Přeskočit na hlavní obsah

PO KRNOVĚ NA MTB - 2. část

Čtvrtá vyjížďka byla velice podobná předcházející. Opět jsem jel po jižní straně Ježníku, ale z cesty nad Radimem jsem po objetí posedu na křižovatce lesních cest odbočil doprava a pokračoval po žluté turistické trase. Na  nezpevněné lesní cestě bylo po dešti hlavně na začátku několik kaluží, ale nakonec bez újmy jsem dojel na lesní asfaltovou cestu mezi Radimí a Hošťálkovy na místo zvané "Pod Lysou". Po překřižování této cesty jsem pokračoval směrem na Krasovský kotel. Z kotle jsem pokračoval  stejně jak minule na Ježník. Dále jsem tentokrát pokračoval přes "Tři kaštany" na Chomýž a zpátky do Krnova.

Trasa:


360 °záběr  - Krasovský kotel


Při páté vyjížďce jsem po okraji Cvilínského lesa, kolem Hájnických rybníků pokračoval po nové lesní asfaltové cestě na Radim. Zkoumaje novou cestu jsem na lesní křižovatce nezabočil doleva a pokračoval rovně. Nakonec po chvíli asfaltová cesta skončila a já již pokračoval terénem až k okraji lesa, podél kterého jsem pokračoval dolů k asfaltové cestě na Úvalno. Z té jsem odbočil místo po cyklotrase po zelené turistické trase. Ta bohužel zmizela v křovinách a tak jsme jel dále podél pole až k severní straně vodní nádrže Pocheň. Po objetí nádrže jsem již po asfaltové cestě pokračoval přes Úblo, Lichnov zpátky do Krnova.
Foto: https://photos.app.goo.gl/jXALMH3kDw2FjiiX9
Video:


Trasa:


360°záběr - v.n. Pocheň


Šestá vyjížďka vedla opět na Ježník. Po Staré Ježnické jsem dojel až na točnu na konci Nové Ježnické a pokračoval kolem závory po lesní cestě dále až ke "Třem kaštanům".  Dále jsem sjel do Chomýže a podél řeky Opavice zajel na druhý konec Krnova k soutoku, kde se řeka Opavice vlévá do řeky Opavy. O kousek dál pak cesta podél řeky končí u hranic s Polskem.
Trasa: 


360 °záběr - okraj Ježnického lesa - Hůrka (u třech kaštanů)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .