Přeskočit na hlavní obsah

CYKLOTRASA VSETÍNSKOU BEČVOU

Druhý den víkendového putování po cyklostezkách Bečva nás po Rožnovské Bečvě čekala cesta po té navštěvovanější a to Vsetínské Bečvě.
Řeka Bečva, největší levostranný přítok řeky Moravy má dva prameny a tudíž dvě větve Rožnovskou (Dolní Bečva) a Vsetínskou Bečvu (Horní Bečva). Obě se spojují ve Valašském Meziříčí a už jako řeka Bečva se vlévá do řeky Moravy mezi městy Troubky a Tovačov.

Druhý den vyrážíme již kolem sedmé hodiny z obce Leskové. 
Cesta po cyklostezce Bečva a cyklotrase č.50, vedoucí podél silnice do Velkých Karlovic, zde několikrát změní trasu z jedné strany silnice na druhou.
Na trase je stále na co se dívat, ať to jsou krásné valašské dřevěnice, pasoucí se ovce či beskydské kopce. 
Část z Velkých Karlovic do Vsetína se zde nazývá Horní Vsacko
Ve Velkých Karlovicích se zastavujeme u obchodu a nakupujeme dnešní snídani. U obchodu nás pobaví jeden místní, který nám tvrdí, že tu na Valašsku žádné kopce nejsou :).  Ale my víme, že se zde dá odbočit na takové kopce jako Kasárně či Kohútka.
Již mimo silnice pak pokračujeme po cyklostezce do Karolinky.
Za Karolinkou projíždíme kolem přírodního koupaliště "Na Stanoch" (Balaton) na druhou stranu silnice.
Cesta po cyklostezce rychle ubíhá přes Nový Hrozenkov, Halenkov do Ústí. 
Trasa vede v blízkosti řeky, ale např. oproti cesty podél Baťového kanálu ji
od řeky bohužel často dělí od sebe stromy a tak na ní není moc vidět.
Cyklostezka je tu celkem dobře značená, líbí se mi info tabule u stezky (od Karolinky). Jednak zde najdete informace o stezce, ale také rozcestníky k zajímavým místům
Město Vsetín projíždíme snadno po cyklostezce kolem řeky Bečva.
Trasa vede dál většinou v blízkosti řeky po cyklostezkách či místních komunikacích.
Za obcí Jarcová projíždíme kolem železniční tratě a o chvíli jsme na soutoku Rožnovské a Vsetínské Bečvy na kraji Valašského Meziříčí.
Valašské Meziříčí jen mineme a po cyklotrase Bečva a cyklotrase č. 50 pokračujeme po cyklostezkách a místních komunikacích do Lhotky nad Bečvou.

Oproti příjezdové cestě z Hranic n.M. tentokrát nezajíždíme do Hustopečí n.B., ale pokračujeme po cyklostezce podél železniční trati (bez značení) a dále podél Hustopečských jezer (cyklotrasa Bečva a č.5A).
Za jezery po překročení řeky Bečvy pokračujeme po místních komunikacích přes Skaličku do Ústí. Tentokrát ale nepokračujeme kvůli kamenitému stoupání na Teplice nad Bečvou ale po hlavní cestě do Hranic na Moravě, kde naše putování po cyklostezkách Bečva končí.
Info: Cyklotrasa Vsetínskou Bečvou je zajímavější než ta podél Rožnovské Bečvy. Prakticky až za Hustopečský jezera vede většinou cyklotrasa po cyklostezkách. Jen začátek za Velkými Karlovicemi, kdy vede cyklostezka několikrát z jedné strany silnice na druhou bych nedoporučoval pro rodinné výpravy. 
INFO:
Vzdálenost: 89,80 km
Nastoupané metry: 148 m.
TRASA


A jak to viděl můj spolucestující Petr si můžete přečíst zde: http://opavskecyklostranky.blogspot.cz/...
Oficiální web: www.cyklostezkabecva.com

FOTOGALERIE:
Google foto
Zonerama

VIDEO:

MAPA:
www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=191021
FOTO:

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .