Přeskočit na hlavní obsah

STRAVA AKTUALIZOVALA SVOJI GLOBAL HEATMAP

Oblíbená sportovní aplikace Strava.com po delší době aktualizovala svou Heatmapu (teplotní mapu) která ukazuje, kde lidé nejvíce jezdili na kole, běhali, plavali, lyžovali, ...
Nová mapa používá šestkrát více dat než ta původní z roku 2015. Využívá více jak miliard aktivit z 31 různých sportů od více než 10 milionů sportovců o vzdálenosti 27 miliard kilometrů a dobou trvání 200 000 let.
Generální ředitel společnosti Strava James Quarles říká: "nejsou to jen běžci a cyklisté, ale i lyžaři, turisté, kiteboardisté ​​a dokonce i horolezci na Everestu, kdo jsou započítáni do více než 1 miliardy nahrávek z komunity Strava."

Na nové interaktivní mapě si můžete tak zobrazit populární cyklistické, běžecké, plavecké ale i zimní trasy. Čím jasnější je stopa na mapě tím je trasa oblíbenější (používanější)

Uživatelé Strava Premium si mohou vytvořit osobní heatmapu a vizualizovat své aktivity v průběhu času.

Strava Metro pomocí Heatmapy využívá údaje z nahraných aktivit pro informace a plánování pěší a cyklistické infrastruktury ve více než 70 městech po celém světě.

Heatmapu můžete použít i při plánování Vaší trasy,viz: https://petmikeska.blogspot.cz/...

Zde je ukázka Heatmapy pro běh, kolo a zimní sporty. Jak je vidět bohužel i na mapě pro běh a kolo se pletou aktivity se zimních sportů (sjezdovka vlevo nahoře). Je to dáno tím, že lidé si aktivitu neopraví např. z běhu či kola na lyže.
Heatmapa - Běh
Heatmapa - Kolo
Heatmapa - Zima

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .