Přeskočit na hlavní obsah

GARMIN FENIX 3 - VZHLED A KONSTRUKCE

Dostaly se mi do rukou elegantní hodinky Garmin Fénix 3 (Perfomer a Sapphire HR Optic) naplněné sportovními aplikacemi a funkcemi, které ocení jakýkoli sportovec od hobíka pro profesionála.
MENU:
1) ► VZHLED A KONSTRUKCE
2) FUNKCE HODINEK
3) MENU HODINEK
4) BĚH
5) PLAVÁNÍ
6) CYKLISTIKA
7) CONNECT IQ A GARMIN CONNECT
8) GPS, GLONASS + VÝDRŽ
9) GARMIN SAPPHIRE HR OPTIC
Články - Garmin
#návody #funkce #trénink #aplikace #Connect/Connect IQ #bezpečnost/zdraví #Garmin Edge #recenze

PŘEČTĚTE SI TAKÉ:
Jaké vybrat hodinky Garmin
MŮJ DENnové verze úvodní stránky mobilní aplikace Connect s jednodušším zobrazením vašeho dne

Aplikace, Datové pole, vzhledy hodinek, Doplňky na Connect IQ
1) Vzhledy obrazovek
2) Aplikace
3) Datové pole
4) Doplňky 

Návody, tipy, triky:
- Tipy, rady, zkušenosti - FENIX 3/5
Garmin tipy a triky 
Nastavení času a cíle spánku 
Jak a kde zobrazit Aplikace, Datové pole, ciferníky,...v hodinkách
Aktivity a porovnání aktivit mezi sebou
Plánování a import tras v Garmin Connect
Jak zobrazit na hodinkách jméno volajícího
- Jak upravit a kde zobrazit Aplikace, Datové pole, Vzhledy hodinek a Doplňky
Garmin Face-It, aplikace na vytvoření vlastního ciferníku
Jak upravit Aplikace, Datové pole, Vzhledy hodinek a pomůcky

-------------------------------------------


1) VZHLED A KONSTRUKCE



Vzhledově jsou hodinky velmi povedené a dle mého názoru jsou nejlépe vyváženou kombinací elegance a sportovního vzhledu. Hodinky se ovládají pomocí tlačítek, dotykovou plochu tu nehledejte.


Oproti předchozí verzi Fénix 2 (o níž jsem psal zde...) je to velká změna a to nejen vzhledem tak hlavně vnitřní výbavou. Hodinky mají průměr 3,1 cm (1,2 palce), tloušťku 16 mm, velký, kruhový a barevný transflektivní TFT chroma displej s rozlišením 218 x 218 pixelů, který je dobře viditelný na přímém slunečním světle. Vodotěsnost 100 metrů (10 ATM). Fénix 3 Vás také překvapí funkcemi i výdrží.


Fénix 3 se netváří jako většina sportovních hodinek, které se hodí jen na sport a do společnosti si je málo kdo vezme. Fénix 3 jsou prostě na celodenní nošení, ať máte v plánu cokoli. Garmin dává k dispozici několik barevných variant, ale to jistě ti z vás kdo se o hodinky již zajímají, mají nakoukáno různě po internetu. Protože hodinky jsou velmi koukatelné :)

Co se týká konstrukce tak hodinky na první pohled vypadají robustně a těžce, ale ve skutečnosti jsou jen robustní, na což si rychle zvyknete a na tuto velikost velmi lehké až překvapivě na ruce nejdou cítit.
Hodinky váží od 83 g. s gumovým páskem přes 90 g. s optickým snímačem až po 175 g. s kovovým páskem.

Hodinky s optickým měřením tepu mají na zadní části menší výstupek, ale nemusíte se bát, že by vás tento výstupek nějak tlačil či jinak omezoval.

U Fénix 3 HR se díky výstupku liší dobíjecí kolébka pro připojení k PC. 

Tělo hodinek je velmi dobře zpracované a vypadá velmi kvalitně. Tlačítka jsou větší a snadno se mačkají i s většími prsty. 

Hodinky jsou k dispozici s minerálním nebo safírovým sklíčkem (to je nepatrně tmavší), které je lehce utopeno pod stříbrným okrajem lunety, pod kterým se schovává integrovaná anténa. Ta má zlepšovat příjem signálu do hodinek. Stříbrná luneta na testovacích hodinkách byla již lehce škrábnutá. Škrábanec ale nešel moc vidět. U ostatních modelů hodinek jsou lunety natřeny na černo a tam již škrábnutí je viditelnější, jelikož je pod barvou skryta stříbrná luneta a ta po škrábnutí vystoupí v černém kontrastu.

Řemínek je příjemný, široký a s měkké gumy, která nijak na kůži nevadí. Předešlé hodinky, které jsem využíval Suunto QUEST, měli umělohmotný řemínek a zhruba co 6-7 měsíců jsem byl nucen kupovat nový z důvodu zteření. Časem se ukáže jak je odolný Garmin řemínek. Garmin dává k dispozici nepřeberné množství řemínkových variant a lze využít i řemínky i ty co nepochází přímo od Garminu.

Aktulizace 20.1.17
Fénix 3 má stejný rozměr řemínku jako nový Fénix 5X, který má řemínky s rychlým úchytem, které půjdou nyní použít i u Fénix 3 !!!

Aktualizace 30.1.17
Někteří uživatelé mi psali, že rozteč dírek na pásku hodinek je na ně moc velká (máte taky podobnou zkušenost ?).

Řemínků se dělá několik různých typu. U sportovních/silikonových existuji 2 základní varianty. Řemínky, které jsou u Fenix 3 bez optického snímače a ty, které jsou u optických. Ty, které jsou u optických jsou o něco pružnější a měkčí a možná by vyhovovaly lépe. Dělají se i řemínky na suchý zip, které délku umí měnit libovolně.

Jako první jsem nastavil úvodní obrazovku. Na začátku si můžete vybrat mezi analogovým nebo digitálním ciferníkem, který si ještě můžete různě upravit. Jako například barevnost čísel, sekundové ručičky, další ukazatele či různé variace motivu ručiček. 

Na Connect IQ (více zde) pak si můžete stáhnout další obrazovky z třetích stran v sekci Oblíbené Watch Faces (vzhled obrazovky). 

Můžete si i stáhnout aplikaci Garmin FACE-IT, na vytvoření vlastního ciferníku

Na stažených obrazovkách si můžete zobrazit doplňkové informace, jako je denní počet kroků, vzdálenost, stav nabití baterie, nadmořská výška, kalorie, tepová frekvence, graf posledních aktivit, východ a západ slunce, stav zapnutí Bluetooth a další.
Zde:  GearMinActifaceOptimus HRPerfect Face
Porovnání Fénix HR a Vívoactive HR


Srovnání Fénix 3 HR a Fénix 5



Hodinky zapůjčila firma Garmin Czech s.r.o.

MENU:
1) ► VZHLED A KONSTRUKCE
2) FUNKCE HODINEK
3) MENU HODINEK
4) BĚH
5) PLAVÁNÍ
6) CYKLISTIKA
7) CONNECT IQ A GARMIN CONNECT
8) GPS, GLONASS + VÝDRŽ
9) GARMIN SAPPHIRE HR OPTIC

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

ITALSKÉ DOLOMITY - 3 DEN: Lanovkou na Punta Rocca (3265 m), Punta Serauta (muzeum bojů o její ledovce v 1. světové válce)

↝ Třetí den jsme si trochu odpočinuli. Využili jsme pěkného počasí a vyjeli lanovkou na hřeben Marmolady  Punta Rocca (3265 m). Panoramatická terasa nám nabídla nádherný 360° vyhled. Na mezistanici  Serauta (2950 m), jsme navštívili muzeum bojů za 1. světové války.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.