Přeskočit na hlavní obsah

HROUZOVKA 2017

Od října už na kole moc nejezdím a tak jsem se rozhodl, že vedle florbalu a fotbalu zkusím jako zimní přípravu i běh. 

Na běh jsem si vymezil začátek týdne a začal jsem hned zkraje měsíce. O víkendech jsem si ale ještě párkrát zajel na kole. Po třech 10 km bězích po Ježníku jsem na konci října zkusil i zkušebně 15 km trať Hrouzovky.


Po šesti trénincích jsem se pak druhý listopadový víkend postavil na start Hrouzovky, kdo by to byl před pár týdny řekl...ale chtěl jsem to zkusit a tak jsem do toho šel.

Tréninkově jsem těch 15 km zaběhl za 1:27 minut a tak jsem si dal plán zaběhnout trať při závodě za 1:25 minut. Kamarád David, s kterým jsem si dal poslední dva tréninky mi ale řekl, že mám počítat o 5 minut lepším časem, což  jsem si ale moc nevěřil.




V den závodu počasí bylo super, trať suchá jen ty nervy začali trochu hrát :)
Na startu jsem se dopředu moc nehnal, protože tam byli jiní mistři. I když jsem se dobře proběhl před závodem, první kopec hned po startu mi moc nejel. David mi utíkal, mě to moc nešlo...
V druhé části stoupání jsem se cítil už daleko lépe, ale předbíhat kvůli lidem moc nešlo. I tak jsem Davida na konci kopce u penzionu Šelenburk doběhl a začal pádit z kopce k Hájnickým rybníkům. 


Následovalo pozvolné stoupání na Býkov, kde jsem se včlenil do skupiny, kde jsem byl s jedním klukem a jednou holkou. Běželo se mi dobře, takže jsem zkusil chvíli i tvrdit tempo. Moc dlouho mi to ale nevydrželo. 
Na kraji Býkova následovalo nejprudší stoupání podél lesa. Zde už jsme utekli naši společnici a následoval úprk dolů po nezpevněné cestě. Z kopce jsme pár lidí předehnali, aby nás na rovině opět předehnali :)

Následovalo poslední stoupání zpět na Cvilínský kopec, kde jsem ke konci už začal dost pociťovat únavu. Už jsem se těšil jak si z kopce do cíle odpočinu, ale můj vodič do toho naopak dost šlápl. Opět jsme předběhli nějaké běžce a protože cíl byl už kousek už se pořadí neměnilo :).

Závod byl tradičně dobře připravený za super cenu 80 Kč. 

Na start se postavilo včetně dětí kolem 250 závodníků, na mé nejdelší 15 trati to bylo 62 běžců a běžkyň.

Celkově vyhrál fantastický Martin Ocásek, který uběhl 15 trať za 52:47 minut. Já byl v kategorii 50-60 let na 4 .místě ze čtyř, v čase 1:17:45 hodin, když mi chybělo 30 sekund na třetí místo. Celkově jsem pak byl na 45 místě. 

Web: https://koskrnov.cz/zavody/hrouzovka-2017
Kompletní výsledky: https://koskrnov.files.wordpress.com/...

Celkově jsem byl hodně spokojený s časem, protože jsem ho takový vůbec nečekal, navíc jen po šesti trénincích. Ale je to i díky mému spoluběžci, bez kterého bych takový čas určitě neměl. Když jsem myslel, že už na víc nemám, dokázal mě přinuti běžet ještě rychleji.
A jsem v cíli

za mnou je můj vodič :)

Měl jsem toho plné zuby, ale úsměv pro kamery :)
Graf tempa a srdečního tepu
Mákl jsem si pořádně :)

Tempo po kilometrech

A ještě jeden souhrn

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .