení s hrudním snímačem srdečního tepu nebo se snímačem Running Dynamics Pod jsou hodinky schopné měřit délku kroku, výšku odrazu, dobu kontaktu nohy se zemí, podíl levé/pravé nohy na běžeckém výkonu a nebo měření běžeckého výkonu ve wattech.

Hodinky umí dále např. vyhodnocení aerobního a anaerobního tréninkového efektu, automatické měření VO2 max., laktátového prahu, celodenní měření stress skóre, stav kondice nebo únavy nebo možnost přípravy tréninkových plánů.

Po spárování s kompatibilním telefonem je možné přijímat SMS zprávy, zobrazovat aktualizace sociálních médií, e-maily a další na vašem zápěstí.

Na hodinkách nenajdete pokročilé navigační a multisportové funkce, neumí měřit plavání ve volné vodě, neumožňuje připojení cyklistických wattmetrů, jako například pedálů Garmin Vector3 a režim golf.


HUDBA

Pro ukládání hudby je k dispozici zhruba 3,6 GB vestavěného úložiště. Hudbu lze vkládat přes Garmin Express a poslouchat v offline režimu, takže můžete běžet bez telefonu a poslouchat hudbu přes bezdrátové Bluetooth sluchátka.

Forerunner 645 dokáže uložit až 500 hudebních souborů, a to buď stažené z počítače, nebo stahovaných jako offline seznamy ze streamovacích služeb, jako je iHeart Radio (spíše pro americký trh) a Deezer (spíše pro evropský trh).

Bohužel prozatím není spojení s jinými populárními streamingovými službami, jako např. Spotify nebo integrace s iTunes nebo Google Play, ať nemusíte kopírovat hudbu přes Garmin Express.



VÝDRŽ

Výdrž hodinek je v GPS režimu 12 hodin, případně 5 hodin s přehráváním hudby. V normálním režimu pak 7 dní

CENA

Obě novinky budou k dispozici v Q1 2018.
Doporučené maloobchodní ceny:
Forerunner 645 ... 9.990 Kč s DPH,
Forerunner 645 Music ... 11.490 Kč s DPH


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .