Přeskočit na hlavní obsah

GARMIN FÉNIX 6s/6/6X

Garmin představil novou řadu multisportovních hodinek Fénix 6, kde vedle vylepšení designu, který přinesl hlavně větší obrazovku a štíhlejší tělo hodinek, také výkonnější optický snímač tepu s integrovaným měřením okysličení krve, rychlejší procesor a nový účinnější a úspornější GPS chipset. I přes větší výkon se povedlo prodloužit výdrž baterie. U verze 6X poprvé najdete hodinky se solárním nabíjením.
U Fénix ​​6 se změny zaměřují také na výkon. Přinášejí např. nové tréninkové funkce, pokročilé analýzy a funkci PacePro. Poprvé byly také testovány s ohledem na vojenské standardy (MIL-STD-810G).

Všechno z dřívějších sérií 5-Plus je nyní již standardem (kromě základní verze) jako jsou PulseOx, placení přes Garmin PAY, hudba a barevné mapy.


OBSAH
1) Velikosti
2) Vybavení
3) Krycí sklo
4) Řemínky
5) Výdrž baterie
6) Funkce
7) Po spárování se vám zobrazí
8) Novinky
9) Aktualizace
10) Ostatní

1) VELIKOSTI

Opět jsou zde 3 základní velikosti hodinek 6S (42 mm), 6 (47 mm) a 6X (51 mm), které nabízejí 19 různých variant. Máte tak na výběr nejen mezi velikostmi hodinek, ale také např. řemínků, lunety, těla hodinek, barevným provedením, materiály krycího skla Glass, Sapphire nebo si můžete nově vybrat solární verzi

- Kompletní řada hodinek Fénix 6S. Zleva doprava od nejlevnějších po nejdražší.

- Kompletní řada hodinek Fénix 6. Zleva doprava jsou opět srovnané podle výše ceny.
- Řada hodinek Fénix 6X. Dva první modely zprava mají solární dobíjení
Rozměry hodinek


Oproti předcházející verzi Fénix 5 Plus je rozdíl hlavně ve velikosti obrazovky. U 
Fénix 6S je sice stejná 1,2", ale u Fénix 6 se zvětšil displej o 17% z 1,2" na 1,3" a u Fénix 6X dokonce o 36% na 1,4".

A ještě jak to vypadá ve skutečnosti, rozdíl je skutečně patrný.


Další rozdíly
Fénix 6S - menší tloušťka o 10 % a úchyty jsou více zapuštěny do těla hodinek, což by mělo pomoci hlavně lidem s menším zápěstím.
Fénix 6 - tloušťka je menší o 7 % a rozlišení je nyní 260x260 px
Fénix 6X - tloušťku má menší o 15% a rozlišení nyní 280x280 px.


2) VYBAVENÍ

Podle vybavení je můžeme rozdělit na dvě varianty:
Základní, která neobsahuje mapy, heatmapy, turn-by-turn navigaci, hudbu ani Wi-Fi
Rozšířená, která má všechny pokročilé funkce, např. Wi-Fi, podporu hudby, mapy, .... (v zahraničí jako PRO, Sapphire a Solar edice).


3) KRYCÍ SKLO


Kromě krycího skla Corning Gorilla Glass DX si můžete vybrat odolnější proti poškrábání Safírové sklo, které ale odráží o něco více odlesků, případně Safír Titan, kde je koruna vyrobena z titanu, takže hodinky jsou o něco lehčí.

Najdete zde ale i novou verzi Solar, která je vybavena Solar Power Glass, které může prodloužit životnost baterie pomocí sluneční energie. Solární panel ale není součástí displeje, ale je přímo ve skle, které tudíž není safírové, nicméně by mělo být odolnější než klasický minerál a má také lepší optické vlastnosti (kontrast) než safírové sklo.

Výroba energie na zápěstí má málo společného s klasickými solárními hodinkami, tato využívá technologii francouzské společnosti Sunpartner, kterou nedávno získala společnost Garmin. Pro vytváření energie je na okraji ciferníku nenápadný prstenec o tloušťce přibližně jednoho milimetru. Samotný číselník je nakonec druhým panelem. Vše chrání krycí sklíčko Gorilla Glass 3, které bylo následně ošetřeno povrchovým tmelem Corning DX. Zdroj

Poznámka: dle recenzí je u F6 samotný displej blíž pod krycím sklem a tím je méně odlesků. Proto také lepší čitelnost jak u F5 Plus. Displeje safíru se zdají trochu tmavší. Kromě krycího skla Corning Gorilla Glass DX si můžete vybrat odolnější proti poškrábání Safírové sklo, které ale odráží o něco více odlesků, případně Safír Titan, kde je koruna vyrobena z titanu, takže hodinky jsou o něco lehčí.

Najdete zde ale i novou verzi Solar, která je vybavena Solar Power Glass, které může prodloužit životnost baterie pomocí sluneční energie. Solární panel ale není součástí displeje, ale je přímo ve skle, které tudíž není safírové, nicméně by mělo být odolnější než klasický minerál a má také lepší optické vlastnosti (kontrast) než safírové sklo.

Výroba energie na zápěstí má málo společného s klasickými solárními hodinkami, tato využívá technologii francouzské společnosti Sunpartner, kterou nedávno získala společnost Garmin. Pro vytváření energie je na okraji ciferníku nenápadný prstenec o tloušťce přibližně jednoho milimetru. Samotný číselník je nakonec druhým panelem. Vše chrání krycí sklíčko Gorilla Glass 3, které bylo následně ošetřeno povrchovým tmelem Corning DX. Zdroj

Poznámka: dle recenzí je u F6 samotný displej blíž pod krycím sklem a tím je méně odlesků. Proto také lepší čitelnost jak u F5 Plus. Displeje safíru se zdají trochu tmavší.

4) ŘEMÍNKY

Řemínky QuickFit jdou rychle a snadno nasadit a kromě silikonu jsou vyrobeny také z nylonu, kůže, kovu či titanu ve velikostech 20 mm. pro 6S, 22 mm. pro 6 a 26 mm. pro 6X. 

Tyče pro připevnění náramků už nejsou šroubovací ale „tradiční“ pružinové tyče, které jsou osazeny v těle hodinek.

5) VÝDRŽ BATERIE

Garmin Fénix 6 ke svému výkonu používá baterii s výrazně delší výdrží, než tomu bylo u předchozích modelů. 
Verze Solar představuje nový solární nabíjecí systém, který dosud nebyl v žádných jiných sportovních hodinkách.

Výdrž baterie lze nyní nově kontrolovat a upravovat pomocí aplikace Power Manager. Aplikace dokáže vyčíslit výdrž baterie namísto v procentech ve dnech a hodinách. Máte tak lepší představu na jak dlouho vám hodinky vydrží. Před tréninkem tak přímo vidíte, zda vám hodinky vydrží na celý trénink nebo je budete muset předtím dobít.

Můžete si také navolit různé energetické režimy pro konkrétní aktivitu a provádět další četná nastavení. Díky této aplikaci můžete zjistit jak jednotlivé funkce či senzory baterii vytěžují, např. pulsní oxymetr, monitor tepu, GPS,...a na základě těchto údajů funkce případně deaktivovat a tím prodloužit výdrž baterie.

Poloha GPS se aktualizuje každou sekundu, u dalšího režimu se hodnota prodlužuje a v režimu Expedice se aktualizuje jednou za hodinu, přičemž je vše kromě sledování GPS vypnuté. Nabíjecí kabel zůstává stejný jako u řady Fénix ​​5.


Porovnání F5 Plus - F6
F5 Plus  :GPS + hudba až 8 h.,GPS až 19 h., UltraTrac až 42 h., v režimu hodinek až 12 dní.
F6       :GPS + hudba až 10 h.,GPS až 36 h., UltraTrac až 72 h., v režimu  hodinek až 14 dní.

Na hlavní rozdíly se můžete podívat v této tabulce:
(Celá tabulka: https://docs.google.com/...)




6) FUNKCE

Např. Sledování sportovních aktivit: Běh, Kolo, Triatlon, Turistika, Fitness, Síla, Plachtění, Golf, Plavání, Lyžování, Běžky, Veslování, Outdoor, Horolezectví a mnoho dalšího.

Recenze funkcí, které najdete na hodinkách Fenix 6s/6/6x
- PacePro: Strategie tempa pro různé trasy (rovinaté, kopcovité)
Inteligentní funkce pro běžce, kteří běhají po rovinách, ale i v kopcích a kterým pomáhá udržet optimální tempo pro celou trasu. Podle výškového profilu trasy a vašich preferencích vám vypočítá čas pro každý kilometr. Můžete si nastavit také jak chcete rozdělit trasu (např. zda začít pomaleji či rychleji) nebo vaši intenzitu běhu do kopce (jak je běžet rychle). 
- Návrhy doporučovaných denních cvičení (připravuji recenzi)
Před aktivitou (běh, kolo) vám bude nabídnut tréninkový plán na daný den, který by vám měl pomoci zlepšovat vaše výkony.
Pokud chcete recenzi jiných funkcí, napište dolů do komentářů

Snímače
- Optický snímač srdečního tepu Garmin Elevate 3, který lze již použít pro funkci Pulse Ox.
- Akcelerometr: např. k počítání kroků
Barometrický výškoměr
- Tříosý kompas, který je automaticky kalibrován
- Gyroskop se používá se k měření orientace a úhlové rychlosti.
- Teploměr

- Pulzní Oxymetr měří hladinu kyslíku v krvi

Chytré funkce
- Garmin Pay (NFC platba)- pomocí této funkce můžete platit přímo hodinkami na všech bezkontaktních platebních terminálech. Stačí si přidat kartu v aplikaci Garmin Connect na svém telefonu a můžete platit. Garmin Pay ale funguje pouze s některými bankami a kreditními kartami. 
V České republice zatím podporuje pouze Creditas (pouze pro karty Mastercard), Česká spořitelna (Visa, Mastercard), Komerční banka (Visa, Mastercard), Moneta Money Bank (Visa, Mastercard), mBank (Visa), AirBank. Další banky snad budou tento trend následovat.
- Hudbav hodinkách (kromě základní verze) najdete vestavěný hudební přehrávač kam lze uložit z počítače nebo od poskytovatele třetí strany až 2 000 skladeb (kromě základní verze). Případně lze používat i v offline módu aplikace Spotify a Deezer. Hodinky umožňují přehrávat hudbu nebo podcasty přímo z hodinek a bez nutnosti telefonu v okolí.
Hodinky jsou dodávány s předinstalovanou aplikací Spotify, takže vše, co musíte udělat, je stáhnout si offline seznamy skladeb a písničky přímo z hodinek ze smartphonu nebo počítače (vyžaduje předplatné SPOTIFY PREMIUM).
Soubory mp3 nebo hudbu můžete také přenést ze streamingové služby Deezer a Amazon music. K přehrávání hudby uloženého v zařízení musíte mít dvě bezdrátová sluchátka s technologií Bluetooth.
Mapy (web). Topografické mapy Evropy s podrobnou navigací (mimo základních verzí), které jsou tak snadno čitelné, takže i při rychlém pohledu uvidíte názvy vleků, sjezdovek a jejich obtížnost.
- Předinstalované golfové mapy s více jak 40 000 golfových resortů po celém světě. Dříve se museli ručně načítat, jeden po druhém, nyní také nabízí podrobnější golfové prvky, např. vzdálenost ke každé jamce.
- Přidáno více jak 2 000 lyžařských středisek s názvy vleků, sjezdovek a jejích náročností.

- Mapy obsahují informace o památkách, státních a národních parcích, kempech, člunech, historických místech, řekách, názvech stezek,...

- Ve sportovním režimu si můžete si také zobrazit mapy dle témy - mořské, populární, venkovní, tmavé nebo vysoce kontrastní.
- Tím, že jsou mapy optimalizovány pro různé aktivity, tak vidíte informace, které jsou nejvíce relevantní pro danou aktivitu. Např. při lyžování uvidíte jejich názvy a náročnost, u turistiky vidíte vrstevnice okolního terénu, nadmořskou výšku
- Také si můžete zvolit Trendline guidance (Heatmap), kde můžete vidět nejpoužívanější cesty ostatních uživatelů Garmin a podle nich si můžete např. zvolit lepší trasu v místech, které neznáte.

Mapy s touto funkcí ukazují body zájmu a nabízejí optimalizaci zobrazení údajů pro jednotlivé aktivity, takže máte vždy k dispozici relevantní informace. Při turistice můžete sledovat vrstevnice okolního terénu, údaje o nadmořské výšce, kopce a vrcholy, národní parky a další geografické údaje. Získáte tak mnohem lepší přehled o prostředí, ve kterém se nacházíte, zejména v náročném terénu. Při lyžování si můžete prohlédnout obtížnost a názvy sjezdovek, takže se nemusíte bát vyrazit na trať. Při běhání si zase můžete zobrazit kontrastní mapy s přehledným zobrazením tras a navigačních oblastí.

7) PO SPÁROVÁNÍ s mobilním telefonem (systémy iOS a Android) se vám zobrazí:

- Upozornění na notifikace
- Inteligentní oznámení (aplikace a SMS)
- Textová odpověď / odmítnutí hovoru (pouze Android)
- Kalendář

- Počasí: zobrazuje aktuální teplotu a předpovědi počasí.
- Nalezení hodinek nebo telefonu (obousměrně)
- Obchod Connect IQ (web) umožňuje rozšířit funkce zařízení o nové vzhledy hodinek, doplňky, aplikace, datová pole nebo hudební aplikace.
- Hudba
- Ovládání dálkového ovladače kamery VIRB
- Při aktivním internetovém propojení hodinky s telefonem automaticky upozorní Vaš kontakt (až 3 lidi) na detekci nehody a místo kde se nacházíte. Pokud se cítíte dobře, můžete zprávu také odeslat ručně. To se provádí jednoduchým přidržením levého horního tlačítka po dobu 5 sekund, dokud hodinky třikrát nevibrují.

Pomocí připojení přes WiFi, ANT + a Bluetooth Smart
- Wi-Fi lze použít k nahrávání dokončených aktivit nebo stahování hudby ze streamovacích služeb.
- Bluetooth umožňuje připojení k Garmin Connect Mobile na vašem telefonu a pak nahrát tréninková data. Také k přijímání hovorů a upozornění na aplikace z telefonu. Existují další inteligentní funkce.
- Senzory Bluetooth Smart (BLE) lze připojit současně se senzory ANT +.


Satelitní systémydata sbírá z amerického GPS, ruského GLONASS a evropského GALILEO, přičemž si můžete vybrat maximálně dvě. (GALILEO slibuje 1 m. přesnosti, které ale bude vyžadovat dvojfrekvenční kompatibilitu systému GALILEO a asi i jiné hodinky). Prozatím je nejpřesnější používat GPS+GLONASS.

Limit datového pole aplikace CIQ zůstává na 2 souběžných aplikacích.

8) NOVINKY

- Nová čipová sada Sony GPS Chipset, která je rychlejší a úspornější než dřívější GPS MediaTek. Garmin ji požívá od roku 2019 pro všechny své nové zařízení.
- Nová solární verzekterá je vybavena Solar Power sklem, které může prodloužit životnost baterie pomocí sluneční energie.
- Interní paměť je u Fénix 6 nyní 32 GB, což je dvakrát víc než ve Fenix ​​5 Plus, kde byla 16 GB. To znamená, že je zde více místa pro mapy (více témat) a hudbu (pro více jak 2000 skladeb).
- Body Battery (nová funkce všech hodinek se Sony Chipset). 
Zařízení analyzuje odchylky tepové frekvence, úroveň stresu, kvalitu spánku a data aktivity, aby mohlo určit vaši celkovou úroveň Body Battery (kolik vám zůstalo energie v těle).
- Delší výdrž baterie. Nová funkce Expedice pro více týdenní aktivity GPS, se aktualizuje jednou za hodinu, přičemž je vše kromě sledování GPS vypnuté.
Najdete zde také nový režim s velmi nízkým využitím baterie, která nabízí jen nejzákladnější sledovací funkce.
- Nová funkce Správce napájení (Power Manager), která ukazuje okamžitý dopad zapnutí/vypnutí určitých funkcí na výdrž baterie.
- Zmenšený rám a zvětšená velikost obrazovky, u F6 o 17% a u F6X o 36%. Na F6X se vejde až 8 údajů, u Fenix 6 a 6S to je pak 6 údajů.
- Menší vzdálenost mezi dvěma místy, kde je pásek připevněn k pouzdru hodinek u 6S pro lepší nošení hodinek lidmi s menším zápěstím.
- Zmenšená tloušťka o 10% u 6S, o 7% u 6 a o 15% u 6X
- Nový optický senzor srdeční frekvence Garmin ELEVATE.
- Možnost měřit si tepovou frekvenci ze zápěstí i u plavání.
- Nový koncept widgetů, které je nyní zmenšuje na 1/3 velikosti obrazovky, takže můžete vidět tři najednou, ale můžete si zobrazit také každý zvlášť a podle potřeby je dále zkoumat
Přepracováno několik uživatelského rozhraní, zejména pro statistiky po tréninku
- Přepracovaný výškový profil (ClimbPro) s novým zbarvením. Nyní odpovídá stylu Edge 530/830, který poskytuje podrobnosti o stoupání v reálném čase.
- Přidaná aklimatizace na nadmořskou výšku. Na jakoukoli dobu nebo tréninky strávené nad 850 m
- Přidaná aklimatizace na teplotu. Pro všechna cvičení v teplotách nad 21,6 ° C
Vylepšený prediktor závodu bude o něco přesnější na předpovědi, VO2Max a Tréninkový status nyní kompenzuje teplo.
- VO2 Max. definuje vaši osobní úroveň kardiorespirační / aerobní zdatnosti. Vyšší skóre VO2max silně souvisí se zdravím, životností, kvalitou života a výkonem.
- Přidaná rychlost dýchání (po aktivitě, také jako datové pole). Použitelné pouze s hrudním pásem
- Přidány statistiky zaměřené na zátěž při tréninku. Ukazuje, jak tréninky prospívají dané cílové / zaměřené oblasti
- Pulzní Oxymetr (PulzOx)(je u 5X), je nejnovějším monitorem srdeční frekvence na zápěstí, který dokáže měřit hladinu kyslíku v krvi. To má zde dva základní účely, jeden je sledování kvality spánku (jako potenciální indikátor problémů souvisejících se spánkem), a druhý vám pomůže určit, jak se vaše tělo aklimatizuje na vysoké nadmořské výšky (např. při expedicích). Pulzní Oymetr požaduje abyste byli velmi klidní. Během tréninku se tedy obvykle nespustí. Na změření tak budete potřebovat cca 15-30 sekund.
Znalost saturace kyslíkem vám pomůže určit, jak se vaše tělo aklimatizuje na vysoké nadmořské výšky pro alpský sport a expedici.
- Nové tréninkové funkce stav tréninku a tréninkové zatížení (Training Load Focus). Hodinky sledují zda trénink působí pozitivně nebo negativně, kolik vašeho tréninku je anaerobní, vysoce aerobní nebo mírně aerobní. Na základě toho vám hodinky mohou doporučit, jaký druh tréninku byste měli zvolit pro zlepšení vaší formy
- Mapy jsou mapy optimalizovány pro různé aktivity. Můžete si také zobrazit mapy dle témy - mořské, populární, venkovní, tmavé nebo vysoce kontrastní.
- Přidává témata zobrazení mapymořské, populární, venkovní, tmavé nebo vysoce kontrastní
- Přidány mapy lyžařských středisek (více jak 2000 středisek z celého světa)
- Trendline Popularity Routing vám pomůže najít nejlepší cesty pro vaši aktivitu (Heatmapy)
Vestavěný hudební přehrávač kam lze uložit až 2 000 skladeb (kromě základní verze).
- Přidaná detekce nehod, která automaticky upozorní Vaš kontakt (až 3 lidi) na detekci nehody a místo kde se nacházíte. Stisknutím tlačítka můžete odeslat nápovědu přátelům také ručně.
Hodinky splňují vojenský standard (MIL-STD-810G)
- Návrhy doporučených denních cvičení (připravuji recenzi)- Před aktivitou (běh, kolo) vám bude nabídnut tréninkový plán na daný den, který by vám měl pomoci zlepšovat vaše výkony
- PacePro (recenze) je nová a inteligentní funkce pro běžce, kteří běhají v kopcích a kterým pomáhá udržet optimální tempo pro celou trasu. Podle výškového profilu trasy a vašich preferencích vám vypočítá čas pro každý kilometr. Můžete si nastavit také jak chcete rozdělit trasu (např. zda začít pomaleji či rychleji) nebo vaši intenzitu běhu do kopce (jak je běžet rychle). 

Například, pokud chcete běžet např. trať v průměru pět minut na kilometr, bude vám sděleno aby provedl první kilometr za 4:50 min. s vědomím, že druhý bude 5:10 min., protože je v něm kopec. Při běhu vám zobrazí aktuální a cílové tempo a dá vám vědět, zda je nutné zrychlit nebo jestli je možné zpomalit.
Profil trati si musíte nejdříve vybrat nebo vytvořit na Garmin Connect a poté jej synchronizovat s hodinkami.


- Vylepšené metriky běžeckého lyžování (XC). Spárováním hodinek s hrudním pásem HRM-Pro si budou lyžaři moci poradit se svou lyžařskou silou, délkou kroku, kadencí...

9) AKTUALIZACE SOFTWARE 13.10

Změny provedené od verze 12.20 do 13.10:
- Přidána podpora pro Explore Navigation Sync, kde lze v aplikaci Explore vybrat čáry, průjezdní body nebo obecné body na mapě a zahájit navigaci na zařízení.
- Přidána podpora pro výkonové zóny specifické pro sport. Nyní je možné nastavit jejich výkonové zóny pro XC Ski odděleně od zón Cycling. (Nabídka> Uživatelský profil> Zóny napájení)
- Přidána podpora pro zobrazení metrik z vnitřního veslovacího trenažéru, který podporuje profil ANT FE-C (např. Concept 2 s modulem PM5). To zahrnuje nová pole pro aplikaci Indoor Rowing: Distance, Pace, Power a Stroke Distance.
- Přidána podpora pro aktualizovaný tok aktualizací softwaru pro senzory ANT, kde bude uživatel vyzván, jakmile dokončí aktivitu.
Přidána podpora pro popisné chybové zprávy Varia.
- Opravený problém ovlivňující aktualizace funkcí jako VO2 max a Training Status.
- Opraven problém s asistencí Sail Race. (Pouze Quatix 6.)
- Opravený problém, kdy zařízení mohlo selhat při připojení k HRM Pro s aktivní relací Livetrack a přístupem k profilům aktivit Ski.
- Opravený problém, kdy některé prvky CIQ nebylo možné odinstalovat přes Express.
- Opravili jsme problém, kdy nebylo možné spustit použitou balistickou aplikaci prostřednictvím nabídky ovládacích prvků při spuštění jiné aplikace. (pouze tactix Delta AB).
- Opravený problém, kdy zařízení mohlo selhat při načítání značně dlouhé aktivity prostřednictvím nabídky historie.
- Opravený problém s nastavením upozornění na zvýšení nadmořské výšky.
- Opraven problém v procesu párování, kdy se zařízení mohlo vrátit k 'Spárovat s telefonem?' místo pohybu vpřed.
- Opravili jsme problém, kdy zákazníci s vysokou klidovou srdeční frekvencí přerušovaně nezískávali minuty intenzity.
- Opravený problém, kdy zařízení nezaznamenávalo údaje o poloze, když závodilo proti staženému kurzu.
- Opravili jsme problém, kdy denní doporučené tréninky byly stále přítomné v kalendáři i po deaktivaci výzev DSW.
- Vylepšená spolehlivost stahování ephemeris.
- Vylepšená prezentace informací pro alarmy a časovače.
- Vylepšeno měřítko čar při přiblížení / oddálení na mapě.
- Několik vylepšení pro režim spánku.
- Několik vylepšení pro Indoor Climb.
- Několik vylepšení pro každodenní navrhovaná cvičení.
- Několik vylepšení pro Livetrack.
- Aktualizována databáze bulletů Applied Ballistics na verzi 1215 (pouze tactix Delta AB).
Přeložené přes překladač (není bohužel čas na přesný překlad, originál zde...

10) OSTATNÍ

Vedle pokročilého měření sportovních aktivit tu najdete např. monitoring spánku (lehký, hluboký a REM), měření úrovně stresu, počítá spálené kalorie, schody, kroky a další. Odolnost vůči vodě je do 10 ATM (100 m).

Během tréninku se na displeji zobrazí souhrn měřených hodnot. Mezi ně patří například čas odpočinku, vytrvalost VO2 max, hodnota laktátu v krvi, tempo, měření anaerobního prahu nebo rychlost.
Hodně těchto tréninkových funkcí je ve spolupráci s FirstBeat - https://www.firstbeat.com/... nebo zde: https://the5krunner.com/...




MENU HODINEK - viz Zde...
ZDROJE
https://www.t3.com/...

https://www.dcrainmaker.com/...
https://www.navigation-professionell.de/garmin-fenix-6/
https://www.blacks.co.uk/...
https://www.runningxpert.com/inspiration/garmin-fenix-6-series-watchhttps://www.garmin.cz/blog/...

https://runner-cz.blogspot.com/...

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .