Přeskočit na hlavní obsah

DRUHÉ LETOŠNÍ BĚŽKY A OPĚT NA PRADĚDU

Po 14 dnech se opět vydávám na běžky do Jeseníků. Nejdříve jsme uvažovali o Skřítku či Nové Vsi, ale nedostatek sněhu nás přivál opět na Praděd.

Necháváme opět auto stát na parkovišti na sedle Hvězda (70 Kč) a autobusem v 9:00 hod. (28 Kč) se necháváme dovézt na Ovčárnu, kde jde vidět, že počasí dnes bude luxusní.

Cestou z Ovčárny na Švýcárnu jde vidět, že stopa není dnešní, ale není nejhorší. Za Švýcarnou pak už není stopa upravená. V tom úzkém prostoru na to zde není tolik sněhu.

Před prvním prudším sjezdem ale už se objevuje krásná čerstvá stopa, po které je sjezd jednodušší.

Počasí se dnes opravdu vyvedlo a výhledy jsou také parádní, jak zde na Dlouhé Stráně

Na rozcestí Petrovka zapomenu odbočit a proto se musím kousek vracet. Od rozcestí není cesta na Červenohorské sedlo tak náročná a je upravená i pro bruslaře.

Kvůli času se obracím a pokračuji zpátky na Švýcárnu, přeci jenom zpáteční cesta je více do kopce. 
Jak zjišťuji, času mám ještě dost a tak se vydávám k vysílači...

...a nezapomínám fotit nádherné výhledy do okolí...

...a také se nechávám vyfotit :)

Nahoře u vysílače je cesta vyfoukaná ale po trávě to jde taky. Při pohledu na Ovčárnu a Petrové kameny jde vidět přicházející změna počasí.

Udělám ještě pár fotek z druhé strany vysílače...

... a poté ještě fotku paraglidistů, kteří létali za Petrovými kameny.

Dále už vede moje cesta zpátky k autobusu na Ovčárně.

Video

Fotogalerie
Google foto
Zonerama foto


Mapa oblasti



Webkamery
www.holidayinfo.cz/cz/camera/praded
www.figura.cz/webkamery


Běžecké stopy
http://jesenicka-magistrala.msregion.cz/zima/  - upravené stopy v Jeseníkách
http://bilestopy.cz/cs - aktuální stav běžeckých stop
https://www.figura.cz/ski-areal-praded/...

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .