Přeskočit na hlavní obsah

OHLÉDNUTÍ ZA ROKEM 2014

Je čas se podívat jaký byl rok 2014. 
Rok 2014 na fotkách - zde...


Začátek roku patřil Novoroční vyjížďce a Novoročnímu turnaji ve florbale (více zde...), kde jsme konečně dosáhli na bednu :). 

Letos bylo počasí již od BŘEZNA více než příznivé a já tak mohl projet křížem krážem Osoblažsko. Nejdříve přišlo na řadu východní Osoblažsko (více zde...) a začátkem dubna i západní Osoblažsko (více zde...). Další vyjížďka pak vedla Zlatohorskou vrchovinou (více zde...) s návštěvou zlatorudných mlýnů, rozhledny na Biskupské kupě a polským příhraničím.

V KVĚTNU jsem si zajel vyfotit Glubczyce (foto) a také se podívat na Slezskou magistrálu z Krnova do Kravař (více zde...). Po roce se vydávám i na rozhlednu Na Skalce u Horních Holčovic (více zde...). Konec května pak patřil tradičně srazu Cyklobandy, tentokrát v Kajlovci u Hradce nad Moravicí (foto). Letos naše cesty vedly po Slezské magistrále jak směrem na Krnov, tak kolem zámků do Kravař. Zpáteční cestu do Krnova jsem pak absolvoval po cyklotrase č.551 ke Kružberké přehradě a poté po cyklotrase č.503 kolem přehrady Slezská Harta (foto).

Na přelomu května a ČERVNA se v Jeseníkách konal Závod Mírů jezdců do 23 let. Zajeli jsme se s kamarády podívat jak na dojezd na Pradědu (foto), tak na vrchařskou prémii na Rejvízu (foto). V červnu jsem pak trávil dva dny na Ovčárně. První den patřil turistice přes Jelení studánku na vrchol Pecný, druhý den pak návštěvě vyhlídky věže na Pradědu (více zde...). Konec měsíce pak patřil tradičně časovce na Praděd, kdy jsem byl letos spokojený s časem 42:51 (více zde...) a návštěvě nové rozhledny Na Vyhlídce v Nové Vsi u
Rýmařova (foto).

V ČERVENCI jsem si po letech zopakoval náročnou MTB vyjížďku z Rýmařova přes Dlouhé stráně, Praděd zpátky do Krnova (více zde...) a na silničním kole pak se vydal po nové trase po zámcích v jižní části slezského Polska (více zde...).

V SRPNU začali mé cesty do Beskyd díky Petru Mazúrovi. Jako první jsem se s ním vydal na rozhlednu Velký Javorník s nádherným výhledem do okolí (více zde...) a poté na Kelčský Javorník a přes Tesák a Troják do Valašského Meziříčí (více zde...). Dále jsem se zúčastnil vyjížďky po kostelech západního Krnovska (foto) a také zajel kousek dál do polského Slezska. Cesta vedla po nové cestě do Pokrzywna s krátkou návštěvou zábavního parku a přes Prudnik, Biala, Glogowek, zpátky do Krnova (více zde...).

V ZÁŘÍ jsem byl s opět s Petrem v Beskydech. Tentokrát nejdříve vedla naše cesta z Luhačovic na rozhledny Doubrava a Královec (více zde...) a poté po hřebeni Javorníků a na rozhlednu Miloňová (více zde...). A aby toho letos nebylo málo, i dovolenou jsem trávil v Beskydech, přesněji na Gruni, odkud jsme se vydávali do okolí (více zde...). Konec září pak patřil vyjížďce po
krnovských akcích, kdy jsme si zajeli na burčák a na free style show v místním bike parku (více zde...). Za fotkami pak vedla ještě moje cesta na kopec Barania kopa u Krnova, kdy se mi podařilo nafotit západ slunce za Pradědem (více zde....).

V ŘÍJNU jsem si poprvé vyšlápl na Králický Sněžník (více zde...) a na MTB se projel po vrcholcích v okolí Krnova (více zde...).

V LISTOPADU pak stojí za zmínku už jen 42 km dlouhá turistická cesta ze Zlatých Hor přes Biskupskou kupu a Holčovice do Krnova.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .