Přeskočit na hlavní obsah

Z KRNOVA PŘES HOŠŤÁLKOVY NA VRCH OLDŘICHOV

Zřejmě jedna z posledních vyjížděk v tomto roce vedla z Krnova přes Ježník po staré tankové cestě ke "Třem Kaštanům (Hůrka), odkud jsme pokračovali z kopce do Hošťálkovy. Zde jsme za zámkem odbočili opět do kopce po silnici směrem na Linhartovy. Na horizontu, u odpočívadla jsme zabočili doleva a po vrstevnicové cestě stoupali dále k rozcestí s odpočívadlem nad Vraclávkem. Z vícero cest jsme vybrali tu pravou a po ní pokračovali dále lesní cestou až k místu kde by jsme mohli odbočit na Hradní vrch (650 m.). 

Při pohledu ale na stoupání, které by nás čekalo, pokračujeme na další místo, kde odbočujeme doprava a po krátkém stoupání přijíždíme k odpočívadlu. Zde hledáme opět cestu na Hradní vrch, ale zarostlá pěšina se nám nelíbí a tak odbočujeme směrem k dalšímu vrchu Oldřichov (652 m.). Po chvíli, ale prudší stoupání s kamenitým podkladem nás nutí dojít zbytek pěšky. Z vrcholu jde vidět protější Hradní vrch, cesta z Linhartovy na Město Albrechtice a část Vraclávku. V dáli kousek doprava od Hradního vrchu vidíme v dáli i Cvilínský kopec nad Krnovem s rozhlednou a kostelem.

Naše rozhledové místo s lavičkou ale není úplný vrchol kopce. Ten se nachází o pár metrů dále. Z našeho místa obloukem objíždíme tento vrchol a přijíždíme k němu z druhé strany. Nachází se zde i odpočívadlo, odkud na něj míříme ale již pěšky. Na vrchu je ale jen pár stromů, tráva a špatný výhled. Naše předešlé místo bylo daleko lepší.
Dále pokračujeme konečně již z kopce lesem až k místu odkud je dost velký sešup na lesní cestu. Doleva by jsme mohly pokračovat na Českou Ves, ale my jsme pokračovali doprava po lesní cestě, která nás dovedla zpět na odpočívadlo nad Vraclávkem. Od něj jsme sjeli po staré asfaltové cestě do Vraclávku a po prázdné silnici přes Hošťálkovy pokračovali do Krásných Louček. Zde jsme odbočili na cyklotrasu č.55, Slezskou magistrálu, po které jsme dojeli zpátky do Krnova.

Perlička: video z veverkou, která my přeběhla přes cestu (a ztratila oříšek)

Fotogalerie: https://photos.app.goo.gl/Zi3gYx9ggFMxGFU96

Trasa:

Video:


Video - pohled z vrchu Oldřichov (652 m.)



Fotky:
odpočívadlo nad Vraclávkem

Pohled z vrchu Oldřichov (652 m.)

"Tři kaštany" (Hůrka)

odpočívadlo u vrchu Oldřichov

pohled z cesty na Město Albrechtice


360 °snímek




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN CONNECT BETA 2024

🅶 Garmin čím dále více uživatelům, nabízí možnost vyzkoušet beta verzi platformy Connect . Tu si nemůžete nikde stáhnout, ani si o ni zažádat. Garmin ji, podle svého vyjádření, nabízí náhodně. Podle prvotních informací se finální spuštění plánuje v druhé polovině roku 2024, ale možná se ji dočkáme i dříve. Změna se týká domovské obrazovky , kterou si můžete přizpůsobit vašim cílům a prioritám. Tím získáte přehlednější a rychlejší přístup k informacím, které vás zajímají. Jak si nastavíte domovskou stránku v mobilní aplikaci, tak se vám zobrazí prakticky stejně ve webové verzi. Nemusíte si je tak nastavovat zvlášť jak doposud.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.