Přeskočit na hlavní obsah

STRAVA.COM - NÁVODY, TIPY,...

 Tipy, návody, nastavení ohledně programu Strava.
Úvodní stránka o novinkách a návodech programu STRAVA.COM -  www.petruvblog.cz/p/strava.html

MENU
1) Úprava aktivity
2) Sledování oblíbených osob
3) Oznámené o aktivitě osob, které sledujete
4) Nastavení preferencí zobrazovaných aktivit

1) ÚPRAVA AKTIVITY
U aktivity, přes tři tečky (vpravo nahoře) můžete upravit svoji aktivitu.
» Add Media - přidání fotky/videa.
» Edit Activity - úprava aktivity.
» Crop Activity - oříznutí aktivity, např. pokud jste si vypnuli pozdě aktivitu.
» Edit Map Visibility - nastavení viditelnosti začátku a konce aktivity.
» Adjust Elevation - oprava nadmořské výšky podle prog. Strava.
2) SLEDOVÁNÍ OBLÍBENÝCH OSOB NA STRAVA.COM
Strava nyní nabízí možnost vybrat si své přátele či oblíbené sportovce, jejichž nové aktivity chcete na svém kanále vidět jako první a také si můžete dokonce vybrat, zda chcete dostávat oznámení, kdykoli nahrají něco nového. Takže vždy můžete být první, kdo dá svému nejlepšímu kamarádovi kudos (palec nahoru).
Postup
Na stránce profilu sportovce si můžete svého přítele, známého sportovce přidat pokud ještě nemáte do svého seznamu sledovaných (Following)
Pokud budete chtít vidět aktivity sportovce jako první:
A) Na stránce profilu sportovce klikněte na tlačítko Following
B) Zobrazí se vám nabídka, kde klikněte na Favorite. U jména vybrané osoby pak uvidíte hvězdičku.
3) OZNÁMENÍ O AKTIVITĚ OSOB, KTERÉ SLEDUJETE
» Můžete se rozhodnout, že budete dostávat oznámení pokaždé, když sportovec nahraje aktivitu. Na stránce profilu sportovce vyberte tlačítko Following a zobrazí se možnost Turn of Notifications (Zapnout oznámení)
» Pokud je toto nastavení povoleno, obdržíte oznámení pokaždé, když sportovec nahraje aktivitu na Stravu. Nezapomeňte, že musíte povolit společnosti Strava odesílání oznámení v nastavení aplikace telefonu, abyste mohli dostávat oznámení o aktivitě.
4) NASTAVENÍ PREFERENCÍ ZOBRAZOVANÝCH AKTIVIT
Chcete-li si zvolit preferenci zobrazovaných aktivit vyberte:
» V mobilní aplikaci Strava, vyberte Profile - Settings (ikona ozubeného kola) - Feed Ordering.
» Na webu Strava z rozbalovací nabídky pod vaším profilovým obrázkem vyberte Settings - Display Preferences - Feed Ordering

» Chcete-li získat přístup k tomuto nastavení, zkontrolujte, zda je aplikace aktuální, a stáhněte si nejnovější verzi z iTunes nebo Google Play Store.
» Jakékoli změny se budou vztahovat pouze na nové aktivity, takže si nejprve nemusíte všimnout rozdílu. Neexistuje způsob, jak změnit pořadí aktivit, které byly přidány do vašeho zdroje, než změníte své preference.
» Aktivity z atletů, které jste zařadili mezi oblíbené (s hvězdičkou) se objeví v horní části vašeho zdroje bez ohledu na to, který zdroj preferencí, kterou jste vybrali.

Možnosti řazení aktivit
» Vybrané (Personalized): Aktivity budou uspořádány tak aby jste nepřišli o ty, na kterých vám nejvíce záleží. Tato uspořádání je založeno na druzích aktivit, o které se nejvíce zajímáte a na velkých výkonech, které jste možná zmeškali.
» Poslední aktivity (Latest Activites): Řazení aktivit je chronologické podle dokončení nových činností. Uvědomte si, že některé činnosti se mohou zdát nefunkční v závislosti na tom, kdy byla aktivita nahrána nebo zda byly aktualizovány ovládací prvky ochrany soukromí dané aktivity.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .