Přeskočit na hlavní obsah

VÁNOČNÍ VYJÍŽĎKY OKOLO KRNOVA

Jak je již tradicí, pokud pokud počasí dovolí, vyrážím dopoledne na Vánoční vyjížďku.
Letos mířím do M.Albrechtice a protože počasí přeje nakonec se vydávám i na nedalekou rozhlednu na Hraničním vrchu (527 m.). Protože jedu na trekovém kole s hladkými plášti mám trochu obavy jestli vyjedu až nahoru. Kamenitá cesta je ale už ušlapaná a i první prudší část se dá a tak jsem po chvíli až u 25 m. vysoké rozhledny, kterou tvoří dvě samostatné plošiny spojené lávkou. Rozhledna stojí blízko hranic s Polskem a tak je zde výhled do obou zemí.

Dnes mám štěstí na pěkné výhledy, dokonce lze v dáli spatřit siluety Beskyd. Na fotkách pak poznávám i Lysou horu. Na druhé straně mám před sebou Jeseníky, odkud se ale už blíží mraky a za kterými se schovává i Praděd. 



Trasa:

Další den mířím nejdříve na vrch Barania kopa, který leží nedaleko hranic s ČR (do r. 1959 patřil ještě ČR). Volím trasu trochu oklikou, protože přes noc pršelo a nechce se mi do toho největšího bahna. Nakonec i na druhé cestě narážím na hodně bahnitou část trasy. Nakonec se mi podaří najít ještě jednu cestu a tak jsem za chvíli na Barania kopa (411 m.)


Výhledy tu už nejsou dobré jak předešlý den na rozhledně v M. Albrechticích, a tak po chvíli mířím zpět do Krnova a pak na vrch Cvilín (436 m.). Zajíždím ke kostelu, rozhledně, udělám i fotku cvilínských schodů. Mraky jsou stále černější a tak se vydávám domů. 

Foto: https://goo.gl/photos/...

Trasa: 


Photospheare:









Foto:






2. den









Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .