Přeskočit na hlavní obsah

HROUZOVKA 2017

Od října už na kole moc nejezdím a tak jsem se rozhodl, že vedle florbalu a fotbalu zkusím jako zimní přípravu i běh. 

Na běh jsem si vymezil začátek týdne a začal jsem hned zkraje měsíce. O víkendech jsem si ale ještě párkrát zajel na kole. Po třech 10 km bězích po Ježníku jsem na konci října zkusil i zkušebně 15 km trať Hrouzovky.


Po šesti trénincích jsem se pak druhý listopadový víkend postavil na start Hrouzovky, kdo by to byl před pár týdny řekl...ale chtěl jsem to zkusit a tak jsem do toho šel.

Tréninkově jsem těch 15 km zaběhl za 1:27 minut a tak jsem si dal plán zaběhnout trať při závodě za 1:25 minut. Kamarád David, s kterým jsem si dal poslední dva tréninky mi ale řekl, že mám počítat o 5 minut lepším časem, což  jsem si ale moc nevěřil.




V den závodu počasí bylo super, trať suchá jen ty nervy začali trochu hrát :)
Na startu jsem se dopředu moc nehnal, protože tam byli jiní mistři. I když jsem se dobře proběhl před závodem, první kopec hned po startu mi moc nejel. David mi utíkal, mě to moc nešlo...
V druhé části stoupání jsem se cítil už daleko lépe, ale předbíhat kvůli lidem moc nešlo. I tak jsem Davida na konci kopce u penzionu Šelenburk doběhl a začal pádit z kopce k Hájnickým rybníkům. 


Následovalo pozvolné stoupání na Býkov, kde jsem se včlenil do skupiny, kde jsem byl s jedním klukem a jednou holkou. Běželo se mi dobře, takže jsem zkusil chvíli i tvrdit tempo. Moc dlouho mi to ale nevydrželo. 
Na kraji Býkova následovalo nejprudší stoupání podél lesa. Zde už jsme utekli naši společnici a následoval úprk dolů po nezpevněné cestě. Z kopce jsme pár lidí předehnali, aby nás na rovině opět předehnali :)

Následovalo poslední stoupání zpět na Cvilínský kopec, kde jsem ke konci už začal dost pociťovat únavu. Už jsem se těšil jak si z kopce do cíle odpočinu, ale můj vodič do toho naopak dost šlápl. Opět jsme předběhli nějaké běžce a protože cíl byl už kousek už se pořadí neměnilo :).

Závod byl tradičně dobře připravený za super cenu 80 Kč. 

Na start se postavilo včetně dětí kolem 250 závodníků, na mé nejdelší 15 trati to bylo 62 běžců a běžkyň.

Celkově vyhrál fantastický Martin Ocásek, který uběhl 15 trať za 52:47 minut. Já byl v kategorii 50-60 let na 4 .místě ze čtyř, v čase 1:17:45 hodin, když mi chybělo 30 sekund na třetí místo. Celkově jsem pak byl na 45 místě. 

Web: https://koskrnov.cz/zavody/hrouzovka-2017
Kompletní výsledky: https://koskrnov.files.wordpress.com/...

Celkově jsem byl hodně spokojený s časem, protože jsem ho takový vůbec nečekal, navíc jen po šesti trénincích. Ale je to i díky mému spoluběžci, bez kterého bych takový čas určitě neměl. Když jsem myslel, že už na víc nemám, dokázal mě přinuti běžet ještě rychleji.
A jsem v cíli

za mnou je můj vodič :)

Měl jsem toho plné zuby, ale úsměv pro kamery :)
Graf tempa a srdečního tepu
Mákl jsem si pořádně :)

Tempo po kilometrech

A ještě jeden souhrn

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Když se snažíme dosáhnout svých sportovních cílů, chceme se cítit odměněni za své úsilí. Odznaky Garmin Connect přinášejí rychlý a snadný způsob, jak sledovat svůj pokrok, získávat body a uznání za své aktivity. Díky bodům můžete soutěžit se svými známými, stoupat v žebříčku a dosahovat vyšších úrovní. Čím více aktivit dokončíte, tím více bodů získáte.  Úrovně odznaků se pohybují od 1 do 10.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE, ODPOJUJE SE BLUETOOTH, HODINKY NEJDOU SPÁROVAT

Jedním z největších problému Garmin je, že doplácí na to, že každý výrobce telefonu, někdy i model má jiné nastavení. Např. některé nastavení automaticky uspávají Connect (a jiné aplikace) a tím pak vaše zařízení, např. hodinky nedostávají potřebné informace z telefonu.

ROZDÍLY MEZI: GARMIN FENIX 8 & EPIX 2 PRO & FENIX E. JAKÉ AMOLED HODINKY VYBRAT ?

⌚ Hlavní vlajkovou lodí Garmin je nyní Fenix 8 Amoled, který postupně více a více poráží verze s MIP ( transflektivním)  displejem. Fenix 8 Amoled, není nejlevnější, přesto si najde mnoho příznivců. Pro ty, kteří hledají jinou variantu s Amoled displejem, se pokusím přijít s menším srovnáním.