Přeskočit na hlavní obsah

GARMIN VIVOACTIVE 3 MUSIC

Koncem června by měla přijít na trh inovovaná verze hodinek Vivoactive 3, která po Forerunner 645 přichází také s vestavěným přehrávačem hudby.

Články - Garmin
#návody #funkce #trénink #aplikace #Connect/Connect IQ #bezpečnost/zdraví #Garmin Edge #recenze

Nový model nese označení Garmin Vívoactive 3 Music Optic a má změněný design lunety, která nově není kovová a která plynule navazuje na plochu dotykového displeje z vysoce odolného 3D Gorilla® Glass.

Hlavní změnou ale je, že nová verze Vívoactive3 Music Optic dokáže připojit bezdrátová sluchátka přímo k hodinkám a přehrávat tak hudbu i z vlastní paměti, bez přítomnosti mobilního telefonu.


Stejně jako u Vivoactive 3 zde najdete vestavěnou GPS, gyroskop, barometrický výškoměr, elektromagnetický kompas, akcelerometr, teploměr, optický snímač srdečního tepu, platební systém Garmin Pay a již zmíněný MP3 přehrávač. Najdete zde i širokou škálu funkcí, které zhodnotí váš výkon, včetně detekce klidového srdečního tepu, VO2Max, fitness stáří, stress skóre a dalších.


INFO
► Zvládnou více než 15 sportovních profilů, od chůze, běhu (venku i uvnitř), jízdy na kole (venku i uvnitř), plavání v bazénu, lyžování (sjezdového i běžeckého), přes golf, veslování..., až po jógu nebo cvičení ve fitness centru.
Barevný dotykový displej
Měření tepu přímo ze zápěstí + možnost spárování s dalšími čidly (můžete tak zvolit, zda se bude vaše tepová frekvence měřit z optického HR senzoru nebo přes ANT +)
Přehrávání hudby, vestavěná paměť 4 GB s možností uložení až 500 skladeb
Podpora bezkontaktních plateb Garmin Pay 
SMART notifikace z mobilního telefonu (volání, příchozí SMS a dalších notifikací)
Sledování celodenní aktivity - kroky, aktivní minuty, vystoupaná patra, tep, kvalita spánku
► Můžete ukládat body trasy a navigovat k nim pomocí interního kompasu
► Pomocí připojeného mobilního telefonu lze aktivovat funkci LiveTrack, která umožňuje s přáteli nebo fanoušky živě sdílet pozici, rychlost či srdeční tep sportovce na závodní nebo tréninkové trati.
► Služby streamingu - iHeartRadio (prakticky jen v USA) a Deezer (doufejme, že snad brzo) 
Připojení k senzorům ANT +: ANT + hrudní pás, senzory ANT + Rychlost / Kadence, Footpods a jednotky Tempe (také se připojí k senzorům Bluetooth Smart podle výše uvedeného). Nepřipojuje měřiče výkonu, ale připojuje se k akčních kamerám VIRB, ANT + cyklistickým světelným signálům a cyklistickému radaru Garmin ANT +.

PARAMETRY
► 1,2 palcový (30,4 mm) Garmin Chroma dotykový displej s rozlišením 240 x 240 pixelů a rozměry 43,1 x 43,1 x 13,6 mm při hmotnosti 39 gramů. Šířka řemínků je 20 mm (vhodný pro zápěstí s obvodem 127-204 mm)
► Voděodolnost je 5 ATM (plavání na hladině, sprchování)
► Výdrž baterie cca 7 dní v režimu chytrých hodinek, až 8 hodin GPS záznamu nebo až 5 hodin s GPS a hudbou
► Bezdrátové technologie: BLE, ANT+, NFC (Garmin Pay) a podpora externích snímačů ANT+, BLE, Wi-Fi
► Přijímač GPS, GLONASS (Galileo bohužel ne)
► Kompatibilní s Android i iOS operačními systémy

HUDBA
Vivoactive 3 Music má 3,5 GB využitelného úložného prostoru pro hudbu, do které jsou ale také započítány všechny aplikace a tréninky, které máte v hodinkách. Celkový úložný prostor pro aplikace a tréninky za měsíc je však méně než jedna skladba, takže realisticky téměř všechen prostor v hodinkach zbude pro hudbu (až 500 skladeb).Ačkoli, ne všechna hudba může být pro streaming platformy. Pouze menší část může být z iHeartRadio a Deezer.
► Podporované typy souborů: MP3, M4A, AAC, ADTS, WAV, M3U, M3U8, WLP, ZPL, PLS

Další menší rozdíly oproti Vivoactive 3
► Zmizela možnost otočit hodinky o 180 °
► Na boční straně zmizely boční průchody, které umožňovali pohyb nahoru / dolů v nabídkách  (Svipe ovládání). Zůstalo jen dotykové ovládání
► Velmi mírné zvýšení tloušťky. Předchozí hodnota byla 11,7 mm, nyní je to 13,6 mm


4 generace hodinek řady Vívoactive, jak šly za sebou: Vívoactive, Vívoactive Optic, Vívoactive3 a Vivoactice 3 Music

Garmin Vívoactive3 Music Optic budou k dispozici, pouze v černé variantě s 20 mm. řemínkem, u nás od konce června 2018 za cenu 8.490 Kč s DPH a jsou tak levnější alternativou oproti Forerunner 645 Music.

Součástí produktu je bezplatný přístup do tréninkového kalendáře Garmin Connect, který poskytuje neuvěřitelně širokou škálu možností, vyhodnocení a náhledů na záznamy z chytrých hodinek, cyklopočítačů a dalších produktů Garmin. Najdete zde i komunitu s kterou můžete soutěžit v různých výzvách nebo můžete také získávat odznáčky za vaši aktivitu např. běh, cyklistiku, ale i za výzvy či zdraví.

Produktová stránka: www.garmin.cz/garmin-vivoactive3-music...

VIDEO

Muzika


Využijte co nejvíce funkcí


Zdroj:
www.garmin.cz/...  (info, foto)
www.dcrainmaker.com/... 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ODZNAKY NA GARMIN CONNECT

Oblíbené Garmin Odznáčky najdete jak na webovém Garmin Connect tak v mobilní aplikaci Connect.  Můžete je dostat např. za nějakou uběhnutou či ujetou vzdálenost, za 8 hodin spánku, dechové cvičení, aktivitu pod nulou, aktivita před sedmou nebo po desáté hodině, vytvoření tréninku, cíle, novou výbavu a mnoho dalšího.

GARMIN: NECHODÍ NOTIFIKACE NA HODINKY, ODPOJUJE SE BLUETOOTH

U telefonů, které si samy optimalizují baterii např. Huawei, Honor, Xaomi jsou problémy, že se hodně lidem na hodinkách nezobrazují notifikace (SMS, upozornění na volání, zprávy ze sociálních sítí,...), případně se jim odpojuje Bluetooth.

MUSÍ CYKLISTA POUŽÍT CYKLOSTEZKU ?

OD 1.1.2022 PLATÍ NOVELA ZÁKONA O PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH. DOŠLO TAK K ZRUŠENÍ DVOJSMYSLNÉHO VYSVĚTLOVÁNÍ PŘEDCHOZÍ VERZE ZÁKONA. Aktualizováno 26.12.23 Nejvyšší správní soud   potvrdil , že z  § 57 odst. 1 zákona o silničním provozu nevyplývá povinnost cyklisty užít stezku pro chodce a cyklisty . Cyklista je totiž účastníkem silničního provozu ve smyslu § 2 zákona o silničním provozu a náleží mu veškerá práva a povinnosti z toho vyplývající. Není-li pozemní komunikace označena dopravní značkou „Zákaz vjezdu jízdních kol“, může ji cyklista využít i za situace, kdy se v blízkosti nachází stezka pro chodce a cyklisty. Článek na Novinky.cz  / Rozsudek Nejvyššího správního soudu a  tisková zpráva .