Přeskočit na hlavní obsah

LANDSCAPE FESTIVAL KRNOV 2021

9. ročník LANDSCAPE FESTIVALU se koná od 11.6 po 30.9.21 poprvé v Krnově.

Trasa festivalu provede návštěvníky Krnovem tak, aby upozornila na výjimečné množství parků a dalších typů městské zeleně, a podtrhla jejich architektonický, krajinářský, přírodní a rekreační potenciál. Mimo historické centrum povede například k areálu sportovišť u Sokolovny, do okolí krnovských řek, na Sídliště pod Cvilínem, ale i na samotný vrch Cvilín.


Základní ideou festivalu je zvýšení povědomí o rozsahu, smyslu a významu oboru krajinářské architektury ve vztahu k současné architektuře, umění a veřejnému prostoru.

Návštěvníci se v těchto místech mohou těšit na překvapivé umělecké instalace a architektonické intervence, kdy prostranství před radnicí promění architektonické studio Atelier 38, u knihovny vznikne murál předního českého malíře Patrika Hábla a na Cvilíně se objeví netradiční mobiliář architekta Lukáše Výtiska. Obří houpačku chce u řeky Opavy instalovat Jan Tyrpekl, pavilon s posezením pro obyvatele domu s pečovatelskou službou bude dílem Egoé studia,“ popisuje Jakub Hepp s tím, že chybět nebudou ani díla krnovských rodáků Petra Valera, Jakuba Rajnocha, Tomáše Tepera, Jana Nálepy a Petra Bulavy.


► Pavilon Nahraj! - Arechwerk & FA VUT



Bez názvu - Jan Zdvořák

Houpačka - Jan Tyrpekl

Squid - Martin Gsandtner & Ondřej Pokoj

Bez názvu - Jakub Rajnoch, Alessandra Svatek




Cesta na úřad - Atelier 38


Leva chill-out - EGOÉ studio

Rukáv - Ladislav Plíhal


Sídliště - Tomáš Teper

Sejdeme se dneska večer - Martin Zet


Tři kruhy - Lukáš Výtisk, Ola Sikora, Idealist studio







Zem - Matěj Hádek


Zrcadla


Přístřešek pro uprchlické tábory - Veronika Richterová

Trajektorie - Patrik Hábl

Trosky - Jakub Černý


Aktivace areálu - U/U Studio

Komunikace - Jan Waldhauser

► Radost sedět Martin Kozák, Nina Gaťová & kol. FA ČVUT

► Antistresová omalovánka - ZUŠ s.r.o.

Park Land - Instalace děl sochařského sympozia 








Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .