Přeskočit na hlavní obsah

NEPLÁNOVANÝ KVĚTNOVÝ PRADĚD

Společně s kamarádem Honzou "Ajfelem" jsme měli již nějaký čas touhu pokořit na kole Praděd, dokud zde bude ještě nějaký sníh. 

Po odstranění sněhu z vozovky mezi Ovčárnou a vrcholem Pradědu, ale sníh začal velice rychle mizet a díky špatnému počasí také naše šance slábnout.
Jedno sobotní ráno se ale asi Honza "Ajfel" dobře vyspal a v osm hodin už hlásil "Do devíti ať jste nachystaní, potřebujeme stihnou výjezd ze sedla Hvězda v deset hodin na Ovčárnu". Samozřejmě že nemyslel výjezd na kole, ale aspoň pěší výšlap.

Předpověď sice hlásila na Pradědu zataženo, ale to nás neodradí a kolem desáté už vyjíždíme autem na parkoviště na Ovčárně. Platíme za parkovné sice 250 Kč, ale protože jedeme v pěti lidech, vyšlo nás to přibližně stejně jako kdyby jsme jeli z Hvězdy autobusem.

Jak to vypadalo, že se zatáhne, tak naštěstí se počasí umoudří a my můžeme i něco vyfotit.
Sněhu opravdu už moc není, jen něco málo u cesty nebo na severních svazích.
Po čtyřech kilometrech jsme zhruba za hodinu a půl nahoře u vysílače.
Po obědě se jdeme ještě podívat po okolí.
Cesta dolů už je rychlejší, také proto, že už tolik nefotíme, i když blbneme pořád :)
Nakonec jsme měli s počasím štěstí, protože hned druhý nedělní den se zde zatáhlo a začalo sněžit.

FOTOGALERIE
- https://photos.app.goo.gl/QEUTemtYYx3wyXz39

MAPA

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .